Discord'a üyeliğim yok neyse ki.Resim dosyalarından pek rat yemezsiniz, tabii ki Discord gibi platformlarda takılmıyorsanız. Ancak indirmeden Google bile yakalayacaktır Discord'da metasploit tasarlayacak kadar zeki insanlar yok
Discord'a üyeliğim yok neyse ki.Resim dosyalarından pek rat yemezsiniz, tabii ki Discord gibi platformlarda takılmıyorsanız. Ancak indirmeden Google bile yakalayacaktır Discord'da metasploit tasarlayacak kadar zeki insanlar yok
O zaman o kadar tedirgin olmanız gerekmemekte, sadece PDF ve güvenmediğiniz yerlerden resim veya müzik dosyası indirdiğiniz zaman VirusTotal'de taratın yeterli olacaktır.Discord'a üyeliğim yok neyse ki.
9 ay uzun süre diyoruz da... Ben şeyi unutmuşum. Yaklaşık 2 ay önce Monster sürekli bozulduğu için sıfırı ile değişim yapıldı. HDD'deki veriler aynı olduğu için 9 ay dedim yoksa şu anki cihazım diğer cihazdan farklı ve içindeki SSD de bu cihaz ile birlikte yeniden sıfır olarak geldi. Bu HDD'deki verilerin %95'i zaten Dell laptoptaki HDD içinde Malwarebytes ile tarandı. 2017-2018 civarına kadar muhtemelen bu verilerin %50'sine yakını da lisanslı ESET ile taranmıştır (ne yazık ki o sıra korsan lisans keylerle etkileştirmiştim ama taradı işte, o zamandan beri öyle keylerle işim yok).9 ay uzun bir süre, Defender her ne kadar temel korumada yeterli olsa da en azından AV kullanılmayacaksa birkaç araçtan yararlanmakta fayda var.
Rehber: Hitman.Pro ile Zararlı Yazılımları Temizleyin
Selamlar, Son zamanlarda Sosyal'de sıklıkla gördüğüm bir sorundan ötürü, böyle bir rehber hazırlama gereği duydum. Sistemine zararlı sızan, sızdığından şüphelenen veya sadece periyodik tarama yapmak isteyen arkadaşlar, büyük AV yazılımlarını kullanmaktansa sadece tarama görevi gören araçları...www.technopat.net
Rehber: ESET Scanner ile Zararlı Yazılımları Temizleyin
Selamlar, Üçlemenin son rehberinde sizlere ESET Online Scanner ile zararlı yazılımları kaldırmayı adım adım göstereceğim. Önceki rehberlerimde Hitman.Pro ve F-Secure Scanner yazılımlarını kullandık. Özellikle pek çok güvenlik konusunda Hitman.Pro'yu önermekteyim. İlgili rehberler için tıklayın...www.technopat.net
Disk ısınması ise Defender'ın saçma tarama sisteminden kaynaklı. Normalde bir AV motoru veya tarayıcı motoru ilk taramadan sonra sistemi sınıflandırır ve nereye bakacağını, hangi sektörlerde ne araması gerektiğini listeler ve sonraki taramalarında buna göre işlem yapar. Ancak Defender, her tarama sanki sistemin ilk taramasıymış gibi her bölümü gereksiz ayrıntılı şekilde tarıyor. ESET, Kaspersky, Bitdefender gibi pek çok üretici, bunun yerine sınıflandırılmış tarama sistemi kullanıyor. Bu yüzden performansa etkisi olmadan tüm sistemi kontrol altında tutuyorlar. Defender'ın en büyük dezavantajlarından biri de bu.
Yani anormal bir durum yok, Defender ile tarama yapıldığında ısınması bundan kaynaklı. Yeni bir AV kurup sistemi taramaya almak gibi.
Hangi bölümlerin tarandığını @300319 belirtmiş, ek olarak Prefetch içerisinde de detaylı arama yapar, birkaç alt mağaza klasörünü tarar. Geri kalanları da standart lokasyonlar.
ESET normalde en hafif AV çözümlerinden biridir. Sistemden kaynaklı bir sorun olmuş olabilir, tekrar kuracaksanız gözden geçirmenizi öneririm zira bireysel çözümlerimizde ESET tercih ediyoruz ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık gerek performans gerek koruma açısından.9 ay uzun süre diyoruz da... Ben şeyi unutmuşum. Yaklaşık 2 ay önce Monster sürekli bozulduğu için sıfırı ile değişim yapıldı. HDD'deki veriler aynı olduğu için 9 ay dedim yoksa şu anki cihazım diğer cihazdan farklı ve içindeki SSD de bu cihaz ile birlikte yeniden sıfır olarak geldi. Bu HDD'deki verilerin %95'i zaten Dell laptoptaki HDD içinde Malwarebytes ile tarandı. 2017-2018 civarına kadar muhtemelen bu verilerin %50'sine yakını da lisanslı ESET ile taranmıştır (ne yazık ki o sıra korsan lisans keylerle etkileştirmiştim ama taradı işte, o zamandan beri öyle keylerle işim yok).
Defender Monster'da şu an hep açık durumda ama benim sorum bilmediğim için şu: Hitman ya da ESET kurarsam Defender devre dışı kalır mı? Ve ben muhtemelen kurduktan sonra ikisini de silerim. Dell bilgisayarımda ESET kullanırken nefret ettiğim şey ise bilgisayara sülük gibi yapışması ve silince bile kalıntı bırakmasıydı. Kendisi bir virüs gibi davranıyordu. ESET'ten nefret ettiğim söylenebilir. ESET'i sildikten sonra bilgisayar inanılmaz rahatlamış ve hızlanmıştı. Zaten ondan sonra AV kullanmayı bıraktım. Zaten eski olan bilgisayarı boş yere yoruyordu. Monster'da da yeterli güç olmasına rağmen kurmayı eski deneyimlerim yüzünden istemiyorum. Ben bilgisayara sürekli format atan biri değilim. Sürekli bir şeyler kurup silen ve çöplüğe çeviren biri değilim. Kurduğum uygulamaların hepsi belirli ve %99 kendini kanıtlamış uygulamalardır. Bu zamana kadar AV olmasa bile sorun yaşamamamı da dikkatime ve bu huyuma bağlıyorum.
Defender'ın diski böylesine cayır cayır yaktığını görünce zaten tam taramasına ekmek veresim yok bir daha. HDD'min ömrünü bile yemiştir bu. Asla diyorum. Bir gün bir sorunla karşılaşsam bile muhtemelen önerdiklerinizden birini kurup kontrol ederim. Şu zamandan sonra da kuracağım şeyler belli olduğu için muhtemelen birkaç ay içinde önerdiklerinizden birini seçip (herhalde kalıntı bırakmayan Hitman olacaktır) tarama yapabilirim. Gireceğim sitelere girip, çerezleri biriktirip, kuracağım uygulamaları kurup tümden bir tarama yaparım.
Defender ile yapacağım tek şey ise özel taramayla üç beş şey taramak olur belki. Şüphelendiğim şeyleri sağ tık yaparak ve Virustotal'e attığımı söylemiştim. O da zaten genel olarak resim ve PDF dosyalarından ibaret. Dediğim gibi, bilgisayara kolay kolay PDF ve resim dışında bir şey indirmem ve yıllardır kullandığım uygulamalar ve siteler dışında bir şey kurmam ve kullanmam. Ben antivirüslerden çok kendi eylemlerime güvenen biriyim bu konuda ve çoğu zaman doğruyumdur.
Sistem zaten kaldırmadığı için zorlanıyordu fakat ESET'in bıraktığı kalıntılar da hiç hoş değildi. Format atmadan gitmeyen dosyaları vardı. AV olarak kullanacağım bir şey değil artık.ESET normalde en hafif AV çözümlerinden biridir. Sistemden kaynaklı bir sorun olmuş olabilir, tekrar kuracaksanız gözden geçirmenizi öneririm zira bireysel çözümlerimizde ESET tercih ediyoruz ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık gerek performans gerek koruma açısından.
Hitman veya ESET kurarsanız devre dışı kalmaz, attıklarım zaten sadece tarama aracı, gerçek zamanlı koruma modüllerine sahip olmadıkları için devre dışı bırakmaz, sistem performansına da etki etmez.
AV kullanan veya kullanmayan herkesin Hitman.Pro ile ESET Scanner kullanarak en azından ayda 1 periyodik tarama yapması şart. Defender tek başına yetersiz.
Açıkçası ben Kaspersky IS kullanmama rağmen her hafta farklı günlerde periyodik olarak belirlenmiş tarama araçları kullanıyorum. Hitman.Pro, ESET Scanner, Emsisoft Emergency Kit, KVRT, Norton Power Eraser, TrendMicro HouseCall ve Bitdefender Scanner bunlardan birkaçı. Mevsimlik yapmayın, çünkü iş işten geçmiş olabilir. Önerim 2 haftada bir fakat eğer çok gerek duymuyorsanız en uzun aralık ayda bir olmalı.Sistem zaten kaldırmadığı için zorlanıyordu fakat ESET'in bıraktığı kalıntılar da hiç hoş değildi. Format atmadan gitmeyen dosyaları vardı. AV olarak kullanacağım bir şey değil artık.
Devre dışı kalmadığına sevindim. Belki de bir defa Hitman ile sonraki sefer ESET ile tarayarak nispeten mantıklı bir çözüm bulabilirim.
Herkes ayda bir yapmalıysa bana mevsimlik tarama yeter aslında. Dediğim gibi bilgisayarda yaptığım her şey belli. İleride bu durum değişirse elbette sık sık tararım.
O kadar fazla aracı bir arada kullanmak çok karışık değil mi? Yoksa garanti için şart gördüğünüzden mi? Herhalde ayda bir yaparım ben de öyleyse. Kurup kurup silmektense ESET'i kurup kalması daha mantıklı gelmeye başladı.Açıkçası ben Kaspersky IS kullanmama rağmen her hafta farklı günlerde periyodik olarak belirlenmiş tarama araçları kullanıyorum. Hitman.Pro, ESET Scanner, Emsisoft Emergency Kit, KVRT, Norton Power Eraser, TrendMicro HouseCall ve Bitdefender Scanner bunlardan birkaçı. Mevsimlik yapmayın, çünkü iş işten geçmiş olabilir. Önerim 2 haftada bir fakat eğer çok gerek duymuyorsanız en uzun aralık ayda bir olmalı.
Python üzerinden basit bir script ile belirli aralıklarla tetikliyor kendisini, tek sorun her sistem için tek tek lokasyon ve HWID gerekti. Onun haricinde bir defa kuruyorum sisteme, konum değişmediğim sürece kendisi oradan çalışıyor. Tarama sonrasında da gelecek raporlar için bir toplu rapor klasörü açtım ve alt klasörlerinde her araca ayrı bir klasör oluşturdum. Buradan da çıktıları alıyorum, programlara girmeme gerek kalmıyor ve neleri temizlemiş ne gibi riskler bulmuş bakıyorum.O kadar fazla aracı bir arada kullanmak çok karışık değil mi? Yoksa garanti için şart gördüğünüzden mi? Herhalde ayda bir yaparım ben de öyleyse. Kurup kurup silmektense ESET'i kurup kalması daha mantıklı gelmeye başladı.
Çok iyi gerçekten. Ayrı ayrı raporları tek yerde toplaması...Python üzerinden basit bir script ile belirli aralıklarla tetikliyor kendisini, tek sorun her sistem için tek tek lokasyon ve HWID gerekti. Onun haricinde bir defa kuruyorum sisteme, konum değişmediğim sürece kendisi oradan çalışıyor. Tarama sonrasında da gelecek raporlar için bir toplu rapor klasörü açtım ve alt klasörlerinde her araca ayrı bir klasör oluşturdum. Buradan da çıktıları alıyorum, programlara girmeme gerek kalmıyor ve neleri temizlemiş ne gibi riskler bulmuş bakıyorum.
Çok fazla sayıda olması bir eksi değil, en azından benim için. Ancak standart bir kullanıcı için zaten 2 araçtan fazlası opsiyonel bana kalırsa. Hitman.Pro ve ESET yeterli şahsi fikrim, alternatif kombinasyonları ESET+Emsisoft şeklinde de yapabilirsiniz tercihinize bağlı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.