Değişim yerine iade hakkı var mı?

Eemirrrr

Decapat
Daha fazla  
Bir hafta önce HS80 kulaklığınızı teknik servise göndermişsiniz. Sesinde sorun olduğundan şüphelenmişsiniz. Bugün kulaklık elinize geçmiş ancak SMS veya mail almadınız. Ürün sıfır olarak değiştirilmiş. İade/değişim işlemlerinde genellikle teknik servis sizi arayıp sorar diye biliyorum. Değişimden gelen ürünü iade seçeneğine dönüştürmeniz mümkün mü?

Online alışverişlerde 14 gün içerisinde cayma hakkı var, iade oluyor olması gerek. Yüz yüze alışverişlerde durumun nasıl olduğunu bilemiyorum.

Online alışverişlerde 14 gün içerisinde cayma hakkı var, iade oluyor olması gerek. Yüz yüze alışverişlerde durumun nasıl olduğunu bilemiyorum.

Moderatörler mesajımı ben dilinden siz diline geçirmiş. Onun için anlamamış olabilirsiniz. HS80'i 1.5yıldır kullanıyordum bir sorun olduğundan şüphelendiğim için teknik servise verdim ve ürün 0 olarak değişip elime geçti. Bende değişim yerine iade seçeneğide sunmaları gerekiyor diye biliyorum çünkü böyle bir hakkımız var diye biliyorum

@Eemirrrr, firma değişim de sağlayabilir. Eğer değişim sağlanacak gibi değilse iadesini sağlar, bence değişim sağlamaları daha iyi değil mi? İade sürecinde, paranız iade oluncaya kadar çoktan fiyatı artmış oluyor ürünün.

Ürün garanti süresi boyunca arızalanırsa tamiri ya da değişimi gerçekleştirilir.
Ürün değişim için stoklarında kalmamış ve tamir edilemiyor ise ücret iadesi yapılabilir onun dışında satın alımı üzerinden 1.5 yıl geçmiş bir ürüne hiçbir firma iade vermez.
Sıfır olarak aldığınız ürün size nispeten bozuk, yanlış ya da hasarlı olarak gelirse iade hakkınız var.

Tüketici mal ile ilgili olarak ayıpsız misli ile değişim veya ücret iadesi istediği halde malonarım şeklinde işlem görüyorsa nasıl hareket edilmeli?
Bu konuda tüketicinin talebini ispat etmesi açısından önem arz eden husus, mal servise verildiğindeservis tarafından düzenlenen malın teslim alındığına dair belgede tüketicinin hangi seçimlik hakkınıkullandığını belirtilmesidir. Tüketici seçimlik haklarından hangisi kullanmak istiyorsa, seçtiğihakkı belgeye mutlaka yazdırmalı ve imzalamalıdır. Bu durumda ispat açısından tüketici güçlü birkonumda olacaktır

@Eemirrrr, firma değişim de sağlayabilir. Eğer değişim sağlanacak gibi değilse iadesini sağlar, bence değişim sağlamaları daha iyi değil mi? İade sürecinde, paranız iade oluncaya kadar çoktan fiyatı artmış oluyor ürünün.

Elimde Wireless kulaklık olduğu için iade istiyorum. Ek olarak son 1 yıldır güncel fiyattan iade yapmaları gerek yapmıyorlarsa THH ile yaptırılıyor

Ürün garanti süresi boyunca arızalanırsa tamiri ya da değişimi gerçekleştirilir.
Ürün değişim için stoklarında kalmamış ve tamir edilemiyor ise ücret iadesi yapılabilir onun dışında satın alımı üzerinden 1.5 yıl geçmiş bir ürüne hiçbir firma iade vermez.
Sıfır olarak aldığınız ürün size nispeten bozuk, yanlış ya da hasarlı olarak gelirse iade hakkınız var.

1733560001965.png

Tüketici dilediği hakkı kullanmakta serbesttir dediği için iade seçeneğimiz olması gerek diye biliyorum. Ben mi yanlış biliyorum? Normalde konu açmayıp direkt teknik servisi arardım fakat bugün hafta sonu. 2 gün içinde merakım giderilsin diye konu açayım dedim

@Eemirrrr, anlıyorum. Benim bildiğim bunlar, iadede daha önce hiçbir sorun yaşamadığım için bilmiyorum. Aslında genel olarak adamakıllı ürün iade ettiğimi hatırlamıyorum.

Yanlış bilmiyorsam o iade işi ilk 6 ay içerisinde aynı arıza yüzünden ikinci kez servise gidince talep edilebiliyor. Üzerinden 1,5 yıl geçmiş iade sağlanmaz ona. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Elimde Wireless kulaklık olduğu için iade istiyorum. Ek olarak son 1 yıldır güncel fiyattan iade yapmaları gerek yapmıyorlarsa THH ile yaptırılıyor

Eki Görüntüle 2368400

Tüketici dilediği hakkı kullanmakta serbesttir dediği için iade seçeneğimiz olması gerek diye biliyorum. Ben mi yanlış biliyorum? Normalde konu açmayıp direkt teknik servisi arardım fakat bugün hafta sonu. 2 gün içinde merakım giderilsin diye konu açayım dedim
Ayıplı çıkması ile zaman içinde ürün sebepli ya da kullanıcı sebepli arızalanması aynı şekilde değerlendirilemez diye düşünüyorum.
Tartışmaya açık bir konu gibi, net cevabı servisten alacaksınız bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı