İncehesap iade yerine değişim yapıyor

WilkHockey7

Hectopat
İncehesap'tan aldığım ürün 05.07.2021 tarihinde elime ulaştı arızalı çıktı. Firmaya 07/07/2021 tarihinde iade seçeneğini seçerek geri gönderdim. Onlarda distribütöre göndermiş. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra sonuçlandı değişim kararı alınmış. İncehesap'a değişim değil iade istiyorum diye geri yazdım. Yetkili servis kararı ile işlem yapılıyor iade yapamayız dediler. O zaman neden değişim mi? İade mi? Diye yazıyorsunuz ben iade istiyorum dedim. 14 gün dolduğu için cayma hakkınızı kullanamazsınız diye cevap verdiler. Ürün bende sadece 2 gün durdu geri kalan 12 gün onların elinde geçti. Sizce paramı geri alma şansım var mı?

Ekran Görüntüsü (174).png

İncehesap'tan aldığım ürün 05.07.2021 tarihinde elime ulaştı arızalı çıktı. Firmaya 07/07/2021 tarihinde iade seçeneğini seçerek geri gönderdim. Onlarda distribütöre göndermiş. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra sonuçlandı değişim kararı alınmış. İncehesap'a değişim değil iade istiyorum diye geri yazdım. Yetkili servis kararı ile işlem yapılıyor iade yapamayız dediler. O zaman neden değişim mi? İade mi? Diye yazıyorsunuz ben iade istiyorum dedim. 14 gün dolduğu için cayma hakkınızı kullanamazsınız diye cevap verdiler. Ürün bende sadece 2 gün durdu geri kalan 12 gün onların elinde geçti. Sizce paramı geri alma şansım var mı?

Eki Görüntüle 1122934
İş bilmez tüccar bol keseden atmış. Ürün iade olarak göndermişsiniz. Mecbur iade yapmak zorundular. THH'tine başvuru yapın.

Yasal süre içerisinde başvurup iade isteğinizi belirtmişsiniz. Bu konuda haklısınız lakin ürün size geldiğinde arızalı şekilde gelirse ilk önce İncehesap'a başvurup ürünün arızalı olduğunu 14 gün içerisinde bildirip işlemleri başlatmanız gerekiyor(bildirmişsiniz süreç buraya kadar doğru işliyor). Buradan sonrasında İncehesap sizin iade isteğiniz doğrultusunda ürünün arızalı olduğuna dair raporu(DOA raporu) teknis servisten aldıktan hemen sonra size iade yapmak zorunda. Teknik servisin değişim vermesi İncehesap ile Penta arasındaki sorundur sizi bağlamaz. Siz İncehesap ile alışveriş yaptığınız için sonuna kadar iade hakkınız bulunuyor. Eğer ellerinde beklettilerse yine İncehesap suçlu. Arayıp Tüketici Hakları Mahkemesi'ne gideceğinizi söylerseniz belki korkup geri adım atarlar. Aramadan önce detaylı şekilde kanunları araştırırsanız size karşı kullanabilecekleri argümanlar için bir cevabınız olmuş olur geri adım atabilirler.
Ekleme yapayım:

Eğer İncehesap sizin alış faturanıza göre değil de kendi alış faturasına göre garanti işlemlerini başlattıysa ve satın aldığınız ürün uzun süredir stokta bulunuyorsa Penta bu yüzden değişim kararı çıkarmış olabilir. Bu durumda yine İncehesap suçlu :) Çünkü prosedürü yanlış uygulamışlar demek oluyor.

Aynısı başıma geldi ve bu olayın incehesabı o su bu su yok, piyasadaki her firma aynı bu taktiği kullanıyor sırf alıcıyı yıldırmak için. Bundan 6-7 ay önce satıcısı Hepsiburada olan bir ürün aldım Hepsiburada üzerinden, ürün sizinki gibi arızalıydı ben de üzerinden 14 gün geçmediği için para iadesi talebiyle geri gönderdim hatta açıklama kısmına da özellikle yazdım para iadesi diye. Aradan günler geçti hiçbir değişim olmadı ürünün akıbetinde, ben de müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almak istediğimi söyledim, müşteri hizmetleri ise bana ürünün servise gönderildiğini söyledi. Nedenini sorduğumda ise bunun standart prosedür olduğunu, ürünün gerçekten arızalı olup olmadığını ve arızalıysa bunun alıcıdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek amacıyla gönderiyoruz dedi. Öyle deyince bana da mantıklı geldi sonuçta ürünü ben bozduysam iade yapmama hakları var, ben de tamam dedim. Aradan yine günler geçti üründen hala ses seda yok, yine aradım müşteri hizmetlerini bilgi almak için, bana bu sefer ürününüz tamir edilmiş size geri gönderiyoruz demezler mi? Ben tabii aşırı derecede sinirlendim, çünkü ben para iadesi yapılacak beklentisiyle o ürünün muadilini almıştım zaten. Ben de ürünün değişimini istemediğimi ürünün iadesini istediğimi vs söyledim, tamam sizin için kayıt açıyoruz vs dediler. Aradan yine günler geçti bir baktım iade talebiniz reddedilmiştir diyor, sebebinde ise ürünün tamir edilmiş olmasını göstermişler. Yahu kardeşim ben mi tamir edin dedim size? Ben iade ettim siz tamir ettirdiniz. Sonuç olarak THH'ye başvurdum, 4 ay sonunda haklı bulundum ve hem para iadesini aldım hem de ürün bende kaldı.

Yasal süre içerisinde başvurup iade isteğinizi belirtmişsiniz. Bu konuda haklısınız lakin ürün size geldiğinde arızalı şekilde gelirse ilk önce İncehesap'a başvurup ürünün arızalı olduğunu 14 gün içerisinde bildirip işlemleri başlatmanız gerekiyor(bildirmişsiniz süreç buraya kadar doğru işliyor). Buradan sonrasında İncehesap sizin iade isteğiniz doğrultusunda ürünün arızalı olduğuna dair raporu(doa raporu) teknis servisten aldıktan hemen sonra size iade yapmak zorunda. Teknik servisin değişim vermesi İncehesap ile penta arasındaki sorundur sizi bağlamaz. Siz İncehesap ile alışveriş yaptığınız için sonuna kadar iade hakkınız bulunuyor. Eğer ellerinde beklettilerse yine İncehesap suçlu. Arayıp tüketici hakları mahkemesi'ne gideceğinizi söylerseniz belki korkup geri adım atarlar. Aramadan önce detaylı şekilde kanunları araştırırsanız size karşı kullanabilecekleri argümanlar için bir cevabınız olmuş olur geri adım atabilirler.
Ekleme yapayım:

Eğer İncehesap sizin alış faturanıza göre değil de kendi alış faturasına göre garanti işlemlerini başlattıysa ve satın aldığınız ürün uzun süredir stokta bulunuyorsa penta bu yüzden değişim kararı çıkarmış olabilir. Bu durumda yine İncehesap suçlu :) çünkü prosedürü yanlış uygulamışlar demek oluyor.

Hocam bu konuyla alakalı değil ama bu konudan daha kötü durumla karşı karşıyayım. Konuma bakarsanız sevirim. Fikirlere açığım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı