DDR3 anakart ve işlemci önerisi

zeusaxe

Hectopat
Merhaba öncelikle sizlere sistem özelliklerimi belirteyim.
İşlemci: i3-3210
RAM: 2x8 DDR3 1600 MHz.
Ekran kartı: MSI Armor RX 580 8 GB.
Anakart: ASUS H-61 M-E
Sistem özelliklerimi yukarıda belirttim ve işlemcimi geliştirmek istiyorum. Anakartımı değiştirmeden alabileceğim en iyi işlemci i7-3770 bu işlemciye formlardan baktığım kadarıyla kötü diyorlar. Bende işlemci soket yapısı farklı yeni bir DDR3 anakarta geçmek istiyorum. DDR4 geçmek isterdim lakin o kadar bütçem maalesef yok. Bana önerebileceğiniz anakart ve işlemci var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerimi yukarıda belirttim ve işlemcimi geliştirmek istiyorum. Anakartımı değiştirmeden alabileceğim en iyi işlemci i7-3770 bu işlemciye formlardan baktığım kadarıyla kötü diyorlar. Bende işlemci soket yapısı farklı yeni bir DDR3 anakarta geçmek istiyorum. DDR4 geçmek isterdim lakin o kadar bütçem maalesef yok. Bana önerebileceğiniz anakart ve işlemci var mı?
Hocam soket yapısı daha üst model anakartta zaten H81 çipset oluyor DDR3 1600 Mhz ram destekli anakartlar. O anakart içinde İ7 4770 kullanabilirsin sanırım 1600 AF dolaylarında bir işlemci olması lazım bir yerde okumuştum. Biraz zor bulunabilir olanlarda bence pahalıdır en azından ol işlemci tahminimce 1200 1300 TL üstüdür diye düşünüyorum. H110 anakart kullanıp İ5 6500 işlemci kullanabilirsin DDR4 sistemin olur elinde ki ramlari satıp hemen hemen aynı paraya ram alabileceğini düşünüyorum karar senin tabiki. Fakat elinizdeki ekran kartını i5 3. nesil 1155 soket işlemci sınırda besleyebilir veya gözealınabilir diye düşünüyorum. İ5 2400 1060 6gb rahat besliyor güzel bir güç kaynağı ile.

Merhabalar,

İşlemciden oyun dışında bir performans beklemiyorsanız, bununla devam edebilirsiniz. çünkü 2. jenarasyon bir platforma daha fazla yatırım yapmak çok mantıklı değil.

Bende benzer durumdayken biraz daha bekleyip bütçeyi oluşturup yeni bir platforma geçtim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence i7 3770 alsanız iyi olur. RX 580'le darboğaz yapmaz zaten fazla para vermeye gerek yok. Anakart alacağınıza paranız cebinizde kalır.
i7 3770k gayet iyi bir işlemci ve 4 çekirdek. Günlük kullanımda fark görürsünüz. Özellikle alt+tab yaparken ve browser'da fazla pencere açıkken multicore farkı hissedilir derecede artar.

Oyunlarda'da biraz fps artışı yaşarsınız. i7 3770, i3 3210'in neredeyse 2 katı.

Merhaba,

İşlemciden oyun dışında bir performans beklemiyorsanız, bununla devam edebilirsiniz. Çünkü 2. jenarasyon bir platforma daha fazla yatırım yapmak çok mantıklı değil.

Bende benzer durumdayken biraz daha bekleyip bütçeyi oluşturup yeni bir platforma geçtim.

Elinizdeki işlemci ile ekran kartı bottleneck olmuyor. Oyunlarda 1080P'de problem yaşamamanız lazım. Eki Görüntüle 1856153

Hocam bende o siteden bakarak RX 580'i aldım lakin i3 3210 RX580 darboğaz yapar mı diye bir konu açtım ve neredeyse herkes darboğaz yapacağını söyledi oynamak istediğim oyunlar Valorant,CS:GO gibi işlemci tabanlı oyunlar bu nedenle işlemciyi geliştirmeyi düşündüm.

i7 3770K gayet iyi bir işlemci ve 4 çekirdek. Günlük kullanımda fark görürsünüz. Özellikle Alt+Tab yaparken ve Browser'da fazla pencere açıkken multicore farkı hissedilir derecede artar.

Oyunlarda'da biraz FPS artışı yaşarsınız. i7 3770, i3 3210'in neredeyse 2 katı.

Bulabilirsem i7-3770K alacağım lakin Hepsiburada üzerinden i7-3770 versiyonu satılıyor sahibinden.comda vardı ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.

Site benchmark'lara göre darboğaz sonuçları veriyor. Bu sonuçlar oyunların vram ve cache kullanımına göre farklılıklar veriyor. Mesela eski oyunlarda olmayan darboğaz yeni oyunlarda olabilir.

Şimdi biraz daha baktım. O işlemci yeni oyunlarda ultra ayarlarda %25'e kadar darboğaz yapıyor RX 580'de.

Bu sonuçlara göre i7 3770'de modern oyunlarda ultra ayarlarda yine bottleneck olacaktır.

Hocam bende o siteden bakarak RX 580'i aldım lakin i3 3210 RX580 darboğaz yapar mı diye bir konu açtım ve neredeyse herkes darboğaz yapacağını söyledi oynamak istediğim oyunlar Valorant, CS:GO gibi işlemci tabanlı oyunlar bu nedenle işlemciyi geliştirmeyi düşündüm.

Bulabilirsem i7-3770K alacağım lakin Hepsiburada üzerinden i7-3770 versiyonu satılıyor sahibinden.comda vardı ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.

K versiyonunu almanıza gerek yok OC yapamazsınız zaten, anakartınız h serisi.

Site Benchmark'lara göre darboğaz sonuçları veriyor. Bu sonuçlar oyunların VRAM ve cache kullanımına göre farklılıklar veriyor. Mesela eski oyunlarda olmayan darboğaz yeni oyunlarda olabilir.

Şimdi biraz daha baktım. O işlemci yeni oyunlarda Ultra ayarlarda %25'e kadar darboğaz yapıyor RX 580'de.

Bu sonuçlara göre i7 3770'de modern oyunlarda Ultra ayarlarda yine bottleneck olacaktır.

Vallahi hocam i7-3770 aldıktan sonra oynayacağım en üst düzey oyun RDR2 düşük ayarlarda oynatır herhalde.

K versiyonunu almanıza gerek yok OC yapamazsınız zaten, anakartınız h serisi.

Anladım hocam teşekkür ederim önerileriniz için i7-3770 almaya karar verdim her geçen gün zam geliyor 1 hafta önce falan 1500'du şu an 1900 TL falan olmuş elimi çabuk tutsam iyi olacak.

Vallahi hocam i7-3770 aldıktan sonra oynayacağım en üst düzey oyun RDR2 düşük ayarlarda oynatır herhalde.

Anladım hocam teşekkür ederim önerileriniz için i7-3770 almaya karar verdim her geçen gün zam geliyor 1 hafta önce falan 1500'du şu an 1900 TL falan olmuş elimi çabuk tutsam iyi olacak.

Hocam 2. elde 1000 lira civarı fiyatı, siz nereden bakıyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı