DEHB hastalığı nasıl düzelir?

499604

Hectopat
Arkadaşlar dikkat dağınıklığı bozukluğu tanısı kondu ve YKS'ye hazırlanıyorum. Hedefim bu sebepten ötürü 2 yıllık bölüm. Sorunu nasıl çözebilirim? İlaç kullanıyorum ama bir faydasını görmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorundan dolayı bende daha yeni teşhis konulup ilaca başladım. Sorunu kendi kendine çözebileceğini zannetmiyorum zamanla geçebiliyor. %70-80 Arası ergenlikte sürüyor bitince geçiyor diğer türlü ise ömür boyu kalıyor.

Aynı sorundan dolayı bende daha yeni teşhis konulup ilaca başladım. Sorunu kendi kendine çözebileceğini zannetmiyorum zamanla geçebiliyor. %70-80 arası ergenlikte sürüyor bitince geçiyor diğer türlü ise ömür boyu kalıyor.

Hocam benimki orta seviye ve üstü ilaçlara başladım. Doktor 1-2 aya düzelir dedi. Düzelmezse sınavı kazanamayacağım. 2 ay sonra sınava 4 ay kalmış olacak.

@iAlp03

Hocam benimki orta seviye ve üstü ilaçlara başladım. Doktor 1-2 aya düzelir dedi. Düzelmezse sınavı kazanamayacağım. 2 ay sonra sınava 4 ay kalmış olacak.

@iAlp03
Benimkinin seviyesini bilmiyorum ama direkt 54 mg concerta ile başladım ama kilo da etki ediyor tabii. Benim doktorum kısa sürede olacak birşey değil uzun sürede kendi kendine geçebilir demişti. İlaç etki etmiyor mu hocam neden kazanamayasın?

Benimkinin seviyesini bilmiyorum ama direkt 54 mg concerta ile başladım ama kilo da etki ediyor tabii. Benim doktorum kısa sürede olacak bir şey değil uzun sürede kendi kendine geçebilir demişti. İlaç etki etmiyor mu hocam neden kazanamayasın?

Hocam ilaçların etki süresi 1-2 ay sürecekmiş benimse 6 ay vaktım hedefim TYT'de 400k.

Hocam ilaçların etki süresi 1-2 ay sürecekmiş benimse 6 ay vaktım hedefim TYT'de 400k.
Doktorunuz yanlış bilgi vermiş olabilir mi hocam? Aldığımız (en azından benim aldığım) ilaçlar aldığımız gün içinde belli bir süre boyunca etkili oluyor, DEHB'siz biri gibi yaşıyoruz. Odaklanma, dikkat dağınıklığı problemleri çekmiyorsunuz ilaç etkili olduğu süre boyunca. Ama bu ilaçlar iyileşmeye yardımcı olmuyor sadece kullanıldığı süre boyunca normal biri gibi yaşıyoruz. Ve 400k yı 6 ay içinde çok rahat bir şekilde yapabilirsin bence her türlü.

Kanak bende dehb hastasıyım üzgünüm ama ders çalışamıyorsun sürekli erteliyorsun ders çalışınca fazla sıkılıyorsun ve bu iş hayatınada yansıyacak umarım farkındasındır ama şöyle bir şey var bazı olayların kötü yanı yerine iyi yanlarına odaklansan daha iyi gibi bende dehb liyim aptal dediğim insanlar benden daha yüksek notlar alıyor çünkü ders bile dinleyemiyorum ama fiziksel aktivitelerde onlardan daha iyiyim diyeceğim şu dehb kötü bir şey evet ama bir yandanda mükemmel yazılım bilgisine sahip olabilirsin fark ettiysen mükemmel hayal gücü yeteneğin var ve bu yazılımda veli nimet neredeyse hayalindeki kodu alıp başka yere koyabilirsin çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin dehbyi hafifletmenin çareside şu Omega 5 al meditasyon yap sabah 10dk akşam 10dk ama ilk başta yapacaksan 5 dakika ile başla 5'er saniye olarak her gün arttır 15 dakikaya kadar dehbli olup derslerinde başarılı olan neredeyse hatta hiç kimse yok bak hiç kimse bir Allah'ın kulu yok ama Einstein'de dehbli bill gatesde dehbli ve bill gatesde okuyamadı okulu bırakdı einstainda öyle ama bunlar salak oldukları için mi bırakdı hayır dehbli oldukları odaklanamadıkları için bırakdı odak her şeydir şahsen benim hayatım o kadar kötü geçtiki ortaokulda 1 tane arkadaşım yoktu ilkokul ve lisedede öyle tek tük arkadaşlarım vardı bu dehbden dolayı sürekli istemsizce konuşurdum.

Kanak bende dehb hastasıyım üzgünüm ama ders çalışamıyorsun sürekli erteliyorsun ders çalışınca fazla sıkılıyorsun ve bu iş hayatınada yansıyacak umarım farkındasındır ama şöyle bir şey var bazı olayların kötü yanı yerine iyi yanlarına odaklansan daha iyi gibi bende dehb liyim aptal dediğim insanlar benden daha yüksek notlar alıyor çünkü ders bile dinleyemiyorum ama fiziksel aktivitelerde onlardan daha iyiyim diyeceğim şu dehb kötü bir şey evet ama bir yandanda mükemmel yazılım bilgisine sahip olabilirsin fark ettiysen mükemmel hayal gücü yeteneğin var ve bu yazılımda veli nimet neredeyse hayalindeki kodu alıp başka yere koyabilirsin çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin dehbyi hafifletmenin çareside şu Omega 5 al meditasyon yap sabah 10dk akşam 10dk ama ilk başta yapacaksan 5 dakika ile başla 5'er saniye olarak her gün arttır 15 dakikaya kadar dehbli olup derslerinde başarılı olan neredeyse hatta hiç kimse yok bak hiç kimse bir Allah'ın kulu yok ama Einstein'de dehbli bill gatesde dehbli ve bill gatesde okuyamadı okulu bırakdı einstainda öyle ama bunlar salak oldukları için mi bırakdı hayır dehbli oldukları odaklanamadıkları için bırakdı odak her şeydir şahsen benim hayatım o kadar kötü geçtiki ortaokulda 1 tane arkadaşım yoktu ilkokul ve lisedede öyle tek tük arkadaşlarım vardı bu dehbden dolayı sürekli istemsizce konuşurdum.

Hocam dehb benim de hayatımı bayağı bir etkilemiş durumda. Ne yapacağım bilmiyorum kullandığım ilaçlar etki göstermiyor.

Doktorunuz yanlış bilgi vermiş olabilir mi hocam? Aldığımız (en azından benim aldığım) ilaçlar aldığımız gün içinde belli bir süre boyunca etkili oluyor, Dehb'siz biri gibi yaşıyoruz. Odaklanma, dikkat dağınıklığı problemleri çekmiyorsunuz ilaç etkili olduğu süre boyunca. Ama bu ilaçlar iyileşmeye yardımcı olmuyor sadece kullanıldığı süre boyunca normal biri gibi yaşıyoruz. Ve 400k yı 6 ay içinde çok rahat bir şekilde yapabilirsin bence her türlü.

Üstünden kaç ay geçti hala durum aynı.

1 senedir terapi alıyorum. Terapistim fark etti. Psikiyatriye yönlendirdi. Öncelikle kesinlikle sizi dinleyecek bir psikiyatr bulun. Pahalı evet biliyorum ama benim sorunlarımın kaynağını bir nebze çok ufak yan etkisi olmayacak kadar ufak bir ilaçla çözdü. Çözüm ilaç değil çünkü bunun çözümü yok. Nörolojik bir durum bu. Bununla yaşamayı öğrenmek lazım. Yukarıda belirttikleri gibi iyi yanlarını kendine evirmen lazım. Örnek yazılımda iyiyim. Bu alana yönelemedim ama kendi alanımda yazılımla işlerimi kolaylaştırıyorum ve bu benim için çok basit. Kendi alanımda aranan biri haline geldim. Film izlerken canım sıkılıyor. Evet 30dk bir kalkıp ev işi yapıyorum. İlaç sayesinde erteleme sorunumdan da büyük ölçüde kurtuldum. Enerjimi atıyorum. Ev işlerini hallediyorum. Filmimi izliyorum. Ders çalışamazdım. Evet pomodora tekniğiyle çalıştım yıllarca. İşleri hala bitirmekte zorlanıyorum. Dopamin için çözüm bulmam lazım. Henüz bunu arıyorum. Ama bununla yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum. İyi yanları ve kötü yanları var. Potansiyelimi hiçbir zaman kullanamadım. Bundan sonrasında kullanmaya çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı