Delilik Hakkında Bir Soruşturma

Kriptografi olabilir de olmayabilir de bu konu. Bayağı yorumlamaya ve tartışmaya müsait. Çünkü bu işin uzmanı olan ruh hekimleri dahi kimi hastalara zor teşhis koyuyorlar.

Belki de yerinde fakat çok farklı çalışan bir bilinç ile kendilerini ayrı, diğerlerinden farklı hatta insanların feriştahı olarak görüyorlardır. Veyahut tamamen bir bilinmezlik içinde dönüp duruyorlardır. Kim bilir onlardan başka bu hissi? ''Deli deliden hoşlanır, imam ölüden'' demişler.

Bir de ''Bir deli kuyuya bir taş atar, kırk akıllı çıkaramaz.'' diye bir atasözü var. Belki o deli 40 akıllıyı cebinden çıkartacak kadar akıllıdır.

Sonra bir deli ile uğraşmak gerçekten deveye hendek atlatmak gibidir. Siz ısrar ettikçe o da inada biner.

Belki de gerçekten mübarek insanlardır, farklı bir boyuttan bakıyor olabilirler hayata. Belki de karanlık bir kuyudan çıkıp ışığa ulaşmak için çırpınıyorlardır.

@Silinen üye tavsiyem bu konularla fazla ilgilenmemeniz. Yok ben işin ''ruh bilimi'' kısmıyla ilgiliyim derseniz sorun yok. :like:

Aman herkes aklına mukayyet olsun, sonra deli deli yorum yazanlarla dolmasın Sosyal'in konuları. :ROFL:

Tavsiyeniz için teşekkürler. :D

Edit:

Senin fikrin nedir İsmail?

Sence deli, öteki tarafta kendi düşüncelerini ya da hislerini tanımlayabiliyor mudur yoksa o da artık kendi temel analiz yetisini de yutan koca bir bilinmezliğin içine mi düşmüştür?

O artık bir hayvan mıdır yoksa bir odaya mı kapatılmıştır?

Öteki tarafta bildiğimiz anlamlı dünyadan izler var mıdır yoksa yalnızca karalanmış kağıtlar mı söz konusudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye,
Bana kalırsa bir deli öteki tarafta aklından geçen düşüncelerini ve hislerini kendine göre tanımlandırıyor olabilir bunu şu yüzden söyledim bilirsiniz deliler çok fazla güler ve aniden sinirlenebilirler belki bu şekilde içindeki hissiyatı dışa vuruyordur ya da kişilik bozukluğu buna sebep oluyordur.

Aklımın bir köşesinden de delinin nöronlarının artık bilgiyi aktaramıyor olması fikri geçiyor şayet bilgi kalmışsa o beyinde yani bilinmezliğin içine düşmüş olma ihtimali bence biraz daha kuvvetlidir.

Hayvanlık durumu biraz ağır bir söz gibi geldi bana. Ne bileyim düşünüyorum çok sevdiğim bir kişi ''deli'' olsa idi ona bir sıfat yakıştıramazdım galiba. Odaya kapatılma ise bilindik ve kaçınılmaz bir durum haline gelebiliyor bazen.

Yani ne desem bilmiyorum ki :kararsız: bu konuda. Onların dünyasında belki her şeyin çok farklı bir anlamı vardır. Belki kalemi ağaç gibi görüyordurlar vs. Karalanmış kağıtlar teorisi ise yüksek ihtimalli gibi duruyor ama işte şükür ki aklımız yerinde ama deli olsaydık o zaman ne olduğunu belki anlardık belki de anlamazdık...

Öyle. Bunun zor olduğunu biliyorum.

Ama hayvan demek zorundayız. Öyle değil mi? Durumu doğru tarif edebilmek adına.

Eğer öteki tarafta hiçbir şey yoksa?

Belki de birkaç çizik vardır.

Akıl sağlığının parçalanmadan önceki son dakikalarından kalan.

Her neyse. :)

Bana eşlik ettiğin için teşekkürler. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı