telefonunugoster
Centipat
Daha fazla
Basit ama zaman ve nakit isteyen şeyler. Bir binayı iki katına mal etsen de kimse daha sağlam diye sana o kadar fazla para vermez ki kimsenin de ev alırken deprem dayanıklılığına baktığını görmedim.
Sevgili Camila peki depreme dayanıklı muazzam işçilik + kalite diye satılan binanın depremde tuzla buz olması da iki katı parada versen iki katına da mal olsa illaki 1x kazanacağımı 10x kazanayım diyerekten malı en düşüğüne mal edip en absürt muazzam fiyata çeker ki bu da toplumsal bir normallik olarak kabul edilir.
Sorulması gereken soru şu peki bizi bu kadar kısıtlı ve sınırlı mali kaynaklara mahkum eden şey ne üstümüzdeki milyar X mali yük bakınız : Sayısız vergiler en düşükten ücretler bla bla Bir ailenin üstüne düşen mali yük bir milyar X düzeyinde diyelim amiyane tabir
Bir de bu Bir milyar X düzeyinde mali yük ölmüş bitmişlere her yıl diyorsun ki bana trilyon liralar ver benim yaratıcı fetişisti olan bir grubum var bunlar yaratıcım rızkımı verir yaratıcım açar bir kapı yaratıcıma seslendim ibadet ettim elbet görür yaratıcım diyerek çok abanıyorlar Pekiştireç biliyor musun sen ver bana her yıl trilyonlarca lira ben bunlara yolluk edeyim der.
Sende her yıl trilyonlarca lira verirsin bunlar altlarına araba çeksin en güzel işlerde çalışsın hayattan en güzel pekiştireçleri alsın Yaratıcım desin Yaratıcım tektir uludur desin yaratıcıma ettiğim dualar kabul oluyor desin yaratıcıma ettiğim ibadetler sayesinde böyle bir hayat yaşıyorum desin ( halbuki senin ölmüş bitmiş acılar içinde gebererek kazandığın alın terin sayesinde bunlar yaşıyor ama sen yaratıcı değilsin onlarda seni yaratıcı olarak görmüyor )
Bunların Türk ekonomisine ağırlığı trilyonlarca lira
Teşekkürler.
Not : 2022 Trilyonlarca lira yetmediği için bir kaç yüz milyar lira borç yazılmış 2023'e bilginize.