Dark Souls PC'de Klavye İle Nasıl Oynanır?

Zordu ama şu Dark Souls oyununu çok sevmiştim ancak harita ve görevleri anlamayınca silmiştim. Bu oyunu nasıl bitirdiyseniz helal olsun. Sanırım benim gözlerde sorun vardı.:D

Hocam sabırlı olup oyuna bir şans daha vermenizi tavsiye ederim ve oyun hakkında önce bilgi edinin bu sayede oyundan sıkılmaz aksine oyuna karşı ilginiz merakınız artar örnek olarak oyuna bir görev sistemi yok veya harita sistemi istediğiniz yere istediğiniz zamanda genel olarak gidebiliyorsunuz.

Bu oyun beni çıldırtacak. Hayır yani oyun zor ama adil falan değil. Devamlı FPS düşmeleri, Co-Op oynarken oyundan atmalar, summon sign görememeler falan sinir olacağım. Oyunun PC portu harbiden rezaletin ötesinde bir yerde. Ben tüm Souls oyunlarını konsolda oynadıktan sonra PC'de oynamaktan hiç zevk alamıyorum. Çok fazla saçma sapan hata var. Şuan oyunda summon sign göremiyorum, invade edemiyorum veya edilemiyorum, summon signimi başkası göremiyor. İnternete bağlayım ama online oynayamıyorum.

Bu oyun beni çıldırtacak. Hayır yani oyun zor ama adil falan değil. Devamlı FPS düşmeleri, Co-Op oynarken oyundan atmalar, summon sign görememeler falan sinir olacağım. Oyunun PC portu harbiden rezaletin ötesinde bir yerde. Ben tüm Souls oyunlarını konsolda oynadıktan sonra PC'de oynamaktan hiç zevk alamıyorum. Çok fazla saçma sapan hata var. Şuan oyunda summon sign göremiyorum, invade edemiyorum veya edilemiyorum, summon signimi başkası göremiyor. İnternete bağlayım ama online oynayamıyorum.

Öncelikle oyunun pc portunun kötü olduğu sır değildi ama ikinci oyunda böyle bir sıkıntı olmadığını garanti edebilirim bahsettiğiniz saçma sapan hataya gelirsek soft ban yemiş olabilirsiniz tabi bunun kesinliği yok sadece bir çok insan sizin sunduğunuz şikayeti sunuyor ve sonunda soft ban yemiş oluyor.

Soft ban nedir bilmeme ihtimalinize karşı açıklayayım, soft ban oyun tarafından sizin hile yaptığınız anlaşıldığında veya pvp ve invade sırasında oyun çıktığınızda verilir. Aslında mantıklı bir hareket hilecilere ve oyunun Dünyasına aykırı olacak hareketlere karşı güzel bir ban ama insanlar yadırgıyor çünkü parası ile aldığım temel özellikleri multiplayer olmayan bir oyunda ban yemek tuhaf. Ama bilmedikleri şey soft ban oyuncuları multiplayer özelliklerden mahrum bırakmıyor sadece soft ban yemiş kişiler diğer soft ban yemiş kişilerle takılabiliyor. Yani eğer soft ban yediyseniz bu yüzden summon sign göremiyor ve invade edemiyorsunuzdur sadece soft ban yemiş kişilerin koyduğu summon signları görebilirsiniz. Sanırım mantığını açıklayabildim hileci insanları oyundan mahrum etmek yerine diğer hileci insanlarla takılmasını sağlayan bir sistem ve ben çok beğeniyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur tekrar belirtiyorum soft ban yediğinizden emin olamam ama bahsettiğim hareketleri oyun içinde yapmışsanız yeme ihtimaliniz yüksek.

pvp ve invade sırasında oyun çıktığınızda verilir.
Bu oyun beni delirtebilir. Tam da dediğiniz gibi oldu. Adam beni invade etti ve Duke's Archives'te idik. Oyun FPS drop olduğu için beni oyundan attı ve oyunu tekrar başlattığımda summon sign görememeye başladım. Eğer öyleyse ben ölsem daha PC'de Souls oyunu falan oynamam. Zaten Duke's Archives'te oyunun FPS durumu daha da düşüyor. Oranın bossunun olduğu mekanda 15 FPS oynuyorum oyunu öyle yani.(Normalde 60 FPS oynamam gerek ama optimizasyonu çok kötü) Oyundan Frame-Rate oranı çok düşüyor diye uyarı geldi ve ana menüye döndürdü. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Bir Steam ile iletişime geçeyim ben.

Keyif sizin ister oynayın ister oynamayın ben Deamon Soul dahil olmak üzere bütün Souls serisi bosslarını tek başıma geçtim aslında her bossun bir paterni var ve ister istemez ezberliyorsun dolayısı ile tek başına oynamak çokta sıkıntı değil en azından benim ve Souls serisini seven bir kaç arkadaşım için. Ayrıcada PS3'te bile 30 fps çalışırken pc portunun üstelik hemen hazırlanıp üzerine uğraşılmadan geliştirilen porttan 60 fps beklemeniz mantıklı değil geçen sene çıkan Batman oyunun portu Dark Souls'un portundan berbattı ki Dark Souls kaç yıllık bir oyun yani eleştiri yapacakken biraz adaletli yaklaşmakta fayda var ve her şeye rağmen gördüğü popülerliği sonuna kadar hakkettiğini düşünüyorum. Bugün bulunduğumuz oyun sektöründe çıkan oyunların çoğu oyuncuyu geri zekalı yerine koyup kendi kendini oynatıyor ve animasyonlardan ibaret sırf bu fark için bile 10 fps dahi olsa Dark Souls oynanır çünkü biliyorum ki ben oynuyorum. Assasin's Creed'deki gibi oyun kendi kendini oynamıyor en azından. Ayrıca üzerinden uzun zaman geçti ama bahsettiğiniz gibi fps sıkıntıları çektiğimi de hatırlamıyorum belki de öyledir emin değilim.

