Dark N10 Advanced kasa fan bağlantıları nasıl yapılır?

KadimBeyy

Hectopat
Öncelikle forumda bir çok konudan yardım aldım ve en sonunda foruma katılmaya karar verdim gerçekten çok yararlı bir forum tüm üyeleri ve yöneticileri tebrik ediyorum bu konuda.

Soruma gelecek olursak yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum soğutma açısından iyi olduğu için ve fiyat performans ürünü olduğu için Dark N10 Advanced kasasını aldım. Fakat fan bağlantısını nasıl yapacağımı tam olarak anlayamadım. Kasada 5 adet 12 cm LED fan bulunmakta ve her birinde 3 pin normal, 4 pin molex (PSU'ya takmak için) girişler mevcut. Fakat bir de fan kontrolcüsü bulunuyor ve onun da molex girişi mevcut. Şimdi bunları sisteme bağlarken tüm fanları kontrolcüye bağladıktan ve kontrolcünün molex girişini PSU'ya taktıktan sonra tekrar her bir fanın molex girişini PSU'ya bağlamam gerekiyor mu yoksa sadece kontrolcünün bağlanması yeterli olur mu? Ona göre PSU almayı düşünüyorum eğer hepsi gerekiyorsa 6 molex girişi olan bir PSU alacağım yardımcı olursanız çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bildiğim kadarıyla ana kabloyu bağladıktan sonra bir sıkıntı kalmıyor. Çünkü fanları PSU'ya doğrudan bağlayınca tam güçte çalışır. Ben Aerocool Aero 500 aldım onda da kontrolcü var. Kendisi bizzat uyarı yapmış bağlamayın PSU'ya diye.
Teşekkür ederim tabi ki de şuan daha sisteme takamadım elimde ürün, gayet kaliteli güzel duruyor.Kullanınca performansı hakkında bilgilendirme yaparım. Kur fiyatları yüzünden RAM alamadım daha.
Teşekkür ederim tabi ki de şuan daha sisteme takamadım elimde ürün, gayet kaliteli güzel duruyor.Kullanınca performansı hakkında bilgilendirme yaparım. Kur fiyatları yüzünden RAM alamadım daha.
Dolar git gide artıyor. Hiç düşüşe geçmedi haftalardır. Bir an önce alın derim :)

Merhaba arkadaşlar. Bende aynı buradaki gibi fan bağlantılarını yaptım. Fakat benim fanlarda low modu çalışmıyor. En yüksek ayarda full ayar çalışıyor. Bir kademe aşağı inince fanlari ve ışıkları kapatıyor. Nerde hata yapmış olabilirim?

Merhaba, garantide değişim oldu hocam. Arızalı gelmiş
Mesajıma dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Bende de aynı kasa var PSU'mu yükseltim va haliyle kabloları çıkarmak gerekti ama bağlantıları tekrar yapınca artık fan kontrolcü eskisi gibi çalışmıyor.
FAN1 VE FAN 2'ler nerelere takılıyor.
2 gündür uğraşıyorum bir türlü eskisi gibi olmadı eski PSU'yu taktım yine çalışmadı .Yardımcı olabilir misiniz? Desteğiniz için teşekkürler.
Tam kapasiteye gelen her PSU fan sesi yapar ve ısınır hocam. İnsanlar sistemlerini tam olarak hesaplamayıp, bu PSU bana yeter dediklerinden dolayı, tam kapasiteye gelen PSU ses yapıyor ve PSU'da sorun arıyorlar.

Cooler Master Power Supply Calculator

Buradan ihtiyacını hesaplayabilirsin.
Merhaba,bende de aynı kasa var PSU'mu yükseltim va haliyle kabloları çıkarmak gerekti ama bağlantıları tekrar yapınca artık fan kontrolcü eskisi gibi çalışmıyor.
FAN1 VE FAN 2'ler nerelere takılıyor.
2 gündür uğraşıyorum bir türlü eskisi gibi olmadı eski PSU'yu taktım yine çalışmadı .Yardımcı olabilir misiniz? Desteğiniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı