Ders çalışamıyorum ve okuldan bıktım

Hangi liseye gidiyordun

Bide 9. Sınıfta neler yapiyordun
Ben puanlı Anadolu Lisesi'ne gidiyordum. Dediğim gibi ben de seninle aynı yoldan geçtim. Hiçbir şey yapmıyordum. Ben sana benim yaptığım yanlışları senin de yaptığını ve bunları yapmaman gerektiğini söylüyorum. Sen otur Rehber Matematik izle matematiğini geliştir. Anlamıyorum diye bir şey yok. Eğer Hava Harp Okulu istiyorsan anlamak zorundasın maalesef. Ben çalışmadım ama son 1.5 senemde çalışıp iyi yerlere geldim. Bu, çalışma çalışma gel 11. sınıfa çalışıp kazan demek değil. Ben dersimi derste dinledim hep. O yüzden temelim vardı. Şu an yapman gereken dediğim gibi Rehber Matematik izleyip matematiğini geliştirmen, anlamazsan Mert Hoca da olur, dersini derste dinlemen. Hava Harp sayısal bu arada biliyorsun dimi ? Fen derslerin nasıl ?

Çocuk daha 9. sınıfa gidiyor. Karamsarlığa lüzum yok. Bu senenin geri kalanını saymazsa önünde 3 sene var. İnsanlar son 1.5 senesinde bile derece yapıyor sınavlarda. Bu dostumun da daha önünde dediğim gibi 3 senesi var. Gereksiz evhama gerek yok.
Onu bilemeyiz arkadaşa bağlı okuyup okumaması içinde ki kafayı bilemeyiz ben sadece alternatif bir seçenek söyledim.

Yav 9 da ders mi çalışılır sabah akşam ekiple oyun zamanların.
Ne alaka ? Adam anlamıyorsa dersi tabiki çalışacak. Temelin olmazsa ileride o temeli atmak daha da zorlaşacak. Şimdi anlamıyorken halletmeli ki ileride zorlanmasın. Çocuğun yazdıklarını okumamışsınız galiba. Gelecek kaygım var diyor, hedefim var diyor siz ne diyorsunuz.

Ne alaka ? Adam anlamıyorsa dersi tabiki çalışacak. Temelin olmazsa ileride o temeli atmak daha da zorlaşacak. Şimdi anlamıyorken halletmeli ki ileride zorlanmasın. Çocuğun yazdıklarını okumamışsınız galiba. Gelecek kaygım var diyor, hedefim var diyor siz ne diyorsunuz.
Hiçbir şey yapmasına gerek yok asıl bu zamanlarda ders çalışırsa pişman olacak. Sınavdan bir gün önce çalışması yeterli. Derece yapmak istiyorsa 10. sınıfın yazında dümenden mat ve geo çalışabilir. Onun harici gereksiz.

Hiçbir şey yapmasına gerek yok asıl bu zamanlarda ders çalışırsa pişman olacak. Sınavdan bir gün önce çalışması yeterli. Derece yapmak istiyorsa 10. sınıfın yazında dümenden mat ve geo çalışabilir. Onun harici gereksiz.
Hocam ya ben anlatamıyorum ya siz anlamıyorsunuz. Çocuk anlamadığını söylüyor, yapamadığını değil. İkisi farklı şeyler. Yapamadığın şeyi sınavdan 1 gün önce halledersin ama anlamadığın şeyi 1 günde halledemezsin. Zaten okuma yetisine sahip olsaydınız "Derslerini derste dinle, ödevlerini yap, günlük olarak 1-2 test matematik çöz, anlamıyorsan rehber matematikten dersini dinle. Ne olursa olsun bırakmaman gerekiyor. Derslerine asılman gereken vakit 10. sınıf yazı TYT'ni halledersin" yazdığımı görürdünüz. Ayrıca o derece işleri dümenden çalışmayla olmuyor.

Hocam ya ben anlatamıyorum ya siz anlamıyorsunuz. Çocuk anlamadığını söylüyor, yapamadığını değil. İkisi farklı şeyler. Yapamadığın şeyi sınavdan 1 gün önce halledersin ama anlamadığın şeyi 1 günde halledemezsin. Zaten okuma yetisine sahip olsaydınız "Derslerini derste dinle, ödevlerini yap, günlük olarak 1-2 test matematik çöz, anlamıyorsan rehber matematikten dersini dinle. Ne olursa olsun bırakmaman gerekiyor. Derslerine asılman gereken vakit 10. sınıf yazı TYT'ni halledersin" yazdığımı görürdünüz. Ayrıca o derece işleri dümenden çalışmayla olmuyor.
Anlamaması gayet normal. Kümeler, veri, olasılık falan var konularda. Çocuk muhtemelen tüm liseyi böyle değişik şeylerle geçireceğini sanıyor. Dediğim tek şey "anlamıyorum" diye daha 9. sınıfta triplere girmesi çok saçma. Ayrıca Rehber Matematik gibi hiçbir öğreticiliği olmayan kanal önermen de saçma olmuş.

Kendine bir çalışma programı hazırlamak için okul rehber öğretmenine git. Beraber hazırlayacağınız programa sadık kalmaya çalış. Okul rehberlik öğretmenine çalışırken yaşadığın sorunları anlat. Gün içinde düzenli ders çalışırsan gittikçe çalışmaktan da keyif alırsın. Çalıstıkça başarırsın ve başardığını görünce çalışmaktan daha fazla keyif alırsın. Hedefe ulaşmanın yolu çalışmaktan geçiyor.

9. ve 10. sınıf için tek yapman gereken OBP'yi yüksek tutmak ve iyi bir temel atmak. Temel atmak için dersi derste dinlesen yeterli. İşler 11. sınıfa geçince başlıyor. 11. sınıfta TYT'yi güzelce bitirip AYT'den de gereken yerlerin temelini atarsan, 12. sınıfta ortalama bir tempoyla çok rahat derece yapabilirsin.

Harp okulu istediğini söylemişsin, en ufak sağlık sorunun varsa, özellikle göz ve skolyoz, dikkatli olmalı ve hedefini iyice araştırmalısın. Önümüzde daha 4 sene var ve bu sürede ne olacağını bilemeyiz.

Matematiği anlamıyorum diye bir şey yok, sevmiyorum demek daha doğru. Anlamaktan başka çareniz yok. Bir kere dinleyip anlamadıysanız iki kere dinleyeceksiniz, iki kere dinleyip anlamadıysanız üç kere dinleyeceksiniz. Konular sadece ordinaryusun anlayabileceği konular değil. Emek vermeniz gerek. Evrim Ağacı'nın bu konuda çok güzel bir videosu var, izlemenizi tavsiye ederim. Bu arada MESEM'e gitmeyi düşünme bile, arkadaşım okudu, yarıda bırakıp Anadolu'ya geçti ve giden zamanlarına çok pişman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı