Deprem olmadan binaların yıkılması

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Geçenlerde bir haber görmüştüm. İstanbul'un bir ilçesinde deprem olmadan bir binanın balkonu yıkılmıştı. Anlamadığım şey ise deprem olmadan bile yıkılmaya başlayan bir binaya neden bir müdahale yapılmıyor? İnsanların hayatları bu kadar değersizleştirilmemeli. Ayrıca yakında büyük bir deprem bekleniyor. Yani böyle olursa birçok insan hayatını kaybedecek. Sizce bu durumu önlemek için neler yapılmalı?

Geçenlerde bir haber görmüştüm. İstanbul'un bir ilçesinde deprem olmadan bir binanın balkonu yıkılmıştı. Anlamadığım şey ise deprem olmadan bile yıkılmaya başlayan bir binaya neden bir müdahale yapılmıyor? İnsanların hayatları bu kadar değersizleştirilmemeli. Ayrıca yakında büyük bir deprem bekleniyor. Yani böyle olursa birçok insan hayatını kaybedecek. Sizce bu durumu önlemek için neler yapılmalı?
Eski binalar yıkılıp yenisi yapılmalı sakıncalı evlere güçleştirme çalışması yapılmalı insanlara deprem hakkında bilgi verilmeli.

El15VdcX0AE2ily.jpg

Bu fotoğraftaki bilgiler doğru ise bu sayı yüzünden diye düşünüyorum.

Eski binalar yıkılıp yenisi yapılmalı sakıncalı evlere güçleştirme çalışması yapılmalı insanlara deprem hakkında bilgi verilmeli.
Sonra rüyadan uyanılmalı. Sürekli söylüyoruz ama dinleyen var mı sanki hocam? Ne devlet el atıyor ne de evi yapanlar insan hayatını düşünüyor. Ne güzel ülkemiz (!)

Aynen şöyle oluyor deprem oluyor bina yıkılıyor. Sonra ekipler geliyor insanlar üzülüyor son pişmanlık işe yaramıyor işte.

Sağlığın, hayatın, düzgün yaşamanın önemini maalesef çok büyük bir şey yaşamadan toplum olarak kavrayamayacağımızı düşünüyorum. Bir de toplum olarak kavrasak da, paraya tapanlara nasıl kavrattıracağız onu düşünüyorum...

Hocam evi yapanların büyük yüzdesi şu düşüncede, ''şu malzemeden çalarsam bi 50000 TL kar ederim''. Bir diğer sebep ise kolonların kesiliyor olması. Aşağıda bulunan dükkanın alanı büyüsün diye kolon kesenler var.

Sağlığın, hayatın, düzgün yaşamanın önemini maalesef çok büyük bir şey yaşamadan toplum olarak kavrayamayacağımızı düşünüyorum. Bir de toplum olarak kavrasak da, paraya tapanlara nasıl kavrattıracağız onu düşünüyorum...
17 Ağustos'ta deprem kargaşasında göçük altındaki kadınların kollarındaki bileziklerini çalan bir toplum var elimizde. :(

17 Ağustos depreminde deprem kargaşasında göçük altındaki kadınların kollarındaki bileziklerini çalan bir toplum var elimizde. :(
17 Ağustos'da yaşananları maalesef duyuyoruz görüyoruz. Üzerine ek olarak da o kansız insanlar maalesef tükenmiyor. Geçen aylarda yaşanan İzmir depreminde yardım için dağıtılan ürünleri lokantasında/bakkalında satanları gördük...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı