DeepCool CC560 kasanın fanları yanıp sönüyor

mirza2525

Hectopat
Daha fazla  
Öndeki üçlü ve arka üstteki fanın RGB ışıkları işlemci biraz bile ısındığında yanıp sönmeye başlıyor. Kasam DeepCool CC560. anakartım A620M-E. Başkası bu problem için konu açmış zaten, çözümünü de yazmış ama bir sorum var. Arkadaş, "BIOS'tan fan kontrolünü DC mod yerine PWM moda alınca ışık yanıp sönme durumu ortadan kalktı." yazmış fakat BIOS menüsünde o kontrolleri yapabildiğimiz farklı sekmeler var ve hangisini PWM moda alacağımı bulamadım. CPU'ya da chipset olmadığını tahmin edebiliyorum. System ve mos arasında kaldım. Hepsi şu anda Auto modda bu arada. Fotoğraf da paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 20240730_192924.jpg
    20240730_192924.jpg
    200,1 KB · Görüntüleme: 60
Selamlar. Biraz geç oldu ama eğer hala bu kasaya sahipseniz bu sorunu çözdüm. Arkadaki egzoz fanını anakarttaki sys fan 2 girişine tek başına bağlayıp, öndeki 3 fanı birleştirip sys fan 1 girişine bağlarsanız sorun çözülüyor. 4 fanı birleştirip sys fan 1 girişine takarsanız yanıp sönme sorunu ortaya çıkıyor. Benim için çözüm buydu.

Selamlar. Biraz geç oldu ama eğer hala bu kasaya sahipseniz bu sorunu çözdüm. Arkadaki egzoz fanını anakarttaki sys fan 2 girişine tek başına bağlayıp, öndeki 3 fanı birleştirip sys fan 1 girişine bağlarsanız sorun çözülüyor. 4 fanı birleştirip sys fan 1 girişine takarsanız yanıp sönme sorunu ortaya çıkıyor. Benim için çözüm buydu.
Yüklediğim fotoğrafta System sekmesine gelip PWM moda alınca düzeliyor. BIOS update yaptığınızda işlemi tekrarlamanız gerekiyor ama.

Yüklediğim fotoğrafta System sekmesine gelip PWM moda alınca düzeliyor. BIOS update yaptığınızda işlemi tekrarlamanız gerekiyor ama.
PWM modda çalıştırırsanız her zaman çok yüksek sesli çalışıyor. Benim söylediğim gibi yaparsanız hem oyun oynamıyorken sessiz çalışır hem de yanıp sönme olayı çözülür

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı