Kaliforniya depremleri

Basit ama zaman ve nakit isteyen şeyler. Bir binayı iki katına mal etsen de kimse daha sağlam diye sana o kadar fazla para vermez ki kimsenin de ev alırken deprem dayanıklılığına baktığını görmedim.

Sevgili Camila peki depreme dayanıklı muazzam işçilik + kalite diye satılan binanın depremde tuzla buz olması da iki katı parada versen iki katına da mal olsa illaki 1x kazanacağımı 10x kazanayım diyerekten malı en düşüğüne mal edip en absürt muazzam fiyata çeker ki bu da toplumsal bir normallik olarak kabul edilir.

Sorulması gereken soru şu peki bizi bu kadar kısıtlı ve sınırlı mali kaynaklara mahkum eden şey ne üstümüzdeki milyar X mali yük bakınız : Sayısız vergiler en düşükten ücretler bla bla Bir ailenin üstüne düşen mali yük bir milyar X düzeyinde diyelim amiyane tabir

Bir de bu Bir milyar X düzeyinde mali yük ölmüş bitmişlere her yıl diyorsun ki bana trilyon liralar ver benim yaratıcı fetişisti olan bir grubum var bunlar yaratıcım rızkımı verir yaratıcım açar bir kapı yaratıcıma seslendim ibadet ettim elbet görür yaratıcım diyerek çok abanıyorlar Pekiştireç biliyor musun sen ver bana her yıl trilyonlarca lira ben bunlara yolluk edeyim der.

Sende her yıl trilyonlarca lira verirsin bunlar altlarına araba çeksin en güzel işlerde çalışsın hayattan en güzel pekiştireçleri alsın Yaratıcım desin Yaratıcım tektir uludur desin yaratıcıma ettiğim dualar kabul oluyor desin yaratıcıma ettiğim ibadetler sayesinde böyle bir hayat yaşıyorum desin ( halbuki senin ölmüş bitmiş acılar içinde gebererek kazandığın alın terin sayesinde bunlar yaşıyor ama sen yaratıcı değilsin onlarda seni yaratıcı olarak görmüyor )

Bunların Türk ekonomisine ağırlığı trilyonlarca lira

Teşekkürler.

Not : 2022 Trilyonlarca lira yetmediği için bir kaç yüz milyar lira borç yazılmış 2023'e bilginize.

Evleri genel olarak bu şekilde olduğu için bizim ki gibi büyük enkazların olasılığı imkansıza yakın.

2133-ca_la_los_feliz_87329_166_600x_cfit.jpeg

Evleri genel olarak bu şekilde olduğu için bizim ki gibi büyük enkazların olasılığı imkansıza yakın.

Eki Görüntüle 1662929

Misal burada söylediğiniz detay, deprem bölgesinde zaten hele ki deprem riskinin yoğunlukta olduğu yerlerde tek katlı ya da en fazlı iki katlı binalar ve bunlarda güçlendirilmiş olması gerekiyor onlarda öyle yapmışlar resimde gösterdiğiniz gibi.

bir sıkıntı var tek katlıdan arsa çok maliyet ben yaratıcı fetişisti bir sosyal grubun üyesiyim haliyle de şöyle düşünüyorum arsanın üstüne gerekirse kaçak kat gerekirse de en aşağı şöyle bilmem zibilyon katlı blok apartman yapayım.

Bu sayede arsaya dikine diktiğim binadan daire başına muazzam para koparırım hatta bir de malzemeden çalıp en düşüğünden maliyetle bir de üstüne arkadaş vergiden kaçırırım düşerim oh oldu mu sana mis, ölen de bana mı ölür?

Ölen zaten, " yaratıcım rahmet eylesin ", sakat kalan " yaratıcımın takdiri imtihanı ", " enkazından çıkan " " yaratıcım uludur ", " enkazdan çıkaranlar yaratıcım uludur "

Bende bir yaratıcı fetişisti olarak yaratıcımın özel kullarından olduğum içinde yaratıcım benim rızkımı bu şekilde vermiş olur ve bu şekilde beni ödüllendirir

Teşekkürler yaratıcım.

Sayende hiç kimse bana dokunamıyor bile! Bense güzel bir hayat yaşıyorum ben bu hayatı yaşayayım diye de insanlar ölüyor ve sakat kalıyor.

Yaratıcı fetişistlerinin pekiştireç denilen dönütleri sağlansın diye her yıl Türkiye'nin gelirinden trilyonlarca lira harcanmaktadır, yüz milyarlarca lira da bir sonraki bütçeye açık borç yazılmaktadır.

İşte @Camila arkadaşımızın bahsettiği kaynak efor zaman güç hiçbir zaman ayrılmamasının nedeni yaratıcı fetişişitlerinin pekiştireç maliyetinin ülkemiz gelirine trilyonlarca lira yük bindirmesinden dolayıdır, bu gideri karşılayamadığımızdan da her sene yüz milyarlarca lira da bir sonraki seneye açık borç yazılır.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Evlerin çoğu ahşap iskelet üstüne prefabrik panel kaplama, deprem dayanımı yüksek. Betonarme yapılan yüksek binaları da olması gerektiği gibi yapıyorlar, insanlara ilkokuldan itibaren düzgün bir deprem eğitimi veriliyor.

Aslında ABD'den çok Şili'yi örnek almamız lazım. 8.5 - 9 büyüklüğünde depremler yaşıyorlar ve son 4 haneli ölü sayıları bundan 63 yıl öncesine ait. Şili de çok gelişmiş bir ülke değil hem ekonomik hem HDI'ya bakılırsa ama insanların bir yere tutunurken ayaklarını yerden kesen inanılmaz büyük depremlerde evler sağlam kalabiliyor. 2010 yılındaki 8.8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 525, tsunami de vuruyor üstelik ülkeyi.

Şili'nin 8.8 büyüklüğünde deprem ve üstüne tsunami ile 525 kayıp ile atlattığı depremde biz kaç kayıp yaşardık diye düşünün. 1992 doğumluyum, benim yaşam sürem içinde adamlar 4 tane 8+ ve 12 tane 7+ büyüklüğünde deprem yaşamışlar. Toplam kayıp sayısı bu depremlerde 573.
Hocam Şili'de tsunami olmasına rağmen bu kadar azsa can kaybı Japonya'dan daha mı iyiler deprem konusunda?
Onlar da depreme hazırlıklılar ama tsunami falan olduğunda çok can kayıpları oluyor.
Basit ama zaman ve nakit isteyen şeyler. Bir binayı iki katına mal etsen de kimse daha sağlam diye sana o kadar fazla para vermez ki kimsenin de ev alırken deprem dayanıklılığına baktığını görmedim.
Hocam o zaman da niye bu haldeyiz demesinler alanlar. Ben şahsen bakarım. Çok pahalı olur da bütçem yetmezse elimden geleni yaparım. Yıkılınca öleceğiz illa diye bir şey yok. Evde güvenli yerleri falan belirler. Deprem çantamı falan hazırlarım.
O ölenler de Türkmüş ve camdan atlamışlar. (Nereden bildiğimi sormayınız.)
Gerçekten nereden öğrendiniz?

Derseniz ki işte bilmem kaç atom bombasından çok çok büyük tehlike de işte bu arkadaşlar teşekkürler .

Bu arada deprem de atom bombası saçmalığı tamamen algı manipülasyonudur !

O kadar Atom bombası yüzeyde patlasa zaten her şey buharlaşır . Ve her şey yok olur bildiğiniz yok olur . Hiçbirimiz Magma da yaşamıyoruz tektonik levhalarda da teşekkürler .

İmar barışının geri gelmesi için TBMM 2023 ve Twitter Gündem örneklerini paylaştım.

Muhtemel konu açılamadı bilginize , Gerçi moderatör ne yapsın o da bu durumdan muzdarip.

Buraya da bırakıyorum sevgili arkadaşım muhtemel konu onaylanmazsa buradan eke ulaşabilirsiniz .

@Phanzox @VatanSever06 @264523 @hellomister @xakiran @Camila @One Face

Yazmayı yarıda kestim çünkü yazabilecek durumda değilim .

Bu açıdan ilgili arkadaşların ve dahi herkesin katkı sunmasını istiyorum yardımcı olursanız müteşekkir olurum .

Şu anlık hızlı bir şekilde paylaşıyorum .

Eğer yazabilecek duruma gelirsem de ; Düşük algıda seçicilik Propaganda uzmanlığı ve propaganda odası ( Spin Doctor = Propaganda doktoru / uzmanı , Spin propaganda .. ) Algı yönetimi çalışması ( Gütme ) , toplum mühendisliği / itaat ve otorite sarmalı suskunluk sarmalı terör yönetimi sosyal kimlikleme ve benzeri ..

Hem zoolojik hem sosyolojik hem psikolojik ( Uyaranlar uyarıcılar figürler ) , Hem sosyodemografik hem kültürel sayısız çeşitlilikte değinmeye çalışacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası : Don't Look up filmi Don't look down oldu , teşekkür ediyorum Ekte paylaştığım yazımı okuduktan sonra Don't look up filmini izlemenizi tavsiye ederim.

3 Şubat 2023 Reklamı Dev Prodüksiyon : Ölüm yarışı , tabiat savaşı 2023 reklamı.

İncelediğimiz karasal yayın akışı aynı yapımda ve program da depremin gerçekleştiği senaryoda ne kadar yer vermiş diye düşünürseniz ?

Tüm program boyunca depreme yer verilmiş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dosya Ekleri

• Depremle alakalıyayinla kısa.pdf
    2,2 MB · Görüntüleme: 42
  • imar barisiyla alakalı 3 şubat 4 şubat gündem örnekler.pdf
    477,5 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Derseniz ki işte bilmem kaç atom bombasından çok çok büyük tehlike de işte bu arkadaşlar teşekkürler.

Bu arada deprem de atom bombası saçmalığı tamamen algı manipülasyonudur!

O kadar Atom bombası yüzeyde patlasa zaten her şey buharlaşır. Ve her şey yok olur bildiğiniz yok olur. Hiçbirimiz Magma da yaşamıyoruz tektonik levhalarda da teşekkürler.

Anlamadınız galiba. 300 atom bombası enerjisi çıkarıyor. 300 atom bombası patlamıyor. Tabii ki de etkileri farklı olacak.

Derseniz ki işte bilmem kaç atom bombasından çok çok büyük tehlike de işte bu arkadaşlar teşekkürler.

Bu arada deprem de atom bombası saçmalığı tamamen algı manipülasyonudur!

O kadar Atom bombası yüzeyde patlasa zaten her şey buharlaşır. Ve her şey yok olur bildiğiniz yok olur. Hiçbirimiz Magma da yaşamıyoruz tektonik levhalarda da teşekkürler.

İmar barışının geri gelmesi için TBMM 2023 ve Twitter Gündem örneklerini paylaştım.

Muhtemel konu açılamadı bilginize, Gerçi moderatör ne yapsın o da bu durumdan muzdarip.

Buraya da bırakıyorum sevgili arkadaşım muhtemel konu onaylanmazsa buradan eke ulaşabilirsiniz.

@Phanzox @VatanSever06 @264523 @hellomister @xakiran @Camila @One Face

Yazmayı yarıda kestim çünkü yazabilecek durumda değilim.

Bu açıdan ilgili arkadaşların ve dahi herkesin katkı sunmasını istiyorum yardımcı olursanız müteşekkir olurum.

Şu anlık hızlı bir şekilde paylaşıyorum.

Eğer yazabilecek duruma gelirsem de; Düşük algıda seçicilik Propaganda uzmanlığı ve propaganda odası ( Spin Doctor = Propaganda doktoru / uzmanı, Spin propaganda. ) Algı yönetimi çalışması ( Gütme ), toplum mühendisliği / itaat ve otorite sarmalı suskunluk sarmalı terör yönetimi sosyal kimlikleme ve benzeri.

Hem zoolojik hem sosyolojik hem psikolojik ( Uyaranlar uyarıcılar figürler ), Hem sosyodemografik hem kültürel sayısız çeşitlilikte değinmeye çalışacağım.

Açıkçası: Don't Look up filmi Don't look down oldu, teşekkür ediyorum Ekte paylaştığım yazımı okuduktan sonra Don't look up filmini izlemenizi tavsiye ederim.

3 Şubat 2023 Reklamı Dev Prodüksiyon : Ölüm yarışı , tabiat savaşı 2023 reklamı.

İncelediğimiz karasal yayın akışı aynı yapımda ve program da depremin gerçekleştiği senaryoda ne kadar yer vermiş diye düşünürseniz?

Tüm program boyunca depreme yer verilmiş.

Hocam o kadar atom bombası enerjisi çıkıyor patlama gibi bir olay olsa Türkiye ve çevreleri haritadan silinirdi.

Sevgili arkadaşlarım , Sizler serinlemeye Magmaya girmediğinize göre tektonik levhalarda yaşamadığınıza göre yerin zibil kat üstünde yaşadığınıza göre ? Bilmem 800 3000 derece arası sıcaklıklarda yaşamadığınıza göre ki !

Depremle alakalı yok 133 633 sanki mahallede maytap patlatılıyor ?
Adana sıcağıyla da o zaman Magmayı mukayese edelim .
Ritcher ölçeğinden hareketle sadece tektonik levhalarla alakası olan bir muhabbetten bilmem kaç şiddetinde diye bir şey çıkarmaya çalışanlara şöyle söyleyeyim .

7.4 7.6 7.8 bunlar hep olağan karşılanabilir , felakette olmayan depremlerdir.

Tabi bu günümüz medeniyeti için geçerli ! Eğer Günümüz zaman diliminde yaşayıp da Atıyorum 500 yıl öncesi , 1000 yıl öncesinde yaşıyorsanız onu bilemeyeceğim.

Teşekkürler .

Not : Arkadaşımda onayladı hakikaten doğruymuş Maraş da bina da çakıl taşı ( Small Stone ) kullanılmış . Erken Roma dönemi mimarisi ne kadar sanırsam 1000 yıl falan .

Herkes kafasına göre bir atom bombası uyduruyor ! Baksanıza bu 1000 yıl öncesinin mimarisine hiç bir şey olur mu ? Suç tamamen doğanın !

1676752329313.png

Anlamadınız galiba. 300 atom bombası enerjisi çıkarıyor. 300 atom bombası patlamıyor. Tabii ki de etkileri farklı olacak.

Hocam o kadar atom bombası enerjisi çıkıyor patlama gibi bir olay olsa Türkiye ve çevreleri haritadan silinirdi.

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlarım , Sizler serinlemeye Magmaya girmediğinize göre tektonik levhalarda yaşamadığınıza göre yerin zibil kat üstünde yaşadığınıza göre ? Bilmem 800 3000 derece arası sıcaklıklarda yaşamadığınıza göre ki !

Depremle alakalı yok 133 633 sanki mahallede maytap patlatılıyor ?
Adana sıcağıyla da o zaman Magmayı mukayese edelim .
Ritcher ölçeğinden hareketle sadece tektonik levhalarla alakası olan bir muhabbetten bilmem kaç şiddetinde diye bir şey çıkarmaya çalışanlara şöyle söyleyeyim .

7.4 7.6 7.8 bunlar hep olağan karşılanabilir , felakette olmayan depremlerdir.

Tabi bu günümüz medeniyeti için geçerli ! Eğer Günümüz zaman diliminde yaşayıp da Atıyorum 500 yıl öncesi , 1000 yıl öncesinde yaşıyorsanız onu bilemeyeceğim.

Teşekkürler .

Not : Arkadaşımda onayladı hakikaten doğruymuş Maraş da bina da çakıl taşı ( Small Stone ) kullanılmış . Erken Roma dönemi mimarisi ne kadar sanırsam 1000 yıl falan .

Herkes kafasına göre bir atom bombası uyduruyor ! Baksanıza bu 1000 yıl öncesinin mimarisine hiç bir şey olur mu ? Suç tamamen doğanın !

Eki Görüntüle 1674488
Hocam...O kadar hasar vermiyor, ortaya çıkan enerji olarak.Sallanırkenki enerji bilmem kaç yüz atom bombası enerjisine eşit yani.

Hocam...O kadar hasar vermiyor, ortaya çıkan enerji olarak.Sallanırkenki enerji bilmem kaç yüz atom bombası enerjisine eşit yani.

Bu konuda bilgilerim bir hayli fazla olduğu için söylüyorum , bunu bir uzmandan da teyit ediniz . Türkiye'de olabilecek depremlerin şiddeti en fazla 8 şiddetinde ki bu depremler genelde en fazla 7.9 , 7.8 , 7.4 , 7.2 , 6.8 vesaire vesaire gibi ölçeklerde olabilir bu skalanın üstüne çıkamaz .

Bu şiddette depremler de deprem dirençli ve depreme dayanıklı yapılar için sorunsuz hasarsız ya da düşük hasarla atlatılabilir depremlerdir ki can kaybı olmaz dediğimiz gibi olursa .

Sallantının atom bombası muhabbeti O da yalan dolan Sizden ricamız en fazla gidiniz belediyeye ya da bilmiyorum numune aldırınız etüt yaptırınız ne zaman kaç yılları hatırlamıyorum şimdi eğer kat malikiysen ortaklaşa birlikte deprem güçlendirme hasar dayanıklılık tespit vesaire ( Ki çoğunlukla bu muhabbeti site yöneticileri site yönetimi yapar )

Bir şekilde artık güvenilir ve düzgün bir yerden hizmeti almaya çalışın . Yapı malikiyseniz de durum bu kat maliki olunca da toplu olarak ..

Onun haricinde de ATOM BOMBASI OLAYI AMERİKANIN HİROŞİMAYA NAGASAKİYE FALAN ATTIĞI FAT BOY MU NE ONUN KİLOTUNU MEGATONU HESAP EDİLEREKTEN RİTCHER ÖLÇEĞİ DEDİĞİMİZ ÖLÇEKTE .. Kİ BU FAT BOY OLDUKÇA ESKİ İLKEL BİR BOMBADIR BUGÜNÜN BOMBALARI İSE BUNUN BİNLERCE MİLYON KATIDIR .
İŞTE BU ÖLÇEKTE TEKTONİK LEVHALARDA AÇIĞA ÇIKAN ENERJİNİN NE KADAR OLDUĞUNU KABACA SÖYLEMEK İÇİNDİR.

BU MUHABBET YER YÜZÜNE ULAŞTIĞINDAYSA SALLANTI OLARAK ZELZELE OLARAK VE ZEMİN ÇÖKMESİ YA DA ZEMİN SIVILAŞMASI OLARAK ( ÇOK NADİR ) GÖRÜLÜR .
Ve bu sallantı da bilmem kaç atom bombası şiddetinde diye mukayese edilebilecek türden değildir .

Cem yılmazın bu konuda çok iyi bir cevabı vardır önce sözü sonra videoyu paylaşıyorum .

1 = Burası -40 , burası 20 ya ... git
2 = Bunda da 2012 ' de bildiğin Kaliforniya ayağa kalkmış türkülerdeki gibi yani dağlar gelir gelir gelir , Kaliforniya arkandan geliyor koşarak kaçıyorsun , Yani orada onu o kadar kaldıran güç ? Burayı nasıl hiç titretmiyor ya ?

FİZİKTE BİLMİYOR OLABİLİRLER Mİ ? TAŞ TAŞ GEÇİYORLAR İŞTE .

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı