Depresyonda mıyım?

YusufAs

Femtopat
Daha fazla  
"Sürekli yorgun hissediyorum, hiçbir şey yapmak istemiyorum, hep uyumak istiyorum, çok fazla şekerli gıda tüketiyorum, çok çirkinim, istediğim kadar uyusam da alarm ile veya alarmsız uyanmakta zorluk çekiyorum, artık hiçbir şeyden eskisi kadar zevk alamıyorum, sürekli eski anılarımı özlüyorum, kimse beni umursamıyor, ailem beni eskisi kadar sevmiyor, yalnızlık çekiyorum, çok arkadaşım olsa da hiçbiri benimle uzun süre vakit geçirmek istemiyor, sürekli üzgünüm, hiçbir şey başaracağımı sanmıyorum, değersizmişim gibi geliyor, artık fazla gülesim gelmiyor, tükenmiş hissediyorum, bunları anlatacak kimsem yok (aileme anlatsam o da dert mi diye başlarlar, arkadaşlarımdan birine anlatsam dalga geçer), kimse beni sevmiyor, olumlu düşünemiyorum, sürekli hayal kuruyorum." sizce ne yapabilirim? Depresyonda mıyım?

Evet, muhtemelen depresyondasın. Bu duygular pek normal değil. Tıbbi yardım alın, kendiniz bile randevu alıp gidebilirsiniz, zararlı bir şey değil.

Hocam eğer reşitseniz arkadaşın dediği gibi hastaneye psikiyatri bölümüne gidebilirsiniz. Değilseniz de çocuk için olan psikiyatri bölümüne gidebilirsiniz. Ailesiz gittiğinizde durumu böyle böyle açıklayın.

Tek sebebi sorunlarınızı içinize atmanız. Beyninizi ağzına kadar dolu bir kuyu olarak düşünün. İçinize attığınız her dert, sıkıntı kuyudaki suyu kovayla alıyor. Bu durum sizi başlarda rahatsız etmiyor çünkü kuyunun sonunda gökyüzünü görebiliyorsunuz. Ama sonra bir anda o gökyüzüde kaybolunca karanlık çöküyor üzerinize. O karanlıkta bu yaşadığınız duruma sürüklüyor sizi. Bizzat bu durumu birkaç hafta önce yaşadım ve her şeyden sıkılmıştım. Gerçek anlamda annemden, babamdan, işimden kısaca her şeyden sıkılıp hiçbir şey yapmayıp boşluğa düşmüştüm. Birileri ile konuşmaya başladıkça sorunlar yavaş yavaş çözüldü. Size de tavsiyem bunu yapın. Konuşacak birisi yoksa psikolog, Psikiyatr'a başvurabilirsiniz.

Istakoz kabuğuyla yaşar neden biliyor musun? Kabuğunun onu koruduğunu sanır ancak kabuğu onun en büyük düşmanıdır onun gelişip büyümesini engeller, korktuğu ve rahatsızlık duyduğu içinde gelişimini tamamlayamayıp gerçek potansiyelini göremez. Istakozun büyümesini engelleyen şey büyümesi için kabuğundan rahatsızlık duyması ve sürekli kendine daha büyük kabuk yapması, durumu tekrarlamasıdır.

Son düzenleme:
1-Çok fazla şekerli gıda tüketmenin sonucu olabilir yorgunluk ve uyku hali.
2-Tüm bu semptomlar tamamen basit bir tiroid yavaşlığı sonucu da olabilir.
3-Ve tabi ki son ihtimal depresyondur.
4-Dahiliye + Psikiyatri bölümleri ilgili bölümler.

Şu anda ben yaşıyorum. Depresyon anksiyete ve dikkat dağınıklığı var. Tedavi görüyorum. Eğer ki baş edemeyecek durumda iseniz tek çare bir doktordan yardım istemeniz ve kendinizi bir şeyler yapmak için zorlamak. Mesela dışarı çıkın, yürüyün, ilgi alanızla ilgili bir şeyler okuyun, nelerden hoşlanıyorsanız onu yapmaya çalışın. Dediğim gibi zor bir durum ve şu an ben de yaşadığım için sizi anlıyorum. Eğer ki yasak değil ise Discord gibi bir şey paylaşım yaparak birlikte bu adımları aşmak için çabalayabiriz ama sizin kendinizi zorlamanız lazım bu süreçte ve bir doktora gözükmeniz lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı