F/P Yerine P/F Demek Daha Mantıklı Değil Mi?

Eğer sen fiyat ile performans arasındaki '/' işaretini bölme gibi düşünüp fiyatı perf.'a bölüyorsan zaten çok yanlış anlamışsın onu aklından çıkar. F/P demek uygun fiyata yüksek performans demektir.
Ben fiyat performans oranından bahsediyorum.

Matematik ile alakası yok konunun ancak anlatım tarzı yanlış olmuş arkadaşın ve ayrıca 3/2 mantığı ne alaka ben f/p- p/f sonuç olarak aynı şeye eşittir demek istedim yani f/p diyenler a ise p/f diyenler b ise ikisinin sonucu da birbirine eşittir a=b b=a dır anladın mı şimdi. :)
Sen yanlış gelmişsin.:) Fiyat 1 performans 2 olarak düşün. 1/2 ile 2/1 aynı mı? Arkadaşlar burada oran diyoruz bölmeyip ne yapacağız? Oran ne demek önce bunu kavrayalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu anladık F/P derken neyi kastettiğinizi. Benim dediğim yanlış tabir kullanıyoruz. "F/P oranı yüksek bir ürün" dersek aslında kötü bir üründen bahsetmiş oluruz çünkü bu fiyatı yüksek, performansı düşük anlamına gelir. Daha da anlamıyorsanız Solgar ürünlerini tavsiye ederim zihin açıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı