Ders çalışırken odaklanamamak

Makaleler
17
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sabahtan beri 50 sayfa slaytın notunu çıkaracağım, slaytın 21. sayfasına anca geldim. Sürekli bir yerimden kalkma isteği, odaklanamama sorunu, odağın başka şeylere kayması gibi şeyler yaşıyorum. Ne yapacağım? Şimdiye kadar yalayıp yutmuş olmam gerekirdi slaytı ancak bir türlü beceremiyorum.

Odak süreniz düşmüş.
Hocam kendinize şu sayfaya gelince şunu yapacağım diye ödüllendirin
Ya da ortamda teknolojik alet bulundurmayın bayağı odağı götürür çünkü.

Odak süreniz düşmüş.
Hocam kendinize şu sayfaya gelince şunu yapacağım diye ödüllendirin
Ya da ortamda teknolojik alet bulundurmayın bayağı odağı götürür çünkü.

Hocam teknolojik aletten bakıyorum zaten slayta. Diğer tüm sekmeleri kapatmak işe yarar mı acaba? Ama sekmeler de önemli...

Odak sürem epey bir düştü. Artık sadece kitap okurken odağımı toparlayabiliyorum... Ödüllendirme işe yaramaz ya, o yaşları geçtik artık...

Sabahtan beri 50 sayfa slaytın notunu çıkaracağım, slaytın 21. sayfasına anca geldim. Sürekli bir yerimden kalkma isteği, odaklanamama sorunu, odağın başka şeylere kayması gibi şeyler yaşıyorum. Ne yapacağım? Şimdiye kadar yalayıp yutmuş olmam gerekirdi slaytı ancak bir türlü beceremiyorum.

Etrafınızda uyaran var hocam. Telefondan bildirim geliyordur, arkada Discord vs gibi bir uygulama varsa "birileri acaba bana mesaj attı mı?" gibi düşünceler oluşuyor siz ne kadar öyle düşünmesenizde. Bunu düzeltmek için etrafınızda sadece işinizi yapacağınız eşyalar olsun, mesela önceki konuda da sizi gördüm. Sekmeyi kapatmamanız sürekli bildirim takibini doğuruyor. Size zarar.

Hocam teknolojik aletten bakıyorum zaten slayta. Diğer tüm sekmeleri kapatmak işe yarar mı acaba? Ama sekmeler de önemli...

Odak sürem epey bir düştü. Artık sadece kitap okurken odağımı toparlayabiliyorum... Ödüllendirme işe yaramaz ya, o yaşları geçtik artık...

Baskı oluyor mu bunu bitirmem lazım şunun yetişmesi gerek diye.

Baskı oluyor mu bunu bitirmem lazım şunun yetişmesi gerek diye.

Hayır, herhangi bir baskı yok. Hiperaktiviteye de bağlıyorum biraz. Yoksa sürekli yerimden kalkma, gezinme isteği normal değil. Odağımı toparlayamıyorum. Sizinle konuştuktan sonra sekmeleri kapatıp öyle deneyeceğim.

Hayır, herhangi bir baskı yok. Hiperaktiviteye de bağlıyorum biraz. Yoksa sürekli yerimden kalkma, gezinme isteği normal değil. Odağımı toparlayamıyorum. Sizinle konuştuktan sonra sekmeleri kapatıp öyle deneyeceğim.

Hocam siz imkanınız varsa eğer slaytı bölerek yapın her bölümden sonra kendinize bir ödül biçin dediğim gibi odak zor kazanılır ama kolay kaybedilir.

Hocam oyun oynamayı sevdiğinizi var sayıyorum. Bol bol konuşmaların olduğu oyunları oynayın. Böylece kendinizi bazı şeylere adapte etmeye başlayacaksınız. Ya da mesela sevdiğiniz bir oyun, hikaye evreni var. Bunun hakkında kendinize notlar çıkartın kitaplar okuyun videolar izleyin. Beyniniz böylelikle sürekli aynı şeyleri duya duya sıkılmayacak. Dediklerimi biraz düşünün, anlayacaksınız.

Hocam oyun oynamayı sevdiğinizi var sayıyorum. Bol bol konuşmaların olduğu oyunları oynayın. Böylece kendinizi bazı şeylere adapte etmeye başlayacaksınız. Ya da mesela sevdiğiniz bir oyun, hikaye evreni var. Bunun hakkında kendinize notlar çıkartın kitaplar okuyun videolar izleyin. Beyniniz böylelikle sürekli aynı şeyleri duya duya sıkılmayacak. Dediklerimi biraz düşünün, anlayacaksınız.

Bak buna ddlc önerim konuşmaları okuyayım derken odak kazanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı