DeepinOS vs. RebornOS vs. Ubuntu

eneskt

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. Uzun zaman boyunca ana sistem olarak Elementary OS kullandım ve çok da memnundum. Huawei marka laptop aldıktan sonra maalesef donanım sorunları ile beraber Elementary'den vazgeçmek zorunda kaldım ve Windows 10 kullanmaya başladım. Fakat Windows'a bir türlü ısınamıyor, en ufak sorunda sürekli tekrardan Linux'a geçmeyi düşünüyordum. Bir süredir forumda bu bölümü yakından takip ediyorum. @GNU or NOT 'un RebornOS hakkındaki yazısını okuduktan sonra @illedelinux'un övgülerinden sonra bir süre RebornOS hakkında araştırma yaptım ve çok hoşuma gitti. Fakat daha önce hiç Arch tabanlı dağıtım kullanmadım.
Bir de bunun üzerine sağda solda bol bol Deepin övgüsü duymaya başladım. Birçok farklı noktada kıyaslama da yaptım fakat işin içinden çıkamadım. Üstüne üstlük artık Ubuntu'nun eski hantallığından eser kalmadığını, bayağı yol katettiğini de birkaç grupta kullanıcılardan duyunca kendime, "Sen bu işin içinden çıkamazsın." dedim ve soluğu burada aldım. Benim ve benden sonra benzer noktada sıkışanlara yardımcı olmak için bu üç dağıtımı kıyaslayabilir ve artı eksilerini paylaşabilir misiniz?

@eneskt Deepin Masaüstü cidden şahane bir masaüstü ortamıdır. Reborn OS kurarken Deepin masaüstünü kurabilirsin. Arch Linux'un artılarını buradaki rehberimden bulabilirsin. Reborn OS + Deepin masaüstü şahane olacaktır ama sana kötü bir haberim var Deepin masaüstü oldukça RAM ve CPU kullanıyor, yani sisteminin biraz iyi olması gerekiyor. Stabilite konusuna gelirsek ben yaklaşık 1 haftadır Reborn OS kullanıyorum hiç çökme vs. ile karşılaşmadım. Size önerim Reborn OS'i kurun en az 2 hafta kullanın eğer sorununuz olursa buraya konu açın ben elimden geldiğince yardımcı olurum, 2 hafta sonunda Reborn OS ile iyi anlaşamazsanız Elementary OS'e geçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Aslında Deepin OS değil Deepin masaüstü ortamlı Reborn OS.

Buradaki karışıklığa özellikle bilmeyenler için bir açıklık getireyim.
RebornOS ile Deepin kurarsanız sizin dediğiniz gibi o bir masaüstüdür, ancak Deepin masaüstünü icat eden Deepin OS diye bir dağıtım da var.

RebornOS bana da güzel geldi. Arch tabanlı olması korkman gereken bir şey değil kesinlikle, birçok konuda aslında rahatlık sağlıyor. Distrowatch'ta da gördüğüm üzere RebornOS yavaş yavaş popülerleşmeye başlamış. Deepin masaüstünü denemesem de şık durduğunu söyleyebilirim ama senin tercihin tabi ki.

Aynı zamanda kendi kullandığım dağıtımı reklam etmeden de olmaz, son zamanlarda popülerlikte zirve yapan bir dağıtım kendisi Pop!_OS. Debian/Ubuntu tabanlı bir dağıtım ve Ubuntu'yu zirveye çıkarmış da diyebiliriz aslında. GNOME masaüstü tek seçenek olduğundan biraz sisteminin iyi olması gerekmekte akıcı kullanmak için. Son kullanıcıya hitaben gerçekten çok başarılı bir dağıtım, denemekte kesinlikle fayda var bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı