Darboğaz nedir?

Musa Tekin

Hectopat
Daha fazla  
Darboğaz nedir? Benim kafamdaki şey, mesela %20 darboğaz varsa o ekran kartını %20'si kullanılmaz %80'i kullanılır ve sadece ekran kartının performansı düşer diye biliyorum. Doğru mu? Yanlışsam düzeltin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada güzelce açıklanmış.

Darboğaz nedir? Benim kafamdaki şey, mesela %20 darboğaz varsa o ekran kartını %20'si kullanılmaz %80'i kullanılır ve sadece ekran kartının performansı düşer diye biliyorum. Doğru mu? Yanlışsam düzeltin.
% 20 lik bir Darboğaz durumunda işlemci genellikle %100 Kullanılırken GPU %80 Kullanılır buda işlemcinin işlem hacminin ekran kartının işlem taleplerini karşılayamadığı anlamına gelir

% 20 lik bir Darboğaz durumunda işlemci genellikle %100 Kullanılırken GPU %80 Kullanılır buda işlemcinin işlem hacminin ekran kartının işlem taleplerini karşılayamadığı anlamına gelir
Bi zararı yoktur ekran kartına yada işlemciye değil mi? Mesela fivem oynayacam işlemciyi %80 fln kullanırken gpu yuda %60 maks kullanabilirim değil mi bi drop sebebsiz donmalar yaşamam öyle mi?

Yani kısacası darboğaz olduğu kadar kullanılamıyor %20 darboğaz varsa o %20’yi kullanmıyor %80’i kullanıyor değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı