Depremleri hissedemiyorum

Hissetme ne güzel işte daha ne?
Hissetmemek bence hiç güzel değil. Bu kadar büyük alanların sallanması nasıl hissettiriyor merak ediyorum.

Yeni yapıldı ama binanın çok sağlam olduğunu düşünmüyorum. Eğer binanın sağlamlığı yüzünden hissedemiyorsam deprem anında koşup dışarı çıksam, hissedebilir miyim?

Hissetmemek bence hiç güzel değil. Bu kadar büyük alanların sallanması nasıl hissettiriyor merak ediyorum.

Yeni yapıldı ama binanın çok sağlam olduğunu düşünmüyorum. Eğer binanın sağlamlığı yüzünden hissedemiyorsam. Deprem anında koşup dışarı çıksam, hissedebilir miyim?

Hocam canınızı riske atmayı çok mu seviyorsunuz? Böyle bir işe kalkışmayın bile. İnsanlar sizi düşünmüş binanızı sağlam yapmış, siz depremi hissetmek için deprem anında dışarı çıkayım diyorsunuz. Yapmayın, etmeyin.

Hocam canınızı riske atmayı çok mu seviyorsunuz? Böyle bir işe kalkışmayın bile. İnsanlar sizi düşünmüş binanızı sağlam yapmış, siz depremi hissetmek için deprem anında dışarı çıkayım diyorsunuz. Yapmayın, etmeyin.
Deprem anında dışarı çıkınca ne olur ki? Daha güvenli değil mi dışarısı.

Deprem anında dışarı çıkınca ne olur ki? Daha güvenli değil mi dışarısı.

Dışarı çıkarken sallanmanın etkisiyle düşebilirsiniz, ayağınızı kırabilirsiniz. Dışarıda sağlam olmayan binalar varsa ve deprem gerçekten şiddetliyse binalar çöker, canınızı riske atarsınız. Ben de Ankara'da yaşıyorum ve hiç depremi hissetmedim. Deprem olduğunda yatıyordum ve hiç hissetmedim. Anlayacağınız boşuna riske girmeye gerek yok. Deprem anında çök-kapan-tutun hareketini uygulayın, deprem bittiği an dışarı çıkın. Sizin için en sağlıklısı bu.

Hayatımda hiç deprem olurken hissedemedim. Ankara'da oturuyorum, dün Düzce'de deprem olurken uyanıktım ve bir Twitch yayınını izliyordum. İnsanlar sohbete Ankara'da deprem oluyor falan yazınca avizeye baktım avize sallanıyordu. Ben de bittiğini zannetmiştim ve yine hissedemediğim için üzülmüştüm. Ama insanlar sohbete hala oluyor ne kadar uzun sürdü vs. yazınca özellikle ayağa kalktım ve hissetmeye çalıştım ama yine de hiçbir sallantı hissedemedim.
Ankara'da hissetmemeniz normal aslında. Ben de Ankara'da yaşıyorum. Uyanıktım dün deprem saatinde. Sadece 1 kez koltuk sallanıyormuş gibi gitti geldi o kadar. Zaten sadece 3-4 saniyesi hissedilmiş Ankara'nın belli yerlerinde. O da çok cılızdı en azından bizim evin bulunduğu yerde.

Bu arada ağır hissedenlere, mağdur olanlara çok geçmiş olsun tekrar. Çok kötü bir şey... Ki ben büyük deprem yaşamadım hiç. 17 Ağustos depreminde tatildeydik. Bodrum'da hiç hissedilmemişti... O yüzden o depremi bilmem.

Ancak 12 Kasım 1999'da bir Cuma akşamı yine Düzce'de epey büyük bir deprem daha olmuştu. 8 yaşındaydım. O sırada da Ankamall yeni açılmıştı Ankara'da... Ben de pokemon kartı almak için annemle Ankamall Toys"R"Us'a gitmiştim okuldan sonra... Kartları falan almış (bir de Mewtwo çıkmıştı, çıldırmıştım sevinçten) eve dönecekken bir de çikolata diye tutturmuştum o yaşların avantajını kullanırcasına. Tam Migros'a girdik, çikolata reyonuna geçtik ve olan oldu. Ankara bile o derece sallanmıştı ki... Tüm Migros raflarından ürünler yağıyordu tepemize adeta. Annem de hiç unutmam, oğlum raflara market arabası çarptı falan diye beni avutmaya çalışmıştı. Korku mu deseniz değildi aslında hissettiğim şey çok rahatsız ediciydi... O yaşta pek korku bilmiyor insan haliyle... Herhalde bir 15-20 saniye sürmüştü Ankara'da bile. Apar topar giriş katta olmanın avantajı ile otoparka çıkmıştık. Zaten tüm Ankamall de otoparka yığılmıştı. O rahatsız edici hissi hiç unutmam. Ki Ankara açısından sorun oluşturacak bir deprem bile değilmiş.

Uzun lafın kısası ciddi bir şey olursa (ki umarım hiç yaşamazsınız) hissedersiniz... Bence hissetmediğinize sevinin. Emin olun eksikliğini çekmezsiniz...

Ben de uyuyordum hissetmedim. Bir kere ben sahildeyken olmustu 4.2 buyuklugunde bir tek onu hissettim tatildeyken gecen yil. Cok aman aman bir sey degil. Koltukda oturuyorsun var say, birinin gelip koltugu bir sag bir sola hizli hizli salladigini dusun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı