Dağıtım degistirme hastaligi

Şöyle bir şey söylemeliyim ki ben 2 ay içerisinde çok distro değiştirdim.

İlk Linux deneyimim Pardus ile başladı, ve Linux'un mantığını öğrendim. Sonrasında Linux Mint Cinnamon ve son olarak Zorin OS'u deneyimledim.

Yani distro denemek kişisel bir meseledir.

Her distroda özelleştirme seçeneği mevcut. Linux bir süre denendikten sonra normalmiş gibi akıcı kullanabiliyorsunuz.

Şöyle bir şey söylemeliyim ki ben 2 ay içerisinde çok distro değiştirdim.

İlk Linux deneyimim Pardus ile başladı, ve Linux'un mantığını öğrendim. Sonrasında Linux Mint Cinnamon ve son olarak Zorin OS'u deneyimledim.

Yani distro denemek kişisel bir meseledir.

Her distroda özelleştirme seçeneği mevcut. Linux bir süre denendikten sonra normalmiş gibi akıcı kullanabiliyorsunuz.
Haklisin. Benim gozlemlerim ve genellemem cevremde ve forumda ilk olarak "Linux distrosu tavsiyesi" isteyen insanlar icin. Dedigin gibi kisa bir dunya turundan 😀 sonra kullanici bir distroya isiniyor ve artik "Linux kullaniyorum ben yeaa" 'dan "Bilgisayar kullaniyorum" kafasina geciyor...

Debian ile noktaladığım hastalık.

Doğa'da Debian kullanıyor demisler internette. Bir gun herkes donup dolasip Debian kullanacak.

kF5EWqo.jpeg

Arch gibi komutlarla mı kuruluyor?

Debian Installer araci ve Calamares kurulum araci var, istediginiz arac ile kurulum yapabiliyorsunuz.
Xfce'yi biz mi kuracağız?

Kurulum asamasinda masaustu ortamini secebilirsin, ya da direkt Xfce surumunu kullanan iso dosyasini kurarsin.
Mağazası veya kurulum yöneticisi var mı?

Kendine ozgu magazasi yok ancak GNOME ortamini kullanirsan Gnome-Software'i kullanabilirsin.
Ve bu dağıtım Zorin'den Linux Mint'ten hızlı mıdır?
Kesin bir soylenemez, cunku herkesin kullandigi sistem ve masaustu ortami farkli.
Ancak benim fikrim hiz konusunda cok bir farki yok.

Hocam, Debian nasıl? Arch gibi komutlarla mı kuruluyor? Xfce'yi biz mi kuracağız? Mağazası veya kurulum yöneticisi var mı? Ve bu dağıtım Zorin'den Linux Mint'ten hızlı mıdır?

Su anda Ubuntu kullaniyorum. Debian benim icin Distrohopperlik deneyimidir. Cok sevmistim cok stabil bir distro. XFCE'yi sonradan aynen biz kuruyoruz ki 380-400MB bellek kullaniyordu hatirladigim kadariyla cok hafifti. Linux Mint Cinnamon'dan hizli fakat Zorin ve diger Mint surumlerini bilmiyorum. Ubuntuyla evliyim ama Debian'a asigim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı