Dell Inspiron 7577 Isınma Problemi

Oyna hiçbirşey olmaz o kadar olcak laptop bu sonuçta. Acerler hp lerde 100 ü geçenler var
Ben HP ile 112 dereceyi gördüm ve kapanmadı :D Kapanmıyorsa normaldir deyip devam ettim :D en son bilgisayarın kasasının dışında bir plastik eridi :D Tabi servis ile görüştüğümde eriyen parçayı (Ana kasadan kolayca çıkabilen bir ayrı parçasıydı.) yenilediler. Şimdi sorun yok sıcak sıcak kullanıyorum (Gerçi masa üstü alınca oh be demiştim de) :D Ama içerisindeki hiç bir parçaya bir şey olmadı. Ben o ısınma testlerinin yapıldığını o tip bir sorunda garantisi olduğu sürece hiç korkmanıza gerek olmadığını düşünüyorum.

Oyuncu laptopu almaktan soguttunuz beni. Yorumlari okuyorum da 80 derece nedir. Mersin gibi yerde yasadigim icin anlasilan masaustu toplamak zorunda kalacagim.
Çok normal değil mi laptop dediğin üründe havalandırma o kadar minimum düzeyde mümkün oluyor ki alan çok küçük sirkülasyon sağlanamıyor. Hava aldığı ve verdiği yerler çok etkisiz kalıyor. O yüzden oyun için alacaksanız masa üstü alın diyorlar. Ancak öğrencilik gibi durumlarda mecburen laptop da iş görüyor. :D

PUBG ben de ara sıra oynuyorum. Ayarlardan V-SYNC ayarını bu şekilde yapınca ısı düşüyor. V-SYNC ne derseniz de Dikey Senkronizasyon Nedir? - Technopat okuyabilirsiniz.
maxresdefault.jpg

Çok normal değil mi laptop dediğin üründe havalandırma o kadar minimum düzeyde mümkün oluyor ki alan çok küçük sirkülasyon sağlanamıyor. Hava aldığı ve verdiği yerler çok etkisiz kalıyor. O yüzden oyun için alacaksanız masa üstü alın diyorlar. Ancak öğrencilik gibi durumlarda mecburen laptop da iş görüyor. :D
Normal degil. Ekran karti icin 2 fan islemci icin 1 fan isi borulari birbirinden bagimsiz olacak sekilde yapildigi zaman 70 dereceyi asmaz. Bunu yapmiyorlar. Bir cok oyuncu laptopunun icine bakiyorum da cogunda 4 tane fan daha sigacak sekil de bosluk var degerlendiremiyorlar. Ben de okul icin laptop almak zorundayim ama aldigim zaman oyun oynamaktan mahrum kalmak istemiyorum. Masaustu alsam okula goturemem ve eve geldigim de dogru duzgun alistirma yapamam. Oyun bagimlisiyim. :)
PUBG ben de ara sıra oynuyorum. Ayarlardan V-SYNC ayarını bu şekilde yapınca ısı düşüyor. V-SYNC ne derseniz de Dikey Senkronizasyon Nedir? - Technopat okuyabilirsiniz. Eki Görüntüle 314685
FPS sabitliyor yani ekran kac HZ ise ona gore performans gosteriyor isiniyor veya isinmiyor bu sayede.

Normal degil. Ekran karti icin 2 fan islemci icin 1 fan isi borulari birbirinden bagimsiz olacak sekilde yapildigi zaman 70 dereceyi asmaz. Bunu yapmiyorlar. Bir cok oyuncu laptopunun icine bakiyorum da cogunda 4 tane fan daha sigacak sekil de bosluk var degerlendiremiyorlar. Ben de okul icin laptop almak zorundayim ama aldigim zaman oyun oynamaktan mahrum kalmak istemiyorum. Masaustu alsam okula goturemem ve eve geldigim de dogru duzgun alistirma yapamam. Oyun bagimlisiyim. :)

FPS sabitliyor yani ekran kac HZ ise ona gore performans gosteriyor isiniyor veya isinmiyor bu sayede.
Dedikleriniz doğru olabilir. Çoğu ürün bence de tasarım açısından kusurlu. HP gibi bir firmayı senelerce düşündüm. Neden böyle bir tasarım hatası yapmışlar tüm ürünlerinde diye. Çözüm bulamadım. Isınmayan laptop var mıdır? Bilmiyorum. Ancak Asus, Msi, Lenovo, Hp, Acer, Casper, Sony, Samsung, Toshiba, Packerd Bell, Fujitsu Siemens, Dell markalarının en azından bir kaç model laptoplarını denedim. Isınmayanı olmadı. Sadece ısındığında performansı (oyun için) düşmeyenler oldu bende. Performasnı düşmeyenler Asus, Msi, Lenovo, Hp, Sony diye gözlemledim. Son dönemde oldukça yükselişte olan Monster markasını deneyemedim. Yakında muhtemelen kuzenim alacak onuda deneyimleme şansım olacak. Kardeşimde Msi var tam modelini hatırlayamadım da 4. yada 5. nesil i7 vardı içinde. Hala tüm oyunları oynuyor en yüksek ayarlarda olmasa bile ve kardeşim bilgisayarını haftada 1 filan kapatıyor günde de en az 15 saat civarında aktif kullanılıyor. Ona rağmen ısınma sorunu yeni yeni başladı diye konuştuk oda henüz bilgisayarı kapatma seviyesinde değil yani. Laptop konusunda bence ya oyun konusuna odaklanmış yada kendini kanıtlamış markalara yönelmekte fayda var. Alacak olursan diye söyliyim dedim.

Evet haklisin zaten alirsam MSI tek alternatifim suan. Lenovo da olabilir sogutmasi cok kaliteli diger markalara gore. Ama simdi burada bu mesajlari gorunce biraz tereddut de kaldim. Ne yapacagimi bilemiyorum. Almisken MSI alip keyfime bakmak istiyorum. Konu acacagim almadan kisa sure once. Masa ustu alirsam derslerim kotu olup tek basima bir seyeler yapacagim ama laptop alirsam okulumun bana ogrettigi hocamin ise meslek vaadettigi derslere yonelecegim. Cunku okul da hoca iel ayni anda yapip laptopa kayit edip hic ugrasmadan eve gelip tekrar calisabilecegim. Masa ustu alirsam flash diski egilip kasaya takmaya usenecegim 2 saat sonra takar calisirim diyecegim ve saatler gecip flash disk icin de projeler birikip vize final vakti sabaha kadar calismak zorunda kalacagim gecmek icin. Yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal... :)

Evet haklisin zaten alirsam MSI tek alternatifim suan. Lenovo da olabilir sogutmasi cok kaliteli diger markalara gore. Ama simdi burada bu mesajlari gorunce biraz tereddut de kaldim. Ne yapacagimi bilemiyorum. Almisken MSI alip keyfime bakmak istiyorum. Konu acacagim almadan kisa sure once. Masa ustu alirsam derslerim kotu olup tek basima bir seyeler yapacagim ama laptop alirsam okulumun bana ogrettigi hocamin ise meslek vaadettigi derslere yonelecegim. Cunku okul da hoca iel ayni anda yapip laptopa kayit edip hic ugrasmadan eve gelip tekrar calisabilecegim. Masa ustu alirsam flash diski egilip kasaya takmaya usenecegim 2 saat sonra takar calisirim diyecegim ve saatler gecip flash disk icin de projeler birikip vize final vakti sabaha kadar calismak zorunda kalacagim gecmek icin. Yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal... :)
Ben öğrenciyken laptopun çok daha faydasını gördüm. Ancak siz kendinizi daha iyi biliyorsunuz. İnşallah seçiminizde mutlu olursunuz. :)

Oyuncu laptopu almaktan soguttunuz beni. Yorumlari okuyorum da 80 derece nedir. Mersin gibi yerde yasadigim icin anlasilan masaustu toplamak zorunda kalacagim.
Dell bence gerçek manada oyun bilgisayarı yapamaz. Bence tam manasıyla oyun bilgisyarlarını MSI ve Asus yapıyor.

Dell bence gerçek manada oyun bilgisayarı yapamaz. Bence tam manasıyla oyun bilgisyarlarını MSI ve Asus yapıyor.
Katılıyorum. Sony de güzel bence kendi soğutma programı gerçekten çok etki ediyor ve performansı arttırıyordu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı