Çözüldü Debian NVIDIA Prime kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

longwayy

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Denizli
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şu an yeni Debian kurdum. Daha önceden NVIDIA Prime kullanmayı beceremediğim için kullanmayı bırakmıştım. Şimdi NVIDIA Prime kurmayı istiyorum. Ekran kartım GT 840M, harici olarak da Intel HD Graphics 4400 var. Adım adım anlatırsanız sevinirim.
@Cruslan

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamlar. Öncelikle şunları bilmenizi istiyorum;

- PRIME sadece X sunucusunda çalışır. Wayland sunucusunda kullanılamaz.
- Vulkan desteği olduğu için Windows oyunlarında benzer performans bekleyebilirsiniz.
- PRIME her ekran yöneticisi için ayrıca yapılmalıdır, GDM'den LightDM ye veya SDDM'ye falan geçerken ayrıca ayar yapmanız lazım.
- PRIME manuel olarak yapılacaktır. Intel'e geri dönmek aynı şekilde uzun.

Bu arada bilmediğiniz işlere burnunuzu sokmazsanız sevinirim. 331 sürücüleri o kadar eski ki depoda yok. Primus çok eski. Bilgisayarı kilitler bunları kurarsanız.
Hayır. Nasıl ekleyebilirim? Fazla bilgim yok kusura bakmayın.
Sürücüler kapalı kaynak olduğu için main depoda bulunmazlar. Ayrıca eklemeniz gerekli. /etc/apt/sources.list dosyasındaki linklerin sonuna contrib ve non-free eklemeniz lazım.

sudo nano /etc/apt/sources.list yazıp fotoğraf atın.

Tamamdır olması gerektiği gibi. Artık Steam veya NVIDIA sürücüleri gibi sahipli yazılımları da kurabilirsiniz. Aşağıdaki komutları sırayla uygulayın.

Bash:
#Bu kod 32 bit paketleri sistemde aktif eder. Birçok eski oyunda ve pakette ihtiyacınız olacak.
sudo dpkg --add-architecture i386
#Az önce yeni depoları ve 32 biti aktif ettiniz. APT önbelleğini yenileyerek paketleri aktif hale getirin.
sudo apt update
#Bu kod ile NVIDIA sürücülerini kuracağız.
sudo apt install --install-recommends nvidia-driver -y

İşlemleri hallettikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın, sürücüler aktif olacak. Sonrasında X ayarlarını ve ekran yöneticisini hazırlayacağız.

Son düzenleme:
Tamamdır, hallettim ve sistemi yeniden başlattım şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…