Arkadaşlar dün monitör geldi. Kargoda sıkıntı yoktu, sadece 4-5 kat bildiğin film foyloya sarılmıştı kutusu, ki darbeden gram korumaz fakat kutuda ezik vs hiçbir hasar yoktu. Çalıştırır çalıştırmaz bildik testleri yaptım, ışık sızması ve ölü piksele rastlamadım ekran testlerinde fakat umarım gözden kaçırdığım bir tane çıkmaz ileride. Renkler çok hoş geldi ve parlaklık gayet yeterli, bundan daha fazlası açık havada gerekir sadece, %75 parlaklıkta tutuyorum. 20"ten sonra 27" doğal olarak büyük geldi, bu büyüklük fazlasına ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum ileride de çünkü 60 Cm'den bakıyorum zaten. Hatta bugün Photoshop ile çalışırken sağ alt çaprazda layerlere bakarken sol üst çaprazda menüye baktığımda hafif kafamı da oynattığımı fark ettim, 32" olanını almamak bence daha iyi oldu benim kullanım senaryoma göre. Monitörün menüsünü fazla kurcalamadım fakat orada SRGB'ye getirdiğimde renklerde biraz solma gördüm, çalışırken sRGB de durmam gerek bakalım nasıl olacak. Siyahlar çok gri denmişti fakat o da aşırı bir gri gelmedi, tamam OLED kadar olamaz tabii fakat normal siyahtan aşırı bir sapması yok, kontrastı %100 e çektim. HDR de de birden çok seçenek var siz hangisinde tutuyorsunuz? Monitör menüsü için önereceğiniz pratik ve mutlaka yapmalısın dediğiniz ayarlar varsa bilgi verebilir misiniz? Rthings'deki profili henüz yapmadım. İleride deneyimim arttıkça buradan güncellemeler eklemeler yaparım.