Dark Souls övme konusu

• Konuyu başlatan 706111
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.316

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Sizlere defalarca bitirdiğim ve yaşadığım sürecede ayda yılda bir-iki kez oynayacağım bir oyun olan Dark Souls I oyununu övmek isterim biraz.

Öncelikle bu oyun, her şeyiyle gizemli, garip hissettiriyor. Farklı, anlamsız duygularla insanları etkilemiyor başarıyor.
Mesela neden bu yerin dibinde yalnız bir Ejderha var? Bu kadın neden konuşmuyor? Bu büyük kurt neden üzgün? vb. gibi durumlar oyunun bitirince hep aklımızda kalıyor, çözülmesini bekliyor.

Aslında oyunun herbir şeyi bir resim tablosu gibi sizi düşündürüyor.

Oyunun kendi dünyası da çok güzel. Mesela oyundaki birçok bölge Ateş Bağı mabedi ile bağlantılı yolları olması birçok insanın takdirini almış ve çok iyi dedirtmiş.
Ayrıca yine bölgeler kendi içinde kısayolları olması çok müthiş bir şey. Bu kısayollar, oyuncuların save noktası dedikleri Bonfire alanlarınlarına çıkıyor.

Oynanış olarak ise çok çeşitli ve bir o kadar çok iyi. Çok çeştili silahlar, çok çeşitlil roller ile nasıl bir karakter oluşturmanız gerektiğiniz siz beliyorsunuz. Ben ateş büyüleri kullanan bir samuray karakteri yapıyorum ve katanayı da yakıp süper şeyler yapıyorum düşmanlara yada yakın dövüşte güçlü bir büyücü kafama göre roller üretiyorum böyle. Ayrıca yakın dövüş silahların vuruş hissi o kadar harika bir şey ve gerçekçi ki günümüz çoğu oyun bu hissi asla vermez. Sekiro, Dark Souls 3, Elden Ring gibi oyunlardan alabilirsiniz bu tadı.

Yine oyun çok keşif üzerine kurulu bir oyun ve oynayanı bölgeyi keşfetmesine olanak tanıyor. Çeşitli silahlar, büyüler, ruhlar, nesneler... Bunları elde ettikçe aslında oyunun zor olmadığını, karakterimizi geliştirmemiz gerektiğini anlıyoruz.

Son düzenleme:
Elden Ring daha iyi bence. Ben de seviyorum Dark Souls'u.
Evet o oyunda çok güzel, GoTY seçildi. Ben de bitirdim o oyunu ama yine de Dark Souls oynanabiliyor yine ve bir eksiklik hissettirmiyor pek.

Sadece kuşanabildiğimiz item sayısı sınırlı biraz. Yani fazla özellik aramıyorum. Aslında Elden Ring'teki mekanikler mesela silah yetenekleri, hayvan başları ile atışlar yapmak falan, Dark Souls'da da mevcut ama sınırlı tabi. Karşılaştırma olarak algılanmasın, Dark Souls övüyorum sadece :D.

Örnek silah yeteneği
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun sektörünü değiştiren ve aynı zamanda geliştiren bir yapımdır, saygım sonsuz ama Dark Souls üçlüsü arasında en az sevdiğimdir ilk oyun. Birçok sebebi var, dünya dizaynı çok üst düzey olsa da bonfire'lar arasındaki mesafelerin gereksiz uzamasına sebep oluyor ve bu da eğlenceyi kısıyor. Ayrıca sırf öl diye yapılmış ucuz bölüm dizaynlarına da ev sahipliği yapıyor.

Ben zorluğu düşman tiplerine karşı olduğu zaman seviyorum yer çekimine karşı savaş verdiğim zaman pek de keyifli olmuyor gereksiz vakit kaybı oluyor.

FromSoftware Souls ve Souls-like'ları arasında benim favorim net Bloodborne'dur. Çok daha hızlı ve estetik bir oynanış, eşi benzeri bulunmayan bir atmosfer ve sanat kullanımı, sektördeki en iyi DLC, muhteşem müzikleri ile çok kısa sürede en sevdiğim oyun olmayı başardı.

Oyun sektörünü değiştiren ve aynı zamanda geliştiren bir yapımdır, saygım sonsuz ama Dark Souls üçlüsü arasında en az sevdiğimdir ilk oyun. Birçok sebebi var, dünya dizaynı çok üst düzey olsa da bonfire'lar arasındaki mesafelerin gereksiz uzamasına sebep oluyor ve bu da eğlenceyi kısıyor. Ayrıca sırf öl diye yapılmış ucuz bölüm dizaynlarına da ev sahipliği yapıyor.
Bonfire arası mesafe kısa bence, hiç uzun değil. Ayrıca kısayollarda var. Oyunu 4 saatte bitirdim yani, bunu rahatça söyleyebilirim. En kötü master key alın, en üst ve en alt zili hemen çalın, oyun bitiyor zaten.

Diğer dediğin kısım Sen's Fortness. Evet orası tuzaklar ile doludur. Cringe cehennemi. Yine Dark Souls 2'deki birçok bölgeye göre en hafifidir.

Mesela Mytha'a ulaşmak için 2 bölge var ve çok pis tuzaklar ile dolu.
Yada oyunun sonlarına doğru olan bölgeler onlar daha kötü.

Sen's Fortness tasarım olarak bunlara bin basar, ucuzluk yok yani. Ölünce, adamlar yapmış diyorum ben :D.

Arkadaşlar merhaba.

Sizlere defalarca bitirdiğim ve yaşadığım sürecede ayda yılda bir-iki kez oynayacağım bir oyun olan Dark Souls I oyununu övmek isterim biraz.

Öncelikle bu oyun, her şeyiyle gizemli, garip hissettiriyor. Farklı, anlamsız duygularla insanları etkilemiyor başarıyor.
Mesela neden bu yerin dibinde yalnız bir Ejderha var? Bu kadın neden konuşmuyor? Bu büyük kurt neden üzgün? vb. gibi durumlar oyunun bitirince hep aklımızda kalıyor, çözülmesini bekliyor.

Aslında oyunun herbir şeyi bir resim tablosu gibi sizi düşündürüyor.

Oyunun kendi dünyası da çok güzel. Mesela oyundaki birçok bölge Ateş Bağı mabedi ile bağlantılı yolları olması birçok insanın takdirini almış ve çok iyi dedirtmiş.
Ayrıca yine bölgeler kendi içinde kısayolları olması çok müthiş bir şey. Bu kısayollar, oyuncuların save noktası dedikleri Bonfire alanlarınlarına çıkıyor.

Oynanış olarak ise çok çeşitli ve bir o kadar çok iyi. Çok çeştili silahlar, çok çeşitlil roller ile nasıl bir karakter oluşturmanız gerektiğiniz siz beliyorsunuz. Ben ateş büyüleri kullanan bir samuray karakteri yapıyorum ve katanayı da yakıp süper şeyler yapıyorum düşmanlara yada yakın dövüşte güçlü bir büyücü kafama göre roller üretiyorum böyle. Ayrıca yakın dövüş silahların vuruş hissi o kadar harika bir şey ve gerçekçi ki günümüz çoğu oyun bu hissi asla vermez. Sekiro, Dark Souls 3, Elden Ring gibi oyunlardan alabilirsiniz bu tadı.

Yine oyun çok keşif üzerine kurulu bir oyun ve oynayanı bölgeyi keşfetmesine olanak tanıyor. Çeşitli silahlar, büyüler, ruhlar, nesneler... Bunları elde ettikçe aslında oyunun zor olmadığını, karakterimizi geliştirmemiz gerektiğini anlıyoruz.
Baldur's Gate 3 denemeni tavsiye ederim. Dark Souls harika bir seri orasi suphesiz, ben oynamayi beceremiyorum tabi.

Baldur's Gate 3 denemeni tavsiye ederim. Dark Souls harika bir seri orasi suphesiz, ben oynamayi beceremiyorum tabi.
Baldur's Gate 3 daha zor bence Souls'lardan, Souls'larda zorlanmadığım kadar Baldur's Gate 3 savaşlarında zorlandım ben. Divinity Original Sin 2 var bir de, o daha beter.

Souls'lar da çok beceriyle ilgili değil açıkçası sabırla ilgili, gerekli sabrı gösterebilen ve aşağı yukarı 2-3 oyun oynamış herkes Souls oyunlarını bitirebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı