Dell 3576 alınır mı?

syntaxerror

Hectopat
Arkadaşlar bu bilgisayarla ilgili internette hiçbir kullanıcı yorumuna ulaşamadım. Öncelikle ilk kafama takılan işlemcisi oldu. 7200u serilerinden vazgeçtim- tam buldum işlemcimi derken saat frekansı dikkatimi çekti. Neden bu işlemcinin saat frekansı 1.6 GHz anlamadım.

Ben oyun oynayan biri değilim. Ancak aynı anda Photoshop Illustrator ve hatta Visual Studio açık olabiliyor çoğu zaman. Mobilite önemli. Bunlar için güçlü 4 çekirdekli ve Cache'i yeterli miktarda olan bir işlemciye ihtiyacım var. Bunun yanında SSD ve 8 GB RAM olsa yeterli. M.2 SSD ve 4 GB RAM'i sonradan güncelleyebilirim. Ancak işlemci kafama çok takıldı. Bu bilgisayarla ilgili bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer ürünlerde çekirdek sayısı arttıkça kendi içinde frekans düşer, genel kural bu. Ek olarak, Intel i7 ile i5 arasına fark koymak durumunda ve de HQ takısının bir anlamı olmalı.

Bundan daha az etkilenmek istiyorsan 7. jenerasyonda U serisi yerine HQ serilerine bakabilirsin ama onlarda da i5lerde hyper threading yok, o da i7lerinde var.

Merak ettiğin konu işlemci olduğu için işlemcilerin kullanıldığı diğer ürünlerin incelemeleri direkt olmasa da fikir verebilir. Tasarıma bağlı olarak iyi bir soğutması yoksa daha çabuk hızları düşer işlemcilerin.

7th Generation Intel® Core™ i7 Processors Product Specifications
7th Generation Intel® Core™ i5 Processors Product Specifications
8th Generation Intel® Core™ i7 Processors Product Specifications
8th Generation Intel® Core™ i5 Processors Product Specifications

Yani hem hafif olsun hem ince olsun hem 3-4 program birden çalışsın hem ısınmasın, hem adaptörü ufak olsun diyorsan o iş olmaz. Yüksek performansta uzun süre kullanacaksan biraz etli butlu i5 HQ ya da i7 HQlu makinaları düşün ki zaten o zaman çok az işlemci opsiyonun olacağından aradığın modele kolay ulaşırsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı