Çözüldü Dell G15 5510 Game Shift nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Blackfyrex

Kilopat
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, İncehesap'tan i5 10200H ve RTX 3050 özelliklerine sahip bir laptop aldım, fakat bir problem mevcut. Bana gelen laptopta F9 tuşunun üzerinde herhangi bir ikon bulunmamakta, bildiğin F9 tuşu boş yani, fakat resimlerde, F9 Tuşunun üzerinde Game Shift teknolojisi için dizayn edilen özel bir G tuşu bulunmakta. Oyundayken normalde FN + bu G tuşuna basarak Game Shift moduna geçiyorsunuz, bu sayede fanlar boostlanıyor ve işlemcinin sıcaklığı büyük bir ölçüde azalıyor, fakat bende bu tuş bulunmadığı için bu moda geçemiyorum ve oyundayken işlemci 95 derecelerde geziyor.

Dell'in Power Manager yazılımından sıcaklık kısmına girdiğimde "Dengeli" seçeneğinden "Soğuk" seçeneğine alıyorum ve işlemcinin sıcaklığını 85 derecelere düşürebiliyorum, fakat bu seçenek ekran kartı ve işlemcinin gücünden kısıp bu gücü fanlara aktardığı için FPS kaybı yaşıyorum. İşe yaramasına yarıyor da 10-15'lik bir FPS kaybı yaşamak istemiyorum. Game Shift'e geçebilsem "Soğuk" seçeneğine almak durumunda kalmam, bu sayede FPS kaybı yaşamadan işlemcinin sıcaklığını düşürebilirim ama geçemiyorum. İşin garip yani bilgisayarda Game Shift teknolojisi mevcut, fakat sırf tuş olmadığı için bu teknolojiye geçiş yapamayacak mıyım şimdi? Yardımınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Alienware command Center ve OC Center programını kurunca içerisinde kendi fan hızını ve kaç derecede sıcaklığına karşın fan devrini ayarlayabiliyorsun. Windows Türkçe dil seçeneği var ise program açılışta mail hesabı problemi var. Ama kullanabiliyorsunuz yine de. Windows İngilizce dil seçeneği kurulumu yaparsan bu hata ile karşılaşmıyorsun. Ben bir kere denemek için Windows üzerinde F9 tuşuna bastım, Command Center üzerinden Game Shift açıldı ibaresi geldi. Ama oyunda denemedim.

Bu arada not olarak aynı model ben de var. Fakat hiç 80-81 dereceden yukarı göstermedi Cyberpunk oynarken. Başka denemedim gerçi ama.
Bakın konuyu tekrar açıyorum ama bu laptopu kullanan gerçekten çok az kişi var ve benim de yardıma ihtiyacım var. Size nerde ulaşabilirim ya da konuyu burdan mı açayım ?
Laptop iade etme hakkına 5 gün civarı var ve sorunu çözemezsem ne yapabilirim bilmiyorum.
@Tayfun054
@Blackfyrex
Valorant tek kanal RAM ile orta ayarlarda 140 FPS altına inmedi. Game Shift açık oynadım. Bu değerlerde ekran kartı 50 derece ve altı. İşlemci ise 65-70 derece değerlerinde gezindi.
Bu arada sorunu da söyleyeyim. Sizin aldığınız grafiklerde aynı özelliklerde laptopta 60 120 (çoğunlukla 70 80) alıyorum. kare hızı durmadan değişiyor . Sizce neden olabilir. Sürücüleri kurdum geforce experienceden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu dün denedim ama işe yaramadı . Acaba kms ile kurulması sebep olmuş olabilir mi ? Yani ekran kartı kullanımını düşürmesi. Çünkü sorunun ekran kartı kullanımı olduğunu düşünüyorum ama neyin sebep olduğunu bilmiyorum.
Driverleri düzgün kurmamış olabilirsin belki.

Support for Dell G15 5510 | Sürücüler ve Yüklemeler | Dell Turkey

Driverleri buradan indirdim ben. Sen hangilerini kurdun.

@Silinen üye

Discord: eqelinn-21#8087
Discord kullanmıyorum ama yükleyince eklerim.
 
1631117942409.png

Böyle bende .
Discord'tan istek attım bu arada
@Tayfun054
Manuel sürücü kurmak nedir ? ve bende neden burası böyle ? Şimdi farkettim .

1631120177147.png

1631120310665.png

Sadece ekran kartı ile alakalı olanları yaptım ve pek bişi değişmedi kullanım hala 30 civarı. Acil yazanlar ne işe yarıyor ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Laptop ekranını 144 Hz ekran ile destekleyerek Valorant deneyince 100 ile 140 FPS arası git gel yapıyor. Fakat kendi ekranı ile aynı orta ayarlarda 80-90 FPS arası değişiyor. Buna bağlı olarak Valorant ın kendi ekranında oynarken gücünü sadece Intel grafik birimi ile RTX 3050 arasında bir paylaşım veya sadece Intel grafik birimi kullanıyor olabilir. Denetim masasından detaylı seçimleri yapıp denemek gerek Valorant'ta
 
@Silinen üye Laptop ekranını 144 Hz ekran ile destekleyerek Valorant deneyince 100 ile 140 FPS arası git gel yapıyor. Fakat kendi ekranı ile aynı orta ayarlarda 80-90 FPS arası değişiyor. Buna bağlı olarak Valorant ın kendi ekranında oynarken gücünü sadece Intel grafik birimi ile RTX 3050 arasında bir paylaşım veya sadece Intel grafik birimi kullanıyor olabilir. Denetim masasından detaylı seçimleri yapıp denemek gerek Valorant'ta
Her yerde sadece Rtx 3050 kullanamaz mıyım ?
 
Hayır
Dell müşteri hizmetleri ile konuşacağım. İnşallah
Sizde her hangi bir problem var mı ?
Hayır, yok.

Sorununun düşük güç kullanımı olduğuna emin misiniz? MSI Afterburner ile oyundayken güç kullanımı değerlerini kontrol edin, eğer öyleyse birkaç önerim olabilir. Laptop şarjda değilken benim ekran kartım da düşük güç kullanıyor, zaten şarj halinde değilken ekran kartının 95 W'a çıkması bilgisayar için pek de iyi olmazdı ve absürt dururdu. Her neyse, ekran kartının güç kullanımını yükseltmek için 240W'lık adaptörüne takmanız ve laptop'un oradan güç çekmesi, bu çektiği gücü de bileşenlerine dağıtması gerekiyor. Ben laptop'u 240W'lık adaptöre şarj için taktığımda bir hayli güç çekiyor bilgisayar ve o sayede ekran kartının, işlemcinin güç kullanımı maksimuma çıkıyor ve FPS de artıyor. Siz şarjdayken de mi düşük güç kullanımdan muzdaripsiniz? Eğer öyleyse Tayfun'un dediği gibi BIOS updatesini yapmanız gerekebilir, belki şarjdayken 95 W'a çıkmasını o engelliyordur. Eğer değilseniz şarja takın, öyle deneyin oyunu. Cevabınıza göre yeni bir çözüm önereceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı