Ders çalışma isteği yok oldu

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar, 12. sınıfa geçtim. Yazın başında ve ortalarında büyük bir istekle ders çalışabiliyordum. Son 1 aydır masanın başına zor oturuyorum. Otursam bile boş boş sebeplerden illaki kalkıyorum. Derslerim iyi durumda fakat daha da ilerletmek istiyorum.

Merhaba, 12. sınıfa geçtim. Yazın başında ve ortalarında büyük bir istekle ders çalışabiliyordum. Son 1 aydır masanın başına zor oturuyorum. Otursam bile boş boş sebeplerden illaki kalkıyorum. Derslerim iyi durumda fakat daha da ilerletmek istiyorum.

Benden senin gibi son sınıfım yüksek bir hedefin yokssa ODTÜ, İTÜ vs. kendini bu kadar kasma.
Kaç saat veya ne kadar çalıştığın değil o dersten ne kadar verim aldığın önemli.(klavye bozuk tam yazamadım kusura bakma.)

2023 Sınav öğrencilerinden bir tanesiyim birkaç hafta öncesinde aynı sorunlarından ben de müzdariptim ama çözümü haftaiçi erken kalkıp çalışarak buldum. Şahsen benim için daha mantıklı oluyor kafamı dağıtacak kimse olmuyor saat sabah 6 gibi herkes uyurken ben ders çalışıyorum ve akşamlarım daha rahat oluyor. Öneririm. Ayrıca sabah vakti test çözmek çok daha verimli oluyor benim için.

2023 Sınav öğrencilerinden bir tanesiyim birkaç hafta öncesinde aynı sorunlarından ben de müzdariptim ama çözümü haftaiçi erken kalkıp çalışarak buldum. Şahsen benim için daha mantıklı oluyor kafamı dağıtacak kimse olmuyor saat sabah 6 gibi herkes uyurken ben ders çalışıyorum ve akşamlarım daha rahat oluyor. Öneririm. Ayrıca sabah vakti test çözmek çok daha verimli oluyor benim için.
Mezun musunuz yoksa siz de 12 mi?

Mezun musunuz yoksa siz de 12 mi?
12. sınıfa geçtim hocam ama 11. sınıfta yapabileceğimden fazlaca efor sarf ettiğim için 12. sınıfa geçmemle beraber durum çok daha kötü oldu benim için ama erken kalkmamla beraber her şey ortadan kalktı. rutinimden bahsedersek de kendimi 6'da derse oturmaya şartlamak için 5:40'a alarm kuruyorum ve saat 6'da masaya oturuyorum.

Hayır, herhangi bir olay yaşamadım sıradışı.

Anlıyorum, anlık bıkkınlık gelmiş olabilir. Anlık bıkkınlık geldiği için de çalışmamışsınızdır, bugünlük dinlenin. Yarından itibaren az az çalışmaya başlayın, zaman hızlı akar. Zamanın nasıl aktığının farkına bile varamazsın.

Ama hocam yaklaşık 2-3 haftadır bu haldeyim.
Anlıyorum, anlık bıkkınlık gelmiş olabilir. Anlık bıkkınlık geldiği için de çalışmamışsınızdır, bugünlük dinlenin. Yarından itibaren az az çalışmaya başlayın, zaman hızlı akar. Zamanın nasıl aktığının farkına bile varamazsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı