Dell G2724D monitör iade edilmeli mi?

sasiliya

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben indirimli bir şekilde 6300 TL'ye bu monitörü aldım ama gelince ve birazcık bakınca çoğu videonun 2K'yı desteklemediğini fark ettim ve de 2K monitörle Full HD izlesek bile görüntü kalitesi Full HD monitöre göre daha kötü oluyor. Bende halihazırda aynı monitörün Full HD hali var, onu ikinci monitör olarak almıştım. Ve şimdi ne yapsam bilemiyorum eğer 2K olanı önüme koysam Full HD içerikler kötü gözükecek ama 2K monitörüm olup da yanda durması da kötü oluyor. Bu sefer de 2K destekleyen şeylerde 2K kullanamayacağım. Bir de iki tane 27inch monitör biraz büyük geldi ve iade etmeyi düşünüyorum ama fiyatınıda çok uygun aldım ve ne yapacağımı bilemiyorum, önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar ölü fiyata aldığın kaliteli bir monitörü iade etme. Aynı monitör şuan bende var ve kullanmaktayım çok memnunum. 4K ya da 2K izlemek istiyorsan da büyük kanalları takip etmende fayda var.

Bu kadar ölü fiyata aldığın kaliteli bir monitörü iade etme. Aynı monitör şu an bende var ve kullanmaktayım çok memnunum. 4K ya da 2K izlemek istiyorsan da büyük kanalları takip etmende fayda var.

Hocam haklısınız ama ben genellikle oyun videosu veya film/dizi izliyorum izlediğim platformlardada 2K ya destek yok. 4K izleyincede benim bildiğim 4K da 3840x2160 pixel, 2K da 2048 X 1080 pixel olduğu için eşit bölünmüyor ve bazı pixeller atlanıyor bu da kalitede düşmeye sebep oluyor.

Ben şu an sizin gibi 2 tane 27 inç biri 1080p yan biri 2K ana monitör kullanıyorum
YouTube'da 2K ve 4K çok video var. Siz 2K görüntü olmasa da 4K izlerseniz o görüntüyü 2K olarak görürsünüz arkadaş doğru söylüyor. Fakat. 1080p de çok rahatsız etmiyor. Bu biraz izleme açısı ile de alakalı. Çok yakın durması vs!

Filmleri ise Netflix vs gibi platformları hiç kullanmıyorum. Direk Torrent'den 2K indirip izlediğim için canlı ve çok kaliteli oluyor eskiden 1080p indiriyordum şimdi 2K.

Ürünün iade süreci nasıl olur bilemiyorum fakat 5800x3D RTX 4070 kullanan biri olarak hep 1080p olsun falan daha çok FPS derdim ama 2K ya geçince görüntülerin çok daha kaliteli olduğunu fark ettim. Yaptığım en iyi şey bence. Misal Stalker 2 oyununda 2K da 120 FPS alıyorum 1080p de 150 ama görüntü kalitesi çok fark ediyor.

Merhaba ben indirimli bir şekilde 6300 TL'ye bu monitörü aldım ama gelince ve birazcık bakınca çoğu videonun 2K'yı desteklemediğini fark ettim ve de 2K monitörle Full HD izlesek bile görüntü kalitesi Full HD monitöre göre daha kötü oluyor. Bende halihazırda aynı monitörün Full HD hali var, onu ikinci monitör olarak almıştım. Ve şimdi ne yapsam bilemiyorum eğer 2K olanı önüme koysam Full HD içerikler kötü gözükecek ama 2K monitörüm olup da yanda durması da kötü oluyor. Bu sefer de 2K destekleyen şeylerde 2K kullanamayacağım. Bir de iki tane 27inch monitör biraz büyük geldi ve iade etmeyi düşünüyorum ama fiyatınıda çok uygun aldım ve ne yapacağımı bilemiyorum, önerilere açığım.

Kullanmadan bunu dert etmek biraz saçma, 27 inç alırsan FHD bence daha kötü olur. 15.6inçlik FHD laptopun yanına 24 inç FHD monitör koydum doğal olarak biraz kötü görünüyor birazcık. Bunun 27 olduğunu düşünürsek daha kötü bir görüntü sunacağı aşikar. Çoğu video da FHD olsa da ekran büyük olduğu için çok bir sorun yaşayacağını sanmıyorum, denemek lazım. Bence 27 inç monitöre 2K alman çok daha iyi olmuş.

Çok bilmiş seni YouTube üzerinden örnek verdim ve video çözünürlüğü arttıkça bitrate artıyor. İzlediğin 1080p videolar 1080p mi sanıyorsun sen patlatma beni.
Bitrate artsa bile bu pixelleri eşit bölebileceğimiz anlamına gelmiyor mesela 4k nın pixel sayısı olan 3840x2160 ı alırsak fullhd nin pixel sayısına yani 1920x1080 e tam bölünür ve her 2 pixelinden bir tanesi yanınca fullhd çözünürlüğüne tam ulaşırız aynı fullhd bir monitördeki gibi. Ama 4 k nın pixel sayısını 2k ya bölersek 1.875 gibi bir sayı çıkıyor ve tahmin edersinizki bunda 2 pixelden birini yakma gibi bir şansı olmuyor monitörün daha aralıklı bir yol izliyor ve kalite kötüleşiyor. Bu yüzdende 2k desteği az olduğu için tercih etmiyorum.

Bitrate artsa bile bu pixelleri eşit bölebileceğimiz anlamına gelmiyor mesela 4K'nın pixel sayısı olan 3840x2160'ı alırsak Full HD'nin pixel sayısına yani 1920x1080'e tam bölünür ve her 2 pixelinden bir tanesi yanınca Full HD çözünürlüğüne tam ulaşırız aynı Full HD bir monitördeki gibi. Ama 4 knın pixel sayısını 2K ya bölersek 1.875 gibi bir sayı çıkıyor ve tahmin edersinizki bunda 2 pixelden birini yakma gibi bir şansı olmuyor monitörün daha aralıklı bir yol izliyor ve kalite kötüleşiyor. Bu yüzdende 2K desteği az olduğu için tercih etmiyorum.

Tamam haklısın dostum 1080 devam sen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı