Depremzedelere "geberin" yazan çocuğa savcılıktan kompozisyon yazma cezası verildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cezaya karşı çıkanları anlamıyorum. Bunu yapan 14 yaşında bir ÇOCUK. Yetişkin aklına sahip değil. Verilen ceza gayet yerinde bir ceza.
Herkes yaptığının bedelini öder. Yaşı bunu meşrulaştırmaz. Hepimiz bu yaşlardan geçtik fakat hiç birimiz 14 yaşındayken böyle bir şey yapmadıysak o da yapmamalı, bizim aklımız varda onun yok mu?
 
Herkes yaptığının bedelini öder. Yaşı bunu meşrulaştırmaz. Hepimiz bu yaşlardan geçtik fakat hiçbirimiz 14 yaşındayken böyle bir şey yapmadıysak o da yapmamalı, bizim aklımız varda onun yok mu?

Çocuğu sen yetiştirdin veya nerede, ne koşulda, kimler tarafından yetiştirildiğini gördün sanırsam ki, bu kadar sığ düşünebiliyorsun.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Keşke bu işi yapana kadar gözaltında kalsaymış ödül gibi bir şey olmuş bu.
Çocuk bu çocuk. Depremin ne olduğunu bile bilmiyordur. Yok idam versinler. Nasıl acımasızsınız.
 
O çocuğa böyle şeyleri öğreten ebevynler? Evet, serbestler.
İlla ebeveynler öğretmiyor. Akrabalardan, okuldaki çevresinden, sık vakit geçirdiği arkadaşlarından da etkilenebiliyor çocuklar. Ben kendi çocukluğumu düşünüyorum da, ailemde kimse küfür etmezken ortama özenip küfür etmeye başlamıştım. Ailem aşırı dindarken, dinden uzak duran insanlarla sık vakit geçirdiğim için, dine karşı soğumuştum. Yani çocukları etkileyenler sadece ebeveyn değil, dolayısıyla birden yargıya varıp aileye ceza kesmek mantıklı ve adil olmaz. Aile belki de buradakilerin pek çoğundan depremzedelere yardım etmiştir, bilemeyiz.
 
Dediğiniz şey aşırı ilkel ve orta doğu kafası.

Çocuğu sen yetiştirdin veya nerede, ne koşulda, kimler tarafından yetiştirildiğini gördün sanırsam ki, bu kadar sığ düşünebiliyorsun.

Ortada bir suç varken böyle konuşmanız gerçekten ironik. Hukuk ve adalet düşündüğünüz gibi pembe bir masal değil. Çocuk kötü şartlarda büyümüş olabilir fakat hukuk çocuğun büyüdüğü şartlara değil işlediği suça bakar. Sizin "çağdaş" mantığınızla düşünürsek Amerika'daki homeless'lar fazlasıyla kötü şartlarda yaşıyor. Bu kişi sizin sevgilinize ve ya kız kardeşinizi taciz ederse ve hakimde "O kötü şartlarda hayatını sürdürmüş." diyerek kadın erkek eşitliğiyle ilgili bir kompozisyon yazmasını istese siz "Aaa olur, cezasını aldı." mı diyeceksiniz? Binlerce insanın ölümü gibi hassas bir konuda böyle konuşacaksa bedelini öder bu kadar basit.

Hukuk kişinin kişilik özelliklerine değil, kişinin işlediği suça bakar. Bir ülkeyi ve ya adaleti duygularla yönetemezsiniz. İnsanları orta doğu kafasıyla yargıladıktan sonra adaleti duygularınızla yönetmeye çalışmanız komik, tartışma kültürü edinin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı