Ders çalışma isteği olmasına rağmen çalışamamak

2 hafta sonra sınavlar başlayacak. Kitabı açıyorum, 5 dk. sonra başka bir şey yapasım geliyor. Bilgisayarda ders videosu açıyorum ama 5-10 dk. sonra başka bir şeyler araştırasım geliyor. Bir bakıyorum, arkada müziği açmışım, başka şeyler araştırıyorum ama hiç ders çalışasım gelmiyor. Bu aralar Adobe programlarına merak saldım, kendimi orada geliştiriyorum. YouTube'a ders çalışmak için giriyorum, 5 dk. sonra bir bakmışım Premier Pro eğitim videosuna giriyorum. Öneriniz var mıdır?
Şunu unutmayın! Herkes okumak zorunda değil. Kendinizi başka bir alanda geliştirebilirsiniz. Klasik laf ama "Başına şimdi oturacaksın, yarın değil" gibisinden söz söylemek gerekiyor. Bu arada savaşı. Gri Koç bu alanda gerçekten güzel motivasyon videoları yapıyor.

Sen başaracaksın, sen onlara inat yapacaksın, çalıştın mı kesinlikle kazanırsın gibi şeyler söylemiyor. Bana göre gayet edepli, üsluplu birisi. Tavsiye ederim.

Interval Timer - Google Play'de Uygulamalar
Bu program ile pomodro taktiği gibi şeyler yapabilirsiniz. Bana göre 1 saat ders 20 dakika dinlenme yapmak. Tabi herkesin tekniği farklı.

Forest'ı kullanabilirsin aslında Google Chrome'da eklentisi var direk kullanmanı engelliyor bir de zamanlayıcı bittiği zaman ağaç dikiyor diye biliyorum. Telefon içinde var

Kendini tutabilmen lazım. İnterneti kesmene gerek yok, tam ekran yap videoyu. Arkada açık olan herşeyi kapat, dikkatin dağılmasın. Düz izleme, not tut. Kendine plan yap, örneğin: belirli bir süre kadar düzgünce dersine çalış sonrasında kendini ödüllendir, keyif yap. En önemlisi ise bu sınavın seni zorlamak için değil geleceğini/mesleğini belirlediğini unutma. Birkaç saat düzgün kafa ile çalıştığın ders tüm gün dağınık kafa ile çalıştığınız dersten daha iyidir. Kalan zamanını kendine ayır. Bu kadar basit.

Saolasın sana da allaha kolaylık versin işin doğrusu fazla emek vermedim çünkü mezuna kalsam da bir şey olmaz kafasındayım.

Hocam böyle negatif düşünerek zaten olmaz yani. Ben pozitifin, güler yüzlü olmanın, hep iyiyi düşünmenin etkisi olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar olan yaşımda hep gülmeye, güldürmeye çalıştım ve kendime inanıyorum, bu beni özgüvenli hissettiriyor. 3 sene boyunca yattım ben de ama son sene bir anda ders çalışmaya başladım ve inşallah'ta iyi yerler geleceğine inanıyorum. Yoksa benim de temelim kötüydü ve ders çalışmaktan uzak birisiydim. Demem o ki her zaman kendine inan hocam. Ben PC mühendisliği olmazsa garanti olsun diye bu MSÜ'ye giriyorum. Ya askerlik ya PC müh. Müzik dinleyerek biraz yürü hocam ardından şöyle bir duş al ve kendine plan program yap. Bu gerçekten seni kendine getirecek hocam. Ben bugün ders çalıştıysam bunlar sayesinde. Bu arada msü'de barajı geçen herkesi alıyorlar, spor mülakat vs. var ve orada özgüvenli olmak lazım. Size inanıyorum hocam yapabilecek ışık var sizde konuşmanızdan belli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı