Darboğaz nedir?

1626177537135.png

Bir nevi bu. Şişenin ağzı (yetersiz gelen bileşen), geçen suya (ki burada bu diğer bileşenlerin gücü oluyor) yetişemiyor ve su azar azar akıyor.
Bu arada o laptopta darboğaz olmaz. Sadece çift kanal olmadığı için biraz daha düşük FPS alabilirsiniz.

Darboğaz, herhangi bir parçanın diğer parçanın hızına yetişemeyip diğerine ayak uydurarak daha güçsüz çalışması denebilir.

Örneğin, bir işlemcin var ama çok kötü, bir ekran kartın var ama çok iyi. Bu kötü işlemci iyi ekran kartının hızına yetişemiyor ve bu yüzden ekran kartı da işlemciye ayak uydurmak için daha güçsüz çalışıyor.

Şöyle düşün 15 yaşındaki bir çocuk ile babaannesi el ele tutuşup hızlıca koşarsa ne olur?
Babaanne yere düşer. Çünkü çocuk, Babaanne'den daha hızlı koşar.
Babaanne ve çocuk düşmeden el ele tutuşarak koşmak için çocuğun babaannenin hızına eşit bir şekilde koşması gerekir. Aynı ekran kartı'nın işlemci ile aynı güçte çalışması gibi.

Ekran kartı, çocuk.
İşlemci, babaanne.
(Bence güzel açıkladım ha :D)

Teknik Bilgi olarak çok birşey bilmiyorum ancak önemli bir konu. 15 tane kablo ile veri aktarıldığını düşün. Bu kablo bağlantısının geçtiği bölümlerdeki donanımsal ürünlerin, (ekran kartı olur işlenci olur vs.. en sık olanları bu) 10 kablo üzerinden aktarmaya çalışıyor ve haliylen aktaramıyor. Sende kullandığından hiçbir verim alamıyorsun. Glitch mi dersin Stuck mı dersin FPS drop mu dersin herşeyi yaşıyorsun.

Teknik Bilgi olarak çok bir şey bilmiyorum ancak önemli bir konu. 15 tane kablo ile veri aktarıldığını düşün. Bu kablo bağlantısının geçtiği bölümlerdeki donanımsal ürünlerin, (ekran kartı olur işlenci olur vs. En sık olanları bu) 10 kablo üzerinden aktarmaya çalışıyor ve haliylen aktaramıyor. Sende kullandığından hiçbir verim alamıyorsun. Glitch mi dersin Stuck mı dersin FPS düşmesi mu dersin her şeyi yaşıyorsun

İşlemci kötü ekran kartı iyi = Darboğaz.

İşlemci kötü değil ama değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı