Ders çalışmaya başlayamamak

Yer
Old Joilet
Daha fazla  
12. sınıfım ve açıktan okuyorum. Normalde ortaokula kadar bir sorunum yoktu dersler iyiydi. Pandemi dönemi okula gitmediğimiz için dersler aksadı canlı derslere vesaire girmedim pek önemsemedim. 8. sınıf okulun açıldığı dönem okula gittim ve hiçbir şey bilmiyorum özellikle sayısal kısmında. Önceki konuları kaçırdığım ve çok eksiğim olduğu için düzeltemedim. Çok çaba da göstermedim yalan yok. İşte liseye geçtik ben artık eksiklerim yüzünden vesaire dersleri de anlamadığım için iyice okuldan soğudum. 9 bitti 10'a geçtik artık full uyumaya başladım derslerde. Yarısında da açığa geçtim artık hiç istemiyordum. Şimdi ise dediğim gibi açıktan okuyorum ve lise mezunu olmam gerekiyor. Problemim ise nereden başlayacağımı bilmiyorum kestiremiyorum. Destek alabileceğim bana yardım edebilecek kimse de yok. O yüzden size sormak istedim, başlayabilirsem devamını getirebilirim ama başlayamıyorum. Nasıl bir program yapmam gerek, nasıl çalışmam gerek, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sadece 5 soru çözeceksin. 5 soruyu çözdükten sonra devamı gelir zaten. Oturmuşken devamını getirirsin.

İlk en alt seviyeden test kitapları al. Açıktan okumanı tavsiye etmem. Meslekte okusan gene iyi en azından mezun olduktan sonra işe başlarsın eğer üniversite okumazsan. İyice lisede ki konuları öğren. YKS'de çıkacak konulara falan da bak. Deftere yazdığın şeyleri eve gelip tekrar et falan. 1 ayda 2 kitap falan bitir. Bunları yaparsan zaten alışırsın ve ders çalışmak istersin.

Ders çalışmak ölüm değil. Çalışırsan iyi yerlere gider iyi para alırsın. Geleceğini gidip de asgari ücret için kafanı çok eğme. Çalışırsan sen kafanı eğmezsin çalışmayanlar eğer.

İlk en alt seviyeden test kitapları al. Açıktan okumanı tavsiye etmem. Meslekte okusan gene iyi en azından mezun olduktan sonra işe başlarsın eğer üniversite okumazsan. İyice lisede ki konuları öğren. YKS'de çıkacak konulara falan da bak. Deftere yazdığın şeyleri eve gelip tekrar et falan. 1 ayda 2 kitap falan bitir. Bunları yaparsan zaten alışırsın ve ders çalışmak istersin.

Ders çalışmak ölüm değil. Çalışırsan iyi yerlere gider iyi para alırsın. Geleceğini gidip de asgari ücret için kafanı çok EGM'e. Çalışırsan sen kafanı eğmezsin çalışmayanlar eğer.

Benim durumum biraz farklı o yüzden meslek lisesine gitmedim. Şu anlık önceliğim lise diploması, 21 zorunlu dersim ve 81 kredi ihtiyacım var. Biraz daha araştırıp başlayacağım teşekkür ederim yorumun için.

Ne desem boş istek olmadan hiçbir şey olmaz bir şeyi yapabilmen için gerçekten istemen lazım.

Katılmıyorum, bu güne kadar kimsenin çok istiyor diye ders çalıştığını görmedim.

Hayır ben isteksizlikten bahsetmiyorum. Bayağı nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum bilsem yapacağım zaten. Bazı bildiklerimide unuttum artık.

Bunun tek bir yolu var kitap alıp masanın başına oturacaksın cihazlarla bağlantını keseceksin, günde birkaç saat sadece derse ver o kadar zor değil.

Ben de yıllardır elime kitap almamıştım geçen sene ALES!'e girmem gerekti aynı senin gibiydim, ama oturdum masanın başına sadece test çözmeye başladım, bir konuda yanlışlarımın çok olduğunu fark edince onun konu anlatımına çalıştım, bu şekilde 2 ay boyunca çalıştım, her gün çalıştım diyemem 1 gün çalışıp bilemedin 2 gün çalışıp 1 gün ara veriyordum çünkü uzun süre çalışmayınca insana çok daha ağır geliyor, sonlara doğru daha kolay çalışabilir moda gelmiştim ki sınav günü geldi, daha erken başlasaydım eminim daha iyi yapardım ama sonuçta 2 ayın sonunda ALES'den sayısalda 76 puan aldım.

Kısaca tek yapman gereken oturup çalışmaya başlamak.

Katılmıyorum, bu güne kadar kimsenin çok istiyor diye ders çalıştığını görmedim.

Bunun tek bir yolu var kitap alıp masanın başına oturacaksın cihazlarla bağlantını keseceksin, günde birkaç saat sadece derse ver o kadar zor değil.

Ben de yıllardır elime kitap almamıştım geçen sene ALES!'e girmem gerekti aynı senin gibiydim, ama oturdum masanın başına sadece test çözmeye başladım, bir konuda yanlışlarımın çok olduğunu fark edince onun konu anlatımına çalıştım, bu şekilde 2 ay boyunca çalıştım, her gün çalıştım diyemem 1 gün çalışıp bilemedin 2 gün çalışıp 1 gün ara veriyordum çünkü uzun süre çalışmayınca insana çok daha ağır geliyor, sonlara doğru daha kolay çalışabilir moda gelmiştim ki sınav günü geldi, daha erken başlasaydım eminim daha iyi yapardım ama sonuçta 2 ayın sonunda ALES'den sayısalda 76 puan aldım.

Kısaca tek yapman gereken oturup çalışmaya başlamak.

Benim sorum zaten hangi kitaba oturup çalışmam gerektiğiydi. Ne biliyorum ya da neyi bilmiyorum hiçbir fikrim yok, bir şey bilmiyorum kısacası. Benim önümde ne yapmam gerektiği hazır olsa, hazır bir ders programım olsa ben zaten oturup başlarım. Başlangıç bulamıyorum dediğim gibi, sizin yaptığını mantıklı geldi ama, test çözüp anlamadığın yerin konu anlatımını dinlemek. Programı yapabilirsem dediğinizi bende yapacağım teşekkür ederim.

12. sınıfım ve açıktan okuyorum. Normalde ortaokula kadar bir sorunum yoktu dersler iyiydi. Pandemi dönemi okula gitmediğimiz için dersler aksadı canlı derslere vesaire girmedim pek önemsemedim. 8. sınıf okulun açıldığı dönem okula gittim ve hiçbir şey bilmiyorum özellikle sayısal kısmında. Önceki konuları kaçırdığım ve çok eksiğim olduğu için düzeltemedim. Çok çaba da göstermedim yalan yok. İşte liseye geçtik ben artık eksiklerim yüzünden vesaire dersleri de anlamadığım için iyice okuldan soğudum. 9 bitti 10'a geçtik artık full uyumaya başladım derslerde. Yarısında da açığa geçtim artık hiç istemiyordum. Şimdi ise dediğim gibi açıktan okuyorum ve lise mezunu olmam gerekiyor. Problemim ise nereden başlayacağımı bilmiyorum kestiremiyorum. Destek alabileceğim bana yardım edebilecek kimse de yok. O yüzden size sormak istedim, başlayabilirsem devamını getirebilirim ama başlayamıyorum. Nasıl bir program yapmam gerek, nasıl çalışmam gerek, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
İlerde pişman olmamak için kendini biraz zorlamaya bak heme bir anda çalışma isteği doğuracak bir cümle veya motivasyon sağlayacak bir şeyler yazamam çünkü öyle bir şeyler hakkında bir bilgim yok ama benim yaşıma geldiğinde özellikle güzel bir yaşam (Türkiye şartlarında geçimini sağlamak ele güne muhtaç olmamak için.) için bazı şeyleri mecburu yapman lazım. İlk başta kendini biraz zorlayarak alışman lazım daha sonrasında ise zaten alışkanlık olacak sürekli çalışmak isteyeceksin. 27 yaşına geldim üniversite bitti halla bir şeylere çalışıyorum ve bunu zevkle yapman lazım ders çalışıyorken tatmin duygunu bir aldın mı sonrasında zaten istesende bırakamıyacaksın. Yolun açık olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı