Depresyondan nasıl kurtulurum?

DraugRZ

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2019
Mesajlar
1.714
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birazdan uzun bir şeyler anlatacağım hayat hikayemi dinlemek istemeyenler konu başlığında söylediğim gibi depresyondan nasıl kurtulabilirim?

-Merhaba her şey 20 yaşımda başladı tıp fakültesini kazanmıştım ve 5 yıllık bir ilişkim vardı nişanlanmıştık ancak aldatıldım hem de en yakın arkadaşlarımdan biri ile e tabii sarsmıştı beni ancak yıkılmamıştım :D , okulum çok zordu hâlâ zor sürekli ders çalışma sürecindeydim hep evde olduğum için alışmıştım artık ev kuşu olmuştum (normalde eve gece gelirdim hep gezip eğlenirdim.) Ben fark etmemiştim ama son 3-4 yıldır depresyondaymışım hem de aşırı ağır bir şekilde. Psikolojik olarak çöktüğüm için okuluma ara verdim ortalama 1 yıl oluyor. Polis olmak istiyordum olacaktım da hatta ancak vücudumdaki dövmeler yüzünden almadılar. Son 1 yıldır intihar etmeyi düşünüyorum ve kabuslar görüyorum (bugün gene uyuyamadım saat 2 buçuk) mutlu değilim ve hayatıma giren çıkan herkes boşmuş gibi geliyor daha önce yaptığım yapmaktan hoşlandığım şeyler artık angarya geliyor en son ne zaman bir hikayeli oyun oynadım hatırlamıyorum aylar önceydi bir sürü oyun satın alıyorum hiç oynamıyorum, dolara bakıyorum sürekli zaten Türkiye'de doğmuşum doğuştan şanssızım üstüne bir de depresyondayım her şey mükemmelmiş gibi bir de saçlarım dökülüyor. Gerçekten çok feci bir şekilde avuç avuç saçlarım dökülüyor uzun süredir dökülüyordu şimdi resmen kel kaldım elimi kafama attığımda hep kırmızı kırmızı yaralar var sürekli kaşınıyor ve aynaya baktığımda ortalarda gerçekten ufak tefek saçlar kalmış. Eskiden yakışıklıydım kendime bakıyordum saçlarım uzundu şimdi ise aynaya baktığımda öcü görüyormuş gibi oluyorum Cumartesi, Pazar günü kuzenim beni kınasına ve düğününe götürdü arayıp yakışıklı ol çirkin gelme dedi :D ben de takım elbise giyip jilet gibi gittim her şey çok güzeldi içimin rahatladığını hissettim sonra yanımda kalan tek arkadaşımla gezdik Cafe'ye gittik çay içtik çiğ köfte yedik falan iyi geldi iyi hissettim şimdi ise saçlarımı dert edindim. Bu arada takım elbise bana efsane yakışıyormuş bundan sonra hep takım giyeceğim gibi :D . Bu sayfadan başka derdimi anlatabileceğim profesyonel insanlar bulacağım yerler yok sigortam olmadığı için doktora gidemiyorum gitsem de büyük ihtimal bana ilaç verecektir. Bana yardımcı olun lütfen, teşekkürler okuduğunuz için :D umarım derdimi tam olarak anlatabilmişimdir.
Eklemeyi unutmuşum: Hiç arkadaşım yok sadece 1 arkadaşım var genel olarak yalnızım ve yalnız geziyorum yalnız bir şeyler yaparakta eğlenebilen bir insanım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu bir psikolog/psikiyatra sormanız daha iyi olur. Çünkü ruh sağlığı önemlidir.
 
Psikiyatriye gitmen lazım. Paranoyit bozukluk ile başlayıp ilerlemiş.

Ek olarak takıntı hastalığın var. İnsanlar tarafından normal olan şey sana abartılı geliyor.
Evet doğru bazen bazı şeylere gerçekten takıntı yaptığım oluyor.
 
@DraugRZ tek başına durma. Yanında biri olsun. Bu hastalık seni yanlızken ve geceleri yakalar. Daha yoğun hissedersin gece ve yanlızken.

Sizce saç dökülmem bu hastalık yüzünden mi oluyor? Çünkü aniden avuç avuç dökülmeye başladı son 1 yıldır. Bir de corona geçirmiştim o yüzden de döküldüğünü söylemiştiler.
 
@DraugRZ korona olabilir. Bu hastalık genelde vücudun farklı alanlarında etki gösterir. Örneğin nefes alma zorluğu, kalp batarı gibi. Psikiyatriye gitmek lazım acilen. Eğer durdurmazsan bunu hastalık ilerleyip başka bir ruhsal hastalığa dönüşebilir.

Geçmiş olsun.
 
Teşekkür ederim. En yakın zamanda gideceğim.
Umarım bu süreç böyle geçmez:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Depresyonu kabul ederek kurtulabilirsin. Ben şahsen öyle yapıyorum. Mutsuz muyum? "Mutsuzum abi, en mutsuz benim çekilin ağlıyorum" diyorum ve mutsuzluğum anlamsızlaşarak değer kaybediyor. Depresyonda mıyım? Açıyorum en damar şarkıları, bir iki dakika yaş döküyorum gözümden, belki bir şiir yazıyorum sonra rahatlama geliyor. Tıpkı cinselliği bastırma olayı gibi hüznü bastırmanın da bir yararı yok demek istiyorum. İnsan robot değil ki bir kodumuzla oynayıp düzelelim.
Sizce saç dökülmem bu hastalık yüzünden mi oluyor? Çünkü aniden avuç avuç dökülmeye başladı son 1 yıldır. Bir de corona geçirmiştim o yüzden de döküldüğünü söylemiştiler.
Genetiktir, ailende dayın veya babanda saç durumu nasıl?
 
Depresyonu kabul ederek kurtulabilirsin. Ben şahsen öyle yapıyorum. Mutsuz muyum? "mutsuzum abi, en mutsuz benim çekilin ağlıyorum" diyorum ve mutsuzluğum anlamsızlaşarak değer kaybediyor. Depresyonda mıyım? Açıyorum en damar şarkıları, bir iki dakika yaş döküyorum gözümden, belki bir şiir yazıyorum sonra rahatlama geliyor. Tıpkı cinselliği bastırma olayı gibi hüznü bastırmanın da bir yararı yok demek istiyorum. İnsan robot değil ki bir kodumuzla oynayıp düzelelim.

Genetiktir, ailende dayın veya babanda saç durumu nasıl?

7 göbek saçlıyız amcamın saçları 60'lı yaşlarında bile beyazlaşmadı hâlâ. Dedem 104 yaşında öldü hâlâ saçları vardı ama anne tarafından belki kellik gelmiş olabilir.
Son 3 gündür biraz düzelme var eskisi gibi ışıkta parlamıyor kafam. Zaten eskisi gibi uzun saç sevmiyorum hep 3 numara kestiriyorum kellik yakışıyor ama psikolojik olarak genç yaşta kel kalmak istemiyorum (kim ister zaten).

Kuzenim spora git demişti sizce Spor'a yazılsam hem psikiyatr hem Fitness'a gitsem sizce faydası olur mu? Düzelmese bile enazından güzel bir vücudum olmuş olur boş oturmaktan iyidir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı