Dağıtım degistirme hastaligi

😀 Distro degistirme hastaligi diye bir sey kesfettim. Gunluk hayatinda Linux kullanan her kisi kullandigi distrosunda cok az bir sure kaliyor veya kisa dongulerle mevcut distrosunun kisisellestirmesini degistiriyor ki ben de bunlardan biriyim. Sizce Windows ve macOS kullanicilari uzun yillar ayni isletim sistemine katlanabilirken, Linux kullanicilari nicin tekrar tekrar yeni maceralara yelken aciyor?

Edit: Notf47'den ogrendigim kadariyla bu kisilere Distrohopper deniliyormus. Benzer bir konu var fakat hortlatmamak adina fikirlerimizi bu konuda belirtmeyi oneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
😀 Distro degistirme hastaligi diye bir şey kesfettim. Gunluk hayatinda Linux kullanan her kisi kullandigi distrosunda cok az bir sure kalıyor veya kisa dongulerle mevcut distrosunun kisisellestirmesini degistiriyor ki ben de bunlardan biriyim. Sizce Windows ve macOS kullanicilari uzun yillar ayni isletim sistemine katlanabilirken, Linux kullanicilari nicin tekrar tekrar yeni maceralara yelken aciyor?

Distro denemekten ne zarar gelir ki? Sonuçta o da Linux :D

😀 Distro degistirme hastaligi diye bir sey kesfettim. Gunluk hayatinda Linux kullanan her kisi kullandigi distrosunda cok az bir sure kaliyor veya kisa dongulerle mevcut distrosunun kisisellestirmesini degistiriyor ki ben de bunlardan biriyim. Sizce Windows ve macOS kullanicilari uzun yillar ayni isletim sistemine katlanabilirken, Linux kullanicilari nicin tekrar tekrar yeni maceralara yelken aciyor?
Dostum bu arada kişiselleştirme ne alaka? Kişiselleştirmeyi değil, distro'yu değiştiriyorlar.

Windows ve macOS kullanicilari uzun yillar ayni isletim sistemine katlanabiliyor.

O da tekellikten kaynaklanıyor. En uzun destekler bu sistemlerde. Bir de ille de Windows olsun kaygısı var insanların. İnsanlar Windows 7'den 10'a gecerken mızmızlanırken, Linux'ta neredeyse arayüz dışında her şey aynı olduğu için değiştirmek kolay oluyor.

Dostum bu arada kişiselleştirme ne alaka? Kişiselleştirmeyi değil, distro'yu değiştiriyorlar.
Yine de masa ustu ortamini bir sekilde degistiriyorlar onu kast ederek yazdim.
O da tekellikten kaynaklanıyor. En uzun destekler bu sistemlerde. Bir de ille de Windows olsun kaygısı var insanların. İnsanlar Windows 7'den 10'a gecerken mızmızlanırken, Linux'ta neredeyse arayüz dışında her şey aynı olduğu için değiştirmek kolay oluyor.
Aynen mantikli. 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı