Ders çalışmak çok boğuyor

Ders çalışıtığın zaman telefonunu odanda bulundurma, zaman akıp gidecek.

Ya telefonla ders çalışmam gerekiyorsa?

Olamazsınız. Kimse bayıla bayıla ders çalışmıyor. Herkes boğuluyor, sıkılıyor. Sadece ders çalışmanın sizin sorumluluğunuz olduğunu ve ne olursa olsun ders çalışmanız gerektiğini hatırlamanız gerek.

Teşekkürler.

Biz hoşumuza gittiği için 8-10 saat ders çalışmıyoruz, hepimizin bir amacı var. Ben normalde 2 saat çalışmaya zorlanan biriydim ama bu sene mezuna kalınca sosyal medyayı bırakma kararı aldım. Emin ol bu isteksizliğinin tek sebebi sosyal medyaymış. Hem sosyal medyasız hayat daha sakin ve güzel oluyor. Birde ders arasında baksam bir şey olmaz diye de bir şey yok. Mezun süreci boyunca kullanılmaması gerektiği tarafındayım.

Biz hoşumuza gittiği için 8-10 saat ders çalışmıyoruz, hepimizin bir amacı var. Ben normalde 2 saat çalışmaya zorlanan biriydim ama bu sene mezuna kalınca sosyal medyayı bırakma kararı aldım. Emin ol bu isteksizliğinin tek sebebi sosyal medyaymış. Hem sosyal medyasız hayat daha sakin ve güzel oluyor. Birde ders arasında baksam bir şey olmaz diye de bir şey yok. Mezun süreci boyunca kullanılmaması gerektiği tarafındayım.
Ben mezun değilim ama kullanmıyorum hala odak sürem artmış değil

Evet aslında. Müziğe ve genel olarak telefona bağımlıyım. Oyun falan oynamıyorum sadece video izliyorum. Bunu nasıl azaltabilirim biliyor musun
Bunu ben veya başkası bilemez sen bilebilirsin. Sana motive veren şeyleri bulman, sana motive veren şeylere nasıl ulaşabileceğin ve hayatın gerçekleri hakkında biraz düşünmelisin. Yani şuanda yaptığın şey seni 10 sene sonra nereye getirecek mesela, bu sürecin değişmesi için hangi kısıtlamaları yapman gerekir gibi gibi. Fakat ben mesela bıraktım diyerek sosyal medyayı bırakabiliyorum ama belki sen bırakamayabilirsin, insandan insana göre değişir, o yüzden kendine göre ayarlaman gerek. Müzik bağımlılığını bende bir türlü aşamadım ama pekte hayatını etkileyen bir bağımlılık değil bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı