Değişik insanlar ile nasıl başa çıkabilirim?

NoobEller

Kilopat
Katılım
20 Kasım 2017
Mesajlar
2.842
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba biraz WhatsApp okul grubu üzerinden WhatsApp sözleşmesi ile ilgili bir tartışma yaptık. Tartışmadan çıkıp kavgaya dönmeye başladı bende gruptan çıktım. Değişik hisler hissediyorum bundan kastım ben nakil olmuştum yani bu okuldaki kimse beni görmedi tanımıyor. Biraz sinirlendin 'aptal mısın' 'mal mısın' gibi şeyler söylemeye başladılar. Savundukları şey ise WhatsApp'ın veri satmadığı konu bu değil ama konu tartışma şekilleri. Daha sonra kızlarla kavga etmiyorum dedim bu sefer olayı cinsiyetçiliğe çektiler dediler ki barış cinsiyetçilik yapıyor. (Barış benim ismim bu arada.) Bu sefer cinsiyetçilik ile üstüme gelmeye başladılar sonrada gruptan çıktım şu anda arkamdan bir sürü laf ediyorlardır eminim. Kızlar ile kavga etmem kısmında bana 1 kız 2 erkeğin üstüme gelmesiydi ve hepsini kapsayarak söylemiştim. Ve cidden saygımı korumaya çalıştım. Yukarıda yazdıkları saçma sözlere karşılık sadece dediğimi yazdım.

Bu sefer cinsiyetçi olduk yeni gelip ne oldu neden kavga ediyorsunuz diye soranlara. Barış cinsiyetçilik yapıyor dediler. Bildiğin iftira üzerine iftira konumuz WhatsApp'ın sözleşmesi ve bana hakaret ediliyor. Ben de karşılık veriyorum ve yeni gelen bir kişi direkt barış cinsiyetçilik yapıyor diyorlar büyük ihtimal ile şu anda da bu şekilde anlatıyorlar birbirlerine. Buraya içimi dökmek ve tavsiye almak istedim. Ben lise 1'e giden bir kişiyim yaşım 16. biraz büyüğüm sınıfımdaki kişilere göre.

Derslerime yoğunlaşıp Almanya'ya okumaya gitmek istiyorum zaten Almanya'da halamlar var ve beni destekliyor. Ama bu şekilde olaylar gerçekten beni etkiliyor insanlara karşı biraz hassasım galiba onlar bana ağzına gelenleri söylerken incindiğimi fark etmiyorlar. Nereye gitsem ne yapsam bilemedim ben de Technopat içerisindeki güzel insanlara içimi döktüm. Böyle olaylar yaşayan oldu mu? Kendimi biraz daha rahatlamış hissediyorum ama geçmişte de böyle şeyler başıma geldiği için çok üzülüyorum. Aynı şekilde sevdiğim insanı da bu şekilde bir olay ile kaybettim ve yüzüme bile bakmıyor. 😞😔
 
Maalesef insanlar böyle, mümkün olduğunca az konuş, hatta iletişim bile kurma gerekirse, derslerine yoğunlaş yeter, dersler iyi olduktan sonra gerisi geliyor inan, şimdi olmaz yarın olur, derslerin ne kadar önemli olduğu insanların başına dank ediyor bir süre sonra.
 
WhatsApp bu sözleşme ile veri çalıyor, Bip kullanalım vs. dediysen haksızsın. Kız konusunu bilemeyeceğim. Ekstra olarak hiç kimse ben haksızım demez, olayı kendi ağzından doğru anlattığın ne malum?
Burada herkesin önünde yemin ederim ki her şeyi doğru anlattım. Buna inanıp inanmamak senin elinde dostum neden bana düşman muamelesi yapıyorsun? Öncelikle bip geçelim demedim Signal önerdim sadece neden haksız olayım. Haksız olmak ile alakası yok olay tartışma tarzları ve terbiyesizlikleri.
Maalesef insanlar böyle, mümkün olduğunca az konuş, hatta iletişim bile kurma gerekirse, derslerine yoğunlaş yeter, dersler iyi olduktan sonra gerisi geliyor inan, şimdi olmaz yarın olur, derslerin ne kadar önemli olduğu insanların başına dank ediyor bir süre sonra.
Teşekkür ederim.
Piyasada okumadan araştırmadan oturduğu yerden "her şeyi ben bilirim" kafasında çok insan var. Yapacak bir şey yok.
Evet maalesef böyle insanlar var ama takıldığım yer bu konuyu yanlış bilmesi veya bilmemesi değil. Tartışma tarzı.
Kızlarla kavga etmiyorum değil erkekler yüz yüze gelsin diyeceksin.
Normieler böyle anlaşırlar.
Buna ne diyeceğim bilemedim. 🤣
Takma kafana. Kim ne derse desin. Onların öyle demesiyle sen öyle olmayacaksın.
Kafaya takmamak istiyorum ne kadar etrafımdan silersem bu insanları benim için o kadar iyi olacak. Dikkati kendilerine çekmek karşıdakine iftira atmakta gerçekten iyiler.
WhatsApp önceden yaptığı olayı legalleştiriyor sadece. 😆
Olay bu değil o sadece tartışma konusu.
 
Lise 1'de haksızlığa uğramış biri olarak söylüyorum; gerçekten çok kötü bir his... İnsanların size yapmadığınız bir şeyden ötürü uzak durması, arkanızdan konuştuklarını bildiğiniz halde onları etrafınızda (okul ortamında mecburi olarak) görmeniz, motivasyon yokedici şeyler... Ben bu sorunu kendimi "hayalet" misali sessizliğe sokarak belli bir süre "geçiştirmiştim". Ama sonra farkettiğim şey ise insanların yanlışlara inanmaya daha meyilli olmalarıydı.
Sorunun çözümü ise çok basit: "Kendin ol"
Kimse için değişmeye değmez. "Bir daha hiçbirinin suratını görmeyecekmiş gibi konuş" Kendin olursan seni seven bir dost mutlaka çıkıyor. Senin yolunda ilerleyen bir yoldaş...
Ben bu sorunu böyle çözebildim. Umarım yazdıklarım yardımcı olur
 

Geri
Yukarı