DDR3 anakarttaki DDR2 RAM'ın yanına hangi RAM alınabilir?

Öyle bir şey söz konusu değil. DDR3L diye bir şey var ona da normal kullanıcılar erişemiyor.
Söz konusu hocam arkadaş doğru söylüyor. Benim babama bıraktığım baya eski bir kasam var yani 2008 yılı falan sanırım. anakart üzerinde 2 adet ddr2 2 adet ddr3 slot var. Ama az önce bahsettiğim gibi bildiğim kadarıyla ya ddr2 yada ddr3 ile kullanabiliyorsun yani 4 slotu birden dolduramıyorsun diye biliyorum.

Gigabyte markasının comba anakartları vardı ikisini de destekliyordu.

Onlara biz erişemiyorduk. Daha doğrusu onlara takılan işlemcilere. O anakarta takılan işlemcilerde hem DDR3 kontrolcüsü bulunuyor hem de DDR2 bellek kontrolcüsü.

Hiç aklıma gelip denememiştim aklıma soktunuz arkadaşlar sağolun :D Yarın bi gidip hem ddr3 hemde ddr 2 rami aynı anda takıp deneyeyim :D
Onlara biz erişemiyorduk. Daha doğrusu onlara takılan işlemcilere. O anakarta takılan işlemcilerde hem DDR3 kontrolcüsü bulunuyor hem de DDR2 bellek kontrolcüsü.
Valla bahsettiğim gibi eski sistem oldukları için artık bildiklerimi de unuttum ama ddr2/3 2 şer adet slot bulunduğuna eminim. En sonda Pentium işlemci vardı üzerinde ben onu Core 2 Duo E7400 ile değiştirmiştim Bios güncellemesi ile açılmıştı senelleerr önce.

Erişilebiliyorduk.

Erişilebiliyorduk.

İşlemciye dedim zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı