Darboğaz nasıl anlaşılır?

dgn34

Centipat
Rust oynarken Afterburner ile ısı ve kullanım testleri yaptım. Ekran kartı sıcaklığım en yüksek ayarlarda 67 derece işlemci sıcaklığım ise 65 derecelerde seyrediyor. GPU kullanımı 55-60 iken işlemcim %30-40 seviyelerinde olarak görünüyor. Arada işlemci kullanımı %50 çıkıyor ekran kartı kullanımı düşüyor. Sizce değerler normal mi yoksa darboğaz mı yaşıyorum?
Not: İşlemci R5 2600X GPU ise 2060 Gaming Z.

Ekran kartı kullanımı düşükken işlemci kullanımı zirvedeyse darboğaz oluyor. VSYNC açık mı? Herhangi bir fps sabitleyici kullanıyorsanız ekran kartı kullanımı fullenmeyebilir.

Rust oynarken Afterburner ile ısı ve kullanım testleri yaptım. Ekran kartı sıcaklığım en yüksek ayarlarda 67 derece işlemci sıcaklığım ise 65 derecelerde seyrediyor. GPU kullanımı 55-60 iken işlemcim %30-40 seviyelerinde olarak görünüyor. Arada işlemci kullanımı %50 çıkıyor ekran kartı kullanımı düşüyor. Sizce değerler normal mi yoksa darboğaz mı yaşıyorum?
Not: İşlemci R5 2600X GPU ise 2060 Gaming Z.
Test sonuçları gayet normal görünüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı