Çözüldü Deepin Linux Çökme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lazerhawk

Hectopat
Katılım
18 Ağustos 2019
Mesajlar
761
Çözümler
6
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.
Geçenlerde bahsettiğim üzere, laptop cihazıma Deepin Linux kurmuştum. Ancak Deepin , can sıkıcı bir seviyede çöküyor. Özellikle de tarayıcı kullanırken. Diğer Linux dağıtımları ise, kurulmayı reddediyor. (Gerçekten de, bildiğiniz kurulmayı reddediyorlar. Flash disk sökülür sokülmez, bütün install işlemi boşa yapılmış oluyor ve Windows başlatılıyor.) Bu konuda ne yapabilirim? :(
 
Çözüm
Aynı anda bulunan birden fazla bootloader arasından bilgisayar otomatik olarak Windows'unkini seçiyor sadece. BIOS'da sıralamayı bir şekilde ayarlayabiliyorsan GRUB'u tepeye koy. Olmazsa, geçici bir çözüm olarak, bilgisayar açılışında boot menüsüne giriş yapıp (MSI'da F11) Ubuntu'yu seçeceksin.

BIOS --> Bootloader --> İşletim sistemi
Aynı anda bulunan birden fazla bootloader arasından bilgisayar otomatik olarak Windows'unkini seçiyor sadece. BIOS'da sıralamayı bir şekilde ayarlayabiliyorsan GRUB'u tepeye koy. Olmazsa, geçici bir çözüm olarak, bilgisayar açılışında boot menüsüne giriş yapıp (MSI'da F11) Ubuntu'yu seçeceksin.

BIOS --> Bootloader --> İşletim sistemi
 
Çözüm
Oradaki zaman aşımını 30 sn yaparsan. Bir sonraki yüklemede sana seçme süresi tanır yeterince. Orda gözüküyorsa BOOT etmesi lazım aslında. Kurduğun zaman ekran gelmiyor mu karşına seçmek için?
Hocam şuan deepin boot ve ubuntu boot kısımlarını kaldırdım. Pardus kurmaya çalışıyorum ama bana diski ayarlamadığımı söylüyor. Takas alanı olmadığı için mi? HDD'den takas alanı ayarlayabilirim ama Windows SSD kısmında duruyor. Bir sorun çıkartır mı ? :(
 
Windowsun yanına kurulması için otomatik ayarlama olması lazımdı. Yanlış mı hatırlıyorum acaba? Bende Hackintosh yada Free BSD kurucağım umarım LOL destekler.
"Yardımcı ile – diskin tamamını kullan ” Ekranında ELLE seç.
Yön tuşlarını ile ayırmış olduğun disk bölümüne gel, Enter tuşuna bas.
Nasıl Kullanılacağı: Entera bas ve Ext4 günlük dosya sistemini seçip Enter tuşuna bas.
Bağlama noktası: Entera bas ve / - kök dosya sistemi seçip Enter tuşuna bas.
Etiket: Entera bas ve Pardus yazıp Enter tuşuna bas.
Bölüm ayarlandı seçeneğini seçip Enter tuşuna bas.
Bölümlendirmeyi bitir ve değişiklikleri diske kaydet seçeneğini işaretleyip Enter tuşuna bas.
Bölümleme menüsünde dönmek ister misiniz? Sorusunda Hayır işaretleyip Enter tuşuna bas.
Değişiklikler diske kaydedilsin mi? Sorusuna Evet seçip Enter tuşuna bas.
Kaynak: Resimli Anlatım
 
Son düzenleme:
Windowsun yanına kurulması için otomatik ayarlama olması lazımdı. Yanlış mı hatırlıyorum acaba?
Size olayı şöyle anlatayım: Pardus 17.1 sürümünde Pardus Çalıştır dediğinizde Kurulumu gelen masaüstü kısmından da yapabiliyordunuz. Ancak 17.5 ve sanırım 19.0 sürümünde debian gibi bir kurulum aşaması izlemek gerekiyor. Ben de kullanmak istediğim diske biçimlendirme uyguluyorum. Ancak ilerleme komutu verdiğimde disk ile alakalı bir işlemi atladığımı söylüyor ve kurulumda sıkıntı çıkabileceği yazıyor. Birazdan tekrardan kuruluma başladığımda size fotoğraf ile sorunu göstereceğim. Rufus ile yansımayı yazıyorum şuan.
 
Yukarda İkinci OS olarak kurulumu var ona bakın.
Bir deneyeyim hocam. :)
Yukarda İkinci OS olarak kurulumu var ona bakın.
Hocam yok, adımların hepsini tek tek uyguladım. Ama kurulum bitti sürücüyü çıkarmayı unutmayın dedikten sonra sürücüyü çıkartıp yeniden başlattığımda Windows açılıyor. Boot menüsüne ubuntu geldi tekrardan ama onu açınca da hiçbir şey gelmiyor. Siyah bir ekran ve grub hatası sadece.
 
Son düzenleme:
Hangi diske kurdun SSD mi ? Diğer HDD kurduysan BIOS üzerinden onu seçmelisin BOOT etmek için.
İşte hocam, sıkıntı burada başlıyor. HDD ye kuruyorum. ancak sda kısmına önyükleyici kurulamadığı için sdb ye kuruyorum. bu kez işlem başarılı oluyor ama ne BIOS kısmında görünüyor, ne de Boot kısmında bir şeyler gözüküyor.
(sda ana işletim sistemi olan Windows'undurduğu yer. Windows Boot Manager burada)
sdb ise hard diskim ve linuxu kurmaya çalıştığım yer. Önyükleyci sda ya kurulamadığı için, sdb'ye kuruyorum. Lakin flash diski söker sökmez hiçbir şey yapmamışım gibi davranıyor.)


Yansımayı Rufus ile yazarken DD mi yazıyorsunuz normal mi?

Önerilen, yani varsayılan kurulumu yapıyorum.
 
Windows kurulum medyan var değil mi? Ona göre birşey deneteceğim. Varsa şu komutu komut satırında normal Windows üzerinde yönetici olarak çalıştır. Yeniden başlat birşey değişecekmi bakalım.
bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\ubuntu\grubx64.efi
Emin olmak için soruyorum, Secure Boot kapalı dimi BIOS üzerinde?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı