Denizcilik okumak

Yer
North Memphis
@Teğmen34 Ceza almamak için yeni konu açmalıydım. Ben MSÜ için tercih yaptım KHO ve DHO olarak. DHO'nda gözlüklü öğrenciler de bulunuyormuş sanırım, öyle mi gerçekten? Bir arkadaşım gözlerin numarası değil iki gözün numara farkı önemli demişti, bir fikriniz var mı bu konuda? Benim sol gözümde ambliyobi mevcut çünkü. Sağlık konusunda ne kadar esneme payı var?

Ayrıca mezun olduktan sonra nasıl ve nerede işe başladınız? Gemide mi kalıyorsunuz, ne kadar kalıp ne zaman eve dönebiliyorsunuz?

Lojmanda mı kalıyorsunuz?

Teğmen yanında ne diplomanız var? Harp okulu çift dal oluyor diye biliyorum. Diğer dal için herhangi başka bir sınava girdiniz mi? Yoksa istediğimizi seçebiliyor muyuz?

Harp okulu öğrencileri araba kullanamıyormuş doğru mu? Sebebi ne?

Şimdi isterseniz sat komando olabilir misiniz?

Emeklilik ne zaman?

Kusura bakmayın çok ve garip sorular sordum. Ben ciddi düşünüyorum o yüzden her türlü bilgiyi edinmeliyim diye düşündüm. Sabah kontrol edeceğim.

@Teğmen34 ceza almamak için yeni konu açmalıydım. Ben MSÜ için tercih yaptım KHO ve dho olarak. Dho'nda gözlüklü öğrenciler de bulunuyormuş sanırım, öyle mi gerçekten? Bir arkadaşım gözlerin numarası değil iki gözün numara farkı önemli demişti, bir fikriniz var mı bu konuda? Benim sol gözümde ambliyobi mevcut çünkü. Sağlık konusunda ne kadar esneme payı var?

Ayrıca mezun olduktan sonra nasıl ve nerede işe başladınız? Gemide mi kalıyorsunuz, ne kadar kalıp ne zaman eve dönebiliyorsunuz?

Lojmanda mı kalıyorsunuz?

Teğmen yanında ne diplomanız var? Harp okulu çift dal oluyor diye biliyorum. Diğer dal için herhangi başka bir sınava girdiniz mi? Yoksa istediğimizi seçebiliyor muyuz?

Harp okulu öğrencileri araba kullanamıyormuş doğru mu? Sebebi ne?

Şimdi isterseniz sat komando olabilir misiniz?

Emeklilik ne zaman?

Kusura bakmayın çok ve garip sorular sordum. Ben ciddi düşünüyorum o yüzden her türlü bilgiyi edinmeliyim diye düşündüm.

Şimdi ilk soruda göz probleminiz nedir tam bilmiyorum benim gözüm bozuk değil fakat okudugum dönemlerde gözlüklü öğrenciler vardı sanırım bir numaraya kadar kabul oluyor.
2- o süreç şu şekilde işliyor: İlk sene her öğrenci aynı eğitimi görürken 2. sene istedikleri bir bölümü seçiyorlar. Örneğin mühendislik, deniz piyade, tabip gibi sınıflar seçiliyor ona göre tainin çıkıyor. Ben kurmayın bu da demek oluyor ki bir sınıf seçmedim denizciyim. Mezun olduğun sene tainin herhangi bir yere çıkabilir orada göreve baslayabilirsin benim sansıma burada devam ediyorum.
Gemide görev almak herhangi bir zamana bağlı konutanlarina bağlı bir durumdur. Ben daha hiç almadım fakat seneye alma ihtimalim var.
3-evet lojmanda kalıyorum.
4- üniversite mezun diplomamız var ve tsk onur belgesi veriliyor. Bu arada çift daldan kastınızı anlayamadım.
5- araba kullanamama gibi bir durum yok.
6-sat komandosu olmak için dediğim gibi 2. sınıfta sınıf seçerken o sınıf seçerseniz sat komandosu olabiliyorsunuz.
7- emeklilik size bağlı bir durum. Eğer ki dho da kesinseniz subay olacaksıniz. Subaylıkta emeklilik için en az albay rütbesine gelinmeli. Albay rütbesinde 6 y gorev yaptıktan sonra yaş(yüksek askeri şura) kararına baglı isterseniz amiral isterseniz emekli oluyorsunuz. Albay olma ise başarınıza bağlı bir durum. Fakat en az 45 50 diyebilirim.

Cevaplarım bu kadardı. Kusura bakmayın değil istediğiniz zaman her soruya açığım. Sizin gibi vatan aşkıyla dolup taşmıs denizlerin piri olma çabasıyla akademiye girmek istemiş bir arkadasa yardım etmemem büyük saygısızlık olur. İnşallah kazanirsiniz ve bu ülke menfaatleri için calisirsiniz. Belki ileride askerim olursun kim bilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı