Detaylı bilmiyorum ve sadece tahmin yürütüyorum. Ağaç, en iyi ormanda saklanır. Bu varsayımdan yola çıkıp da çıkarım yapacak olursam bazı sonuçlara ulaşmam mümkün.
Eğer darkweb, illegal ile muhattap olunan yer ve anonimlik(!) demekse; bu her yer olabilir. Bana göre darkweb, internetin karanlık yüzü ve tahminlerime göre girebilmek için de illa çok fazla çaba harcamana gerek yok. Sosyal medya bu darkweb'e örnek sayılabilir. Mesela Mr.Robot'ta kötü adamlar twitter kullanıyorlardı. Ya da stargate sg-1'de de sıradan bir site kullanılıyordu. TV ve internetteki haberlere göre bazı telefon uygulamaları da varmış. Yani bu internette herşey var. İyi insan da kötü insan da... Bu darkweb denilen yere giren ve illegal işlere bulaşan insanların belirli bir profili/karakter yapısı mevcut. Mesela münafıklar ile ilgili kaynakları araştır. Yani başta Kuran olmak üzere bütün bulabildiğin kaynakları oku. Kötülüğe bulaşan insanlar tarihte benzer konuşma tarzına sahip olmuşlar.
Benim anladığım; TV'de üst akıl denen güruh, dünya üzerinde darvinizm ve LGBT gibi kötü akımlarla kitleleri etkilemeye çalışıyor. Çeşitli ülkelere ve hatta tüm dünyaya zarar vermeyi amaçlıyorlar. Bu akımların sonucunu merak ediyorsan, Osmanlıyı nasıl yıkmışlar? Araştır ve ibret al.
Dünya metafizik bir yer. Dünyada iyiliğin ve kötülüğün savaşı var. İyiler, dünyaya iyiliğin ve barışın hakim olabilmesi için sevgi ve adaletle mücadele veriyorlar. Kötüler de zulüm ve haksızlıkla dünyaya kötülüğü hakim etmeye çalışıyorlar. Ama aşağıdaki ayetleri de aklından çıkarma.
Onlar sizi gözetleyip-duruyorlar. Size Allah'tan bir fetih (zafer) gelirse: 'Sizinle birlikte değil miydik?' derler. Ama kafirlere bir pay düşerse: 'Size üstünlük sağlamadık mı, mü'minlerden size (gelecek tehlikeleri) önlemedik mi?' derler. Allah, kıyamet günü aranızda hükmedecektir. Allah, kafirlere mü'minlerin aleyhinde kesinlikle yol vermez. (Nisâ suresi 141)
Zulmedenlere eğilim göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka velileriniz yoktur, sonra yardım göremezsiniz. (Hud Suresi, 113)