Edit: Steam üzerinden iletişime geçmenizin size faydası olacağını sanmıyorum soft banın geri çekildiğini daha önce duymadım lakin bahsettiğiniz olay bir kere yaşanmışsa ve yeni olmuşsa soft ban yeme şansınız zaten pek yok bu arka arkaya pvplerden ve invadelerden kaçan insanlar için.

Souls serisi bosslarını tek başıma geçtim
Asıl olay tek başına geçmek değil. İlk oynadığım her şeyi kendim keşfedeceğim, notlara bile ihtiyacım yok diye takılan bir insanım ama bu oyunun PvP'si zevkli. İnsanları invade etmek veya invade yemek. Bundan epey keyif alıyorum. Birde oyunu PS3'te oynama şansım oldu oyun sık sık 30'un altına düşüyordu. Ayrıca benim sinir olduğum nokta diğer oynadığım 3 Souls oyunu gibi değil bu. Zor ama adil yerine zor ve yiyorsa bu kadar saçma sapan hata ile geç diyor sanki oyun :D Açıkçası ben bu oyundan soğudum. Sanırım bu bana bir ders oldu. Bir daha asla PC'de Souls oyunu falan oynamam ben. Yardımlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Aslında bu portun bu kadar kötü olmasının sebebi sanıyorum sabırsız oyuncular, Deamon Souls çıktığı zaman güzel bir patlama oldu bir çok sitede forumda dergide en zor oyunlardan biri olarak anıldı ve çok tuttu. Tabi ki firma bu kadar tutan ve sevilen bir oyunun devamını yapacaktı adı da Dark Souls oldu ve pc oyuncuları sadece PS3 için çıkacağını duyunca büyük bir hüsrana uğradı. Bana göre en başta pc için yapılmalıydı zaten her ne kadar konsol sahibi olsam ve konsoldan da zevk alsam da en mantıklı hareket bu diye düşünüyorum tabi From Software bunu tahmin edememiş olabilir o ayrı bir konu. Emin değilim ama baskıyı azaltmak ve pc pazarına giriş yapabilmek için çok seri bir şekilde oyun çıktıktan sanıyorum 1-2 hafta içerisinde portlandı ve sunuldu ben o zaman Oyungezer'den Sinan Akkol'un videosunda oyunun portunu görmüş ve beğenmiştim Youtube hala duruyor olsa gerek.

Neyse sözün özü basit bir port hazırlamak yerine oyunu pc için optimize edip hazırlamaları gerekirdi yapmadılar yada yapamadılar emin değilim. Ama 2. oyun pc için basit bir port yapmadılar aksine optimizasyon, grafikler ve kontroller çok iyiydi. Hatta Dark Souls II: Scholar Of First Sin ile beraber bütün ek paketler ana oyuna dahil olup oyun hem optimizasyon hemde grafik anlamında gelişmişti. Nisan ayında çıkacak olan Dark Souls 3'ünde aynı şekilde kaliteli ve muhteşem bir oyun olacağına inanıyorum bekleyip göreceğiz umarım kimseyi üzmez. Şimdiden ellerim kaşınıyor açıkçası Nisan ayını iple çekiyorum. (y)

Evet sanırım o konuda haklısınız. Yine de konsolda oynadıktan sonra oynayası gelmiyor insanın. Artık satın aldık hiç değilse bitirelim. Bu arada Steam hesabına Dark Souls II alsam softban o oyunda da kalır mı acaba? Ya da neyse zaten PS4'te olan bir oyunu almaya gerek yok mu dersiniz?

Evet sanırım o konuda haklısınız. Yine de konsolda oynadıktan sonra oynayası gelmiyor insanın. Artık satın aldık hiç değilse bitirelim. Bu arada Steam hesabına Dark Souls II alsam softban o oyunda da kalır mı acaba? Ya da neyse zaten PS4'te olan bir oyunu almaya gerek yok mu dersiniz?

Soft ban tek bir oyun için geçerli birinde yediğiniz için diğerine etki etmez. PS4'te var olan bir oyunu tekrar almaya gelirsek bu biraz size kalmış ben hem bilgisayarda hemde konsolda oynadım bilgisayarda daha çok keyif aldım ama herkes için aynı olacak diye bir kaide yok. Hazır Nisan ayında DS3 geliyorken eğer bilgisayarda oynayacaksanız DS2: SOFS almak güzel bir olabilir sizi DS evrenin bağlaması açısından tabi eğer benim gibi merakla beklemiyorsanız yada benim kadar bu seriye önem vermiyorsanız almasanız da olur dediğim gibi teknik herhangi bir sıkıntısı olmadan güzel bir şekilde oynayabilirsiniz ama size kalmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı