Dell Inspiron 7567 videoda renk bozulma sorunu

Knopfler13

Hectopat
Daha fazla  
2 gün önce Dell Inspiron 7567 Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050 model bir laptop aldım. Bugün birtakım sorunlarla karşılaşıyorum. Birincisi video izlerken çok nadir de olsa ekran renklenmesi sorunu yaşanıyor. İkincisi ise BIOS ekranında ekran parlaklığı ayarında parlaklığı en parlak seviyeye çıkardım. Bu işlemden sonra bilgisayarda kısa süreli donmalar başladı. Ekrana yüklediğim driveler : Intel HD Graphics 630 ve Nvidia GTX 1050.

Acaba sorun benim yüklediklerimde mi yoksa üretim hatası mı arkadaşlar, ne diyorsunuz? Ürün 3 günlük, servisi aramam gerekir mi?

o6DVpR.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım merhaba. Aynı ürünü bende kullanıyorum ve bu hata ile bende çok fazla karşılaşıyorum. Bu hataya bir çözüm bulabildin mi? Bulduysan benle paylaşabilir misin? Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba Fatih.Bilgisayarı aldığım ilk gün bu sorunla sık karşılaşmıştım ben de.Sorunun zaman içerisinde yanlızca google chrome'da youtube videoları izlerken ortaya çıktığını keşfettim.Yani oyunlarda veya herhangi bir internet sitesinde bu hata yaşanmıyordu.Servisi aradım donanım testi yaptık Dell'in giriş ekranından.Bir sorun çıkmadı ve servisteki arkadaş problemin yazılımsal olabileceğini söyledi başka bir tarayıcıyla bir süre daha denememi ve sorun çıkması halinde yeniden aramamı söyledi.Aradan yaklaşık 20 gün geçti ve artık bu sorunla karşılaşmıyorum.Sana tavsiyem ise eğer bu sorun oyunlarda falan da karşına çıkıyorsa teknik servise ulaşman, sadece chrome'da youtube üzerindeyse operayı deneyip biraz zaman vermen olacaktır.

Bir de ekranın soluk olmasıysa ilgili sorun yaşıyorsundur muhtemelen.O da dellin bu model laptoplarında TN ekran panelinin kullanılmasıyla ilgiliymiş.Onun için de intelin ekran ayarlarında renkleri kendine göre düzenleyerek bir nebze olsun ekran parlaklığını ve canlılığını artırabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı