Ders çalışmaya başlamak istiyorum

Makaleler
49
Uzun zamandır tembellik yaptım. Çalışmadım derse. Sağlık problemi yüzünden oldu bunlar. Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Ama nasıl ve nereden başlamam gerektiğini unuttum. TYT denemesi çözmeme gerek yok. Çünkü bilgi düzeyim hiç yok.

Sıfırdan ODTÜ nasıl kazanılır? burada yazdığım konuda ODTÜ istiyorum. Ama ne kadar zor olacağını da biliyorum. @Yukapian ve @333365 dediklerine göre çok zor.

@Yukapian hocam 1 yıl yetmez dedi. Derse deliler gibi çalışmak mı gerekiyor?

Bir de az ve verimli çalıştım diyenler yalan mı söylüyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sana şöyle söyleyeyim değil bir yıl liseyi baştan okusan otdü zor. Kendin de söyledin temelim yok diye, imkansız hayallerle motivasyonunu düşürme. Sıfırdan başlayacaksan hedefin 50 bin olsun 100 bin olsun ama ilk bin olmasın. Fen lisesine gidip 4 yıl çalışan arkadaşlarım bu sınavda 100 bine giremedi. İyi bir lise bitirmeyip temeli olmayan birinin bine girmesi sadece hayal.

Uzun zamandır tembellik yaptım. Çalışmadım derse. Sağlık problemi yüzünden oldu bunlar. Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Ama nasıl ve nereden başlamam gerektiğini unuttum. TYT denemesi çözmeme gerek yok. Çünkü bilgi düzeyim hiç yok.

Sıfırdan ODTÜ nasıl kazanılır? burada yazdığım konuda ODTÜ istiyorum. Ama ne kadar zor olacağını da biliyorum. @Yukapian ve @333365 dediklerine göre çok zor.

@Yukapian hocam 1 yıl yetmez dedi. Derse deliler gibi çalışmak mı gerekiyor?

Bir de az ve verimli çalıştım diyenler yalan mı söylüyor?
Az değil dengeli çalışman lazım.
Beyin bilgiyi işlemeye de süre ayırır. Dinlenmelerde bilgiyi kafaya oturtur.
İlk başta strateji oyunlarında fark ettiğim bu unsur (bazen 3,4 ay oynamıyordum oyunu ama dönüşüm dja iyi oluyordu) sonralarını bu senelerde de hissettim.
Paragraf ve problem aban fix bir cevap ama kaçıncı sınıfsın acaba?

Deliler gibi çalışmak değil de zamana yaymak gerekiyor. 2 yılda istediğin yere ulaşabilirsin fakat odtüde istediğin bölüm ne ?

Hocam san şöyle söyleyeyim değil bir yıl liseyi baştan okusan otdü zor. Kendin de söyledin temelim yok diye, imkansız hayallerle motivasyonunu düşürme. Sıfırdan başlayacaksan hedefin 50 bin olsun 100 bin olsum ama ilk bin olmasın. Fen lisesine gidip 4 yıl çalışan arkadaşlarım bu sınavda 100 bine giremedi. İyi bir lise bitirmeyip temeli olmayan birinin bine girmesi sadece hayal.
Yani lise dışı kendini geliştirir ama temel mevzu evet.
Sen kazanamayacağım deme, alternatifim var de.
Bir örnek ben, 20bin beklediğim sınavdan 60bin yaptım (lanet olasıca) (Millet ne cigaralar içiyor derler adama)ve şimdi tercih yapacağım.
Pc bölümü kendini geliştirmeye de çok odklı bir b lüm, benim tesellim bu.
Bu tesellinin geçerliliği var mı acaba yetkili abiler :D

Deliler gibi çalışmak değil de zamana yaymak gerekiyor. 2 yılda istediğin yere ulaşabilirsin fakat odtüde istediğin bölüm ne ?
PC mühendisliği.

Hocam sana şöyle söyleyeyim değil bir yıl liseyi baştan okusan otdü zor. Kendin de söyledin temelim yok diye, imkansız hayallerle motivasyonunu düşürme. Sıfırdan başlayacaksan hedefin 50 bin olsun 100 bin olsun ama ilk bin olmasın. Fen lisesine gidip 4 yıl çalışan arkadaşlarım bu sınavda 100 bine giremedi. İyi bir lise bitirmeyip temeli olmayan birinin bine girmesi sadece hayal.
İmkanım yok mu yani? Tamam fen lisesi 4 yıl çalışmasına rağmen güzel yerlere gelme şansım yok sanırım. Ama ümidim var gibi.

Son düzenleme:
İmkanım yok mu yani?
Elbette her zaman bir imkan vardır ama 1 yılda... Zor gibi.

Özellikle temel baştan yoksa. Bir binanın kolonları olmayınca bina en fazla ne kadar dayanabilir mesela?

Elbette her zaman bir imkan vardır ama 1 yılda... Zor gibi.

Özellikle temel baştan yoksa. Bir binanın kolonları olmayınca bina en fazla ne kadar dayanabilir mesela?

Yapacak bir şeyim yok mu yani? Birkaç yıl uğraşsam desem kim bilir kaç senede kazanacağım. O da belli değil.

Yanlış çalışmışlar. Arkadaşım 1.5 senelik çalışmayla 521. oldu bu sene. Onun dışındaki arkadaşlarım 1 seneden az çalışmayla genelde 10k-15k'ya girdi

Yanlış çalışmışlar. Arkadaşım 1.5 senelik çalışmayla 521. oldu bu sene. Onun dışındaki arkadaşlarım 1 seneden az çalışmayla genelde 10K-15K'ya girdi

Hocam anladığım kadarıyla senin ortaokulunda iyi lisende iyi. Bizim gibi basit okullarda okumadın. Anlaşılan ailende senden bir beklentisi varmışta üzerine düşmüş. Doğru rehberlik ve yeterli bilgi birikimiyle yapmış olabilirsiniz fakat sıfır değildiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı