Depremden çok korkuyorum

Hayatımda o kadar büyük bir deprem yaşamadım ama şu bir kaç ay önce ki 4.3 lük deprem bile aylar boyunca korkmama yetti. Uyurken hep korkuyla uyuyorum ya deprem olursa diye. Ama Anadolu yakası depreme dayanıklı diye biliyorum o yüzden sorun olmaz bence ama korkumu yenmek için ne yapabilirim? Daha 4.3'te korktuysam 6>'nde kesin düşer bayılırım.
İzmir depreminde paragraf çözüyordum. Önce yavaş olur sonra hızlanıyor. Sakin olmalısın. Ailenle bir planın olursa hiç korkma. Benim korkmama sebebim buydu.

Vallahi benim bir anım var. Geçen senelerde İstanbul depremi olmuştu bizde kocaelideydik. Derste sıra sallandı, arkadaşıma yapma dedim, ben yapmıyomki dedi :D

Bana göre saçma hocam. Gereksiz bir korku geliyor sıkışıp çıkamayacağım diye. :D

Yok hocam, herkeste vardır o.

Depremden korkmayın arkadaşlar. Deprem korkulacak bir şey değil. Hassas ve dayanıksız binalar korkulacak şeyler.

Evet adam haklı.

Arkadaş İzmirde oturuyor. Discordda konuşuyoruz. Günde 1 deprem yaşamadan kendine gelemiyor. Haftada 2-3 kez discordda konuşurken bile deprem oluyor. Gündelik hayatına girdi artık. 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı