All The Way
Hectopat
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar bugün için özellikle bilgisayarında çoğunlukla oyun oynayacaklar için daha iyi performans veren DDR4 sistemler yerine DDR5 önerilmesinin ne kadar gerekli olduğunu tartışmak istiyorum.
- 4060 Ti'lı daha iyi donanımlı bir DDR4 yerine, DDR5'li 4060 almak bize ne kazandıracak?
- DDR5 anakart almamız demek daha iyi RAM, daha iyi SSD dolayısıyla daha pahalı donanım demektir. Bunun sonucunda ekran kartı veya işlemcimizi daha düşük donanımda seçiyoruz.
- Peki bize etkisi ne oldu? Daha düşük oyun performansı.
- İleride belki en fazla %10-15 performans (üst düzey parçalarda) almak, GÜNCEL kalabilmek ve hatta ağız alışkanlığı "Abi DDR5 almak lazım." dediğimiz için gidip bugünkü performansımızdan %30 feragat ediyoruz. Testlere bakarsak DDR5, DDR4'e 10.000 puan fark atmış görüyoruz. Bizim gibi bütçesi dar, oyun oynayanların daha iyi ekran kartı alacağına RAM alması FPS olarak bize ne kazandırıyor; daha iyi ekran veya işlemci alırsanız DDR4 performansınız 240FPS olurken daha düşük GPU veya CPU ile 183 FPS alırsınız. Aynı ekran kartı ve işlemci ile DDR5 ve DDR4 sistem FPS farkı da DDR4 180FPS vs DDR5183FPS olur.
- Elbette imkanımız varsa en iyisini alalım ama DDR4 daha iyi donanımlı bir sistem, DDR5 daha düşük donanımlı bir sistemten DAHA PERFORMANSLIDIR. Sizlerin fikirlerini de merak ediyorum. Çünkü sürekli daha kötü DDR5 sistemler öneriliyor. Ben bunun çok da bilinçli olduğunu düşünmüyorum. Birçok insanın DDR5'e ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.
Son düzenleme: