Çözüldü Dark Maxima V12 kasadaki IR alıcısı bozulmuş fan kontrolcüsü servise gider mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wennzy

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm. Geçen gün kasamdaki ( Dark Maxima V12) kablo karmaşasını çözmek için işe başladım. İşim bitti, her şey güzel. Daha sonra baktım ki kasamın fanları çalışmıyor, RGB'ler yanmıyor. Meğerse kontrolcüye bağlanan SATA kablosu tam oturmamış. Konu açmıştım forumda hatta. Sağ olsun bir arkadaş yardımcı oldu ve yüksek ihtimalle voltaj dengesizliğinden dolayı IR Alıcısının bozulduğundan bahsetti. Hassas cihazlarmış sanırım. Neyse şimdi ben bu Fan Kontrolcüyü seviyorum. Değiştirmek istemiyorum başka bir markayla. Kasayla birlikte(takılı) Teknobiyotik'ten almıştım. Ücret karşılığında servise gönderme ihtimalim var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20221225_165948.jpg
    IMG_20221225_165948.jpg
    114,1 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20221225_165727.jpg
    IMG_20221225_165727.jpg
    135,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Çözüm
Her şey çalışıyor ama kumanda mı çalışmıyor?

Neden kumandanın bozulmuş olabileceğini düşünmüyorsun peki?

Ya da kontrolü anakarta vermiş olabilirsin.

Kasa üstündeki LED tuşuna fanlar sönüp tekrar yanıncaya kadar basılı tutup çek. Sonra kumandayı tekrar dene. Olmazsa LED tuşuna tekrar basılı tut ama fanlar 2 kere sönüp yandıktan sonra çek ve öyle dene. Yine olmazsa aynı işlemi kontrolcü üzerindeki mode tuşundan dene.

Kumanda üzerinde motherboard Sync tuşu da var sanırım ona basarak ve basılı tutarak da dene.

Kasa üstündeki LED tuşuna fanlar sönüp tekrar yanıncaya kadar basılı tutup çek. Sonra kumandayı tekrar dene. Olmazsa LED tuşuna tekrar basılı tut ama fanlar 2 kere sönüp yandıktan sonra çek ve öyle dene. Yine olmazsa aynı işlemi kontrolcü üzerindeki mode tuşundan dene.

Kumanda üzerinde motherboard Sync tuşu da var sanırım ona basarak ve basılı tutarak da dene.

Çözüm

1-Her şey çalışıyor. Kumanda da lazerde yanıyor ama kontrol sağlayamıyorum.
2-Olabilir ama hâlâ pili durduğu için düşünmedim.
3-LED tuşuna basılı tutuyorum fanların RGB'leri yanarken. Sonra sönüyorlar ama geri yanmıyorlar. Aynı şekilde MODE tuşunda da.
4-Denedim olmadı maalesef.

Servis yapmaz mı böyle bir işi. Ya da MSI Center üzerinden kontrol etme şansım var mı RGB'leri.

Kontrolcüden çıkan 3 pinli ARGB kablosunu anakarta taktıysan( anakartında 3 pin ARGB portu olması lazım) yukarıdaki dediğim yöntemlerle kontrolü anakarta devredebilirsin. Devrettikten sonra MSI Center üzerinden kontrol edilir muhtemelen.

Kontrolcüden çıkan 3 pinli ARGB kablosunu anakarta taktıysan( anakartında 3 pin ARGB portu olması lazım) yukarıdaki dediğim yöntemlerle kontrolü anakarta devredebilirsin. Devrettikten sonra MSI Center üzerinden kontrol edilir muhtemelen.

JRAINBOW 1 ve JRGB 1 var. Yüksek ihtimalle Rainbow 1. Çünkü 3 pin yalnızca onda var.

Dark Teknobiyotiğin kendi markası. Yani ellerinde her türlü yedek parça olur. Ara konuş servise gönder. Tamir ederler ya da bozulan parça ne ise onu değiştirirler.
Rica edersen belki onlar önce yeni kontrolcü+kumanda gönderebilir. Sen yenisi geldikten sonra bozuk olanı gönderebilirsin. Tabii böyle kabul etmek zorunda değiller.

JRAINBOW 1 ve JRGB 1 var. Yüksek ihtimalle Rainbow 1.

Anakart modelini söylersen kontrol edebiliriz.

Şimdi ARGB fanlarını ya da diğer bileşenlerini kontrolcüye takıyorsun. Taktıktan sonra kontrolcüden 1 tane 3 delikli ARGB kablosu çıkıyor. Bu kabloyu anakartındaki 3 pinli J Rainbow'a taktığın zaman uygulamayla kontrol edebilirsin.

Muhtemelen anakart moduna geçirmiştin. Bir şekilde kontrolcüye geçti tekrar kontrol.

Teşekkür ederim yardımın için. Biraz da benim acemiliğime oldu sanırım bu olay. 2 tane fan sipariş etmiştim üst panel için. Onlarda gelince kontrolcüye bağlayacağım inşallah. İyi geceler diliyorum. 🫡

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı