- Makaleler
- 5
Siz yine de dibine kadar basın. Tavsiyemdir.
Yani tamamen basmaya gerek kalmaz genelde ama az basacağım diye yeterince basmazsanız şanzımana zarar verirsiniz. Mümkün mertebe dibine kadar basmak gerek. Ha tabii bazen akan trafikte sürekli vites değiştirirken dibini köklemeden vites attığım oluyor ama kasıtlı yaptığım bir şey değil, el çabuklugu ile oluyor. Kendi aracıma alışık olduğum için de vitesin nerede kavrayacağını kestirebiliyorum, o yüzden sıkıntı olmuyor ama acemi iken veya arabayı tanımıyor iseniz sıkıntı olacaktır, öyle yapmanızı tavsiye etmiyorum kesinlikle.Hocam birde bazı araçlarda (bizim araç da dahil) debriyajı dibine kadar basmasak da vites geçiyormuş. Yani dibine kadar değil de biraz daha yukarısına basarsak gene vites geçermiş, daha kolay olur mu ki? Şuan debriyaj çok aşırı uzun geliyor. 1 metre gibi.
16 yaşındayım 1 ay sonra 17 olacağım. Seneye ehliyet alacağım 18'e girdiğim gibi.
Ancak şu zamana kadar sadece köyde araba sürdüm. Yani Max 10 kere sürmüşümdür.
Başlarda aşırı derecede stop ettiriyordum. Şu an kavrama noktasını bulana kadar 1 ömür geçiyor. Çok yavaş çekiyorum. Hızlı çekersem stop eder diye korkuyorum. Hani ne kadar hızda çekmem gerek onu hala ayarlayamıyorum. Kavrama noktasından sonra direkt bırakamıyorum araba titreyerek kalkıyor olmuyor falan.
Her seferinde babamdan 1 ton küfür yiyorum, artık usandım sürmek istiyorum. Nasıl öğrenebilirim şu debriyajı?
Araç 2015 1.5 dCi 110 beygir icon Fluence.
16 yaşındayım 1 ay sonra 17 olacağım. Seneye ehliyet alacağım 18'e girdiğim gibi.
Ancak şu zamana kadar sadece köyde araba sürdüm. Yani Max 10 kere sürmüşümdür.
Başlarda aşırı derecede stop ettiriyordum. Şu an kavrama noktasını bulana kadar 1 ömür geçiyor. Çok yavaş çekiyorum. Hızlı çekersem stop eder diye korkuyorum. Hani ne kadar hızda çekmem gerek onu hala ayarlayamıyorum. Kavrama noktasından sonra direkt bırakamıyorum araba titreyerek kalkıyor olmuyor falan.
Her seferinde babamdan 1 ton küfür yiyorum, artık usandım sürmek istiyorum. Nasıl öğrenebilirim şu debriyajı?
Araç 2015 1.5 dCi 110 beygir icon Fluence.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.