Dairedeki ve apartmandaki topraklama farklı mıdır ?

• Konuyu başlatan kelaj
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 2.309

kelaj

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, konuyu doğru yere mi açtım emin değilim. O yüzden doğru yerde değilse adminlerden konuyu taşımasını rica ediyorum. Şimdi soruma geçecek olursak;
1-Dairedeki yani prizlerdeki topraklama ile apartman topraklaması farklı şeyler mi?
(3 farklı elektrikçiye sorduk fakat hepsi farklı yanıtlar verdi kafam karıştı)

2-Kablo tv, Uydunet ve Türksat uydu kullanıyoruz. Apartmanın girişinde kutusu var. Araştırmalarıma göre topraklama sorunu yaşanabiliyormuş. Bilgisayarım arızalanmıştı ve yenisini aldığımda yenisi de arızalanmıştı,ps3üm ve laptobumda da aynı sorun var buna kablo tvnin topraklaması sebep olmuş olabilir mi?

Bu soruları neden mi soruyorum?
Ben bu konunun sahibiyim Oyunlarda Anormal Hızlanma Sorunu (Konuyu takip etmemişseniz Allah aşkına girmeyin cidden şunu denedin mi bunu denedin mi gibi sorulardan gına geldi çünkü dünya üzerinde denenebilecek herşeyi denedim)

7 aydır yaşadığım sorunlara topraklama arızası sebep olmuş olabilir.
Sadece yukarıdaki 2 soruya cevap verirseniz sevinirim.

sırf şu konuyu açtım diye ceza aldım gene. neymiş alakasız yere açmışım! ulan zaten dedik ya yanlış yere açtıysak gereken yere taşıyın rica ediyorum diye! insanlıkta yaramıyor, ota boka ceza yazıyorsunuz. özel mesaj gönderme de yok. en ufak bir harf hatasında siteden uzaklaştırılıyoruz. NE BİÇİM FORUMLAN BURASI! inşallah kapatılır siteniz! BANLAYIN BENİ KURTULAYIM! kahrolsun böyle site

normalde hepsinin binanin bodrum katinda veya girisinde bulunan elektrik panosunda birlestirilmis olmasi gerekir.
sen topraklamadan süpheleniyorsan bir ölcü aletiyle faz-toprak arasini farkli yerlerde ölcebilirsin.
yada en saglami pcnin bagli oldugu priz icin extra harici topraklama kablosu cekebilirsin.
belkide pc yi bagladigin duvardaki prizde kontaklar tam vidalanmis degildir.gevsek olabilir.
ölcü aleti bulabilirsen o prizi yaklasik 1000w güc altinda bir ölc.
bak bakalim gerilimde dalgalanmalar varmi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı