Definasyona ne zaman girmeliyim?

Narcuria

Hectopat
Katılım
17 Mart 2020
Mesajlar
140
Çözümler
1
Boy: 177.
Kilo: 70,5
yağ oranı: %15-16
Yaş: 15.

Spora başlayalı ortalama 7-8 ay oldu. Başladığımdan beri bulktayım. Bel bölgemde yağlanma belli oluyor. Beni çok fazla rahatsız etmiyor ama yine de gözüme çarpıyor. Bu yaz definasyona girsem mi, girmesem mi emin olamadım. Şu an aklımda iki şey var:
1. ya kalori açığı bırakıp kardiyo yapacağım.
2. ya da aynı şekilde kalorimi alıp kardiyo yapacağım.
Sizce ne yapmalıyım?
 
Kilon çok değil. Kaloriyi aynı tutup daha fazla kalori yak otomatik 100-200 açık oluşur zaten.
 
Kilon çok değil. Kaloriyi aynı tutup daha fazla kalori yak otomatik 100-200 açık oluşur zaten.

Yani 2. dediğimi söylüyorsun. Peki kardiyoyu sadece antrenman günleri mi yapmalıyım? Yoksa her gün mü yapmalıyım?
 
Yani 2. dediğimi söylüyorsun. Peki kardiyoyu sadece antrenman günleri mi yapmalıyım? Yoksa her gün mü yapmalıyım?
Off dayler harici sabahları + antrenman sonrası yapabilirsin. Offdayde de yapmak istersen sabah aç karna.
 
Kanka hakaret etmiyorum yanlış anlama ama zaten zarganasin 70 kilodasin definasyona gireyim diyorsun daha kas kutlen yok ki neyin definasyonuna girecen kemigininmi gorunmesini istiyorsun 1.85 boyum var normal kutlem 95 şu an bulktayim 110 kiloyum yagliyim insanlari umursamiyorum biliyorum ki definasyona girsem hepsi zortluyacak hedefim 115 ondan sonra definasyona gireceğim unutmaki kas kutlen yoksa definasyon kemigini gostermekten baska hiçbir ise yaramaz.
 
Definasyon için çok erken senin için. Kas yapmaya bak. Bı ark sabah akşam off Day kardiyo önermiş bu çok fazla kas yıkımına ugrarsin. Antrenman önce 30dk kardiyo yeter. Eğer ağır kilo çalışıyorsan kardiyo yapmanada gerek yok.
 
Tamam ben bulka devam ediyorum diyelim. Kardiyo yaptığım zaman daha mı fazla kalori almalıyım kilo kaybı yaşamamak için ?
 
Tamam ben bulka devam ediyorum diyelim. kardiyo yaptığım zaman daha mı fazla kalori almalıyım kilo kaybı yaşamamak için?

Buna ne dersem yanlış olur sen clean bulk yapiyorsun galiba bu kadar takildigin icin en iyisini yapiyorsun ama ben dirty bulk yapiyorum tabii ki en iyisi cleandir ama dayanamiyorum protein agirlik besleniyorum ama 100-200-300 kaloriye takilmiyorum cardio cart curt kafama gore yapiyorum yani.
 
Aynen hocam bende senin kafadayim definasyon bulk daha çok yarışmacı sporcular için. Definasyon yerine Kaslı bı vücudu daha çok tercih ederim ben.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…