Depremde çatıya çıkmak daha mantıklı değil mi?

Deprem esnasında bırakın ayakta durmayı, yürüyebiliyorsanız bile merdivenlere veya asansöre gidilmez. Merdiveni çıkarken bir anda çökebilir.
 
Şiddetli depremlerde ayağa kalkma zamanın olmaz, ayakta olsan da hareket edemezsin. En mantıklısı kendini dolap/koltuk gibi şeylerin yanına atmak ve siper almak.
 
Deprem anında bırak çatıya çıkmayı başımın döndüğünden dizlerimin bağı çözüldü 1 adım ileri gidemedim sen çatıya çıkmakdan bahsediyorsun dostum
Kötü durum. Önemli bir şey olduğu zaman özellikle, 1 santim ayağımi kaydıramıyorum maalesef. 2019'da marmara denizindeki depremde, gece vardiyasında çalışıyordum, eve gelip yattım, öğlen uykumdan etmişti. Gözümü açtım, 1 saniye sonra sallanmaya başladı bina. Yatakta dona kaldım, bitincede deprem ranzanın üstünden don kişot gibi atlayıp üstümü giymiştim.
 
Buna özel çatı bile tasarlanmış. Ayrıca bu konu hakkında 11 sene önce yayınlanmış bir haberde buldum. Her ne kadar daha iyi olsa da böyle bir durumda risk almamak en doğrusu.
 
99 depreminde İstanbul Avrupa yakasında (Şişli) deprem sırasında evde hareket ederken yalpalıyorduk. Çatıya çıkıyım derken aşağı düşme ihtimali var yani.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak bakayım ayakta kalabiliyor musun 7,5 şiddetinde bir depremde.

5:48'den sonra izlemeye başla. Ayrıca bu saniyede %50 şiddet düşürülmüş halinde.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı