Ders çalışma alışkanlığı

Daha fazla  
Merhaba, ben lise 2'ye gidiyorum. Lise 2'nin konuları biraz karışık özellikle matematik ve ben ders çalışmak istiyorum. Evde soru çözmeye çalışırken zorlanıyorum düzenli şekilde çalışmak ve konuları yerine oturtmak istiyorum. Buna yardımcı olarak önerebileceğiniz herhangi bir şey var mı, site olsun uygulama olsun kendi öneriniz olsun her şeye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir örnek vereyim: Atıyorum ki bir adam var boyu 1.80 kilosu da 120 olsun sizde bu adamın antrenörü olun, bu adam spora başlayacağı ilk gün 30 şınav ve 30 mekik yazarsanız ne olur? Adam muhtemelen ilk günden spordan soğur ve bırakır ama siz ona 5 şınav 5 mekikle başlatırsanız hem adam kolaylıkla yapabileceğini düşünür hem de adam bunu devam ettirmeye çalışır ve ileriki günlerde adam potansiyelini bir kademe daha arttırmak ister ve bu kademeleri arttıra arttıra artık adam 30 şınav ve 30 mekiği kolaylıkla yapabileceğini düşünür. Bu da böyle bir durum ilk başta kolay hedefler belirleyeceksin ve sonra bu hedefleri fazla abartmadan yükselteceksin ama aşıra gittiğinde başa tekrar dönersin. Başarılar dilerim.

Özel ders alabilirsin benim 2 senemi özel ders kurtardı

İlk hafta her gün 30 dakika ders 10 dakika mola şeklinde 4 part çalışın. Sonra ki hafta 1 ders arttırın. Bu şekilde arttırmaya devam edin. Anlamadığın konularda YouTube aracılığıyla eksikliklerini kapat ve bol bol soru çöz. Çözemediğin soruların çözüm videolarına bak veya öğretmenlerine çözdür. Yanlış yaptığın yerleri anlamaya çalış.

Ayrıca pazar günleri haftalık genel tekrar yapmayı ihmal etmeyin. Her sabah 20 soru paragraf çözmenizde de fayda var.

Ders çalışma alışkanlığınızı olmamasının sebebi site veya uygulama ile ilgili değil. Masaya oturduğunuzda bitsin de gideyim, 2 saat doldu mu dolmadı mi, bitince CS giricem tarzi düşüncelerle kafanız dolu olacaksa o iş olmaz. Öğrenmek için oturmaniz lazım oraya. Kendinizi gereksiz sikmanin anlamı yok, çaba gosterin ve zamanla gelişeceksiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